Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σόμπες Pellet: Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα



Οι ενεργειακές σόμπες pellet είναι προηγμένα συστήματα θέρμανσης, που προσφέρουν τη δυνατότητα θέρμανσης αρκετών χώρων με μεγάλη αποτελεσματικότητα, διαθέτοντας ταυτόχρονα την τεχνολογία για εντυπωσιακές ανέσεις, όπως η δυνατότητα ρύθμισης του χρόνου εκκίνησης η επιθυμητή θερμοκρασία μέσω ενός σύγχρονου κινητού τηλεφώνου, ώστε να υπάρχει διαθέσιμο ζεστό νερό όταν επιστρέφετε.

Χρησιμοποιώντας βιομάζα με τη μορφή pellet ξύλου αντί για κορμούς, οι σόμπες pellet είναι μια πιο σύγχρονη εκδοχή από συμβατικούς καυστήρες ξύλου ή ξυλόσομπες. Οι σόμπες pellet είναι καθαρής καύσης που είναι πιο αποτελεσματικές από άλλες μορφές συσκευών στερεών καυσίμων, όπως καυστήρες ξύλου. Οι μικρότερες σόμπες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως θερμάστρες ή ως ένας υπέροχος τρόπος για να συμπληρώσουν την κεντρική θέρμανση, ενώ τα μεγαλύτερα μοντέλα μπορούν επίσης να ζεστάνουν νερό. Επιτρέπεται μια μεγάλη ποικιλία από σόμπες για χρήση σε χώρους ελεγχόμενους από τον καπνό.

Πως λειτουργούν όμως οι σόμπες pellet;
Οι σόμπες pellet καίνε πλήρως το καύσιμο και ελέγχοντας την εισαγωγή αέρα, η στάχτη μειώνεται σχεδόν στο μηδέν. Τα pellets είναι κατάλληλα για χρήση με συστήματα αυτόματης 
ανάφλεξης λόγω της συνοχής τους ως προς το μέγεθος, το σχήμα, την περιεκτικότητα σε υγρασία και τη θερμιδική τους αξία. Αυτό σημαίνει ότι μια σόμπα pellet συνδεδεμένη με την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και εξοπλισμένη με θερμοστάτη και χρονοδιακόπτη μπορεί να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο όπως ένα συμβατικό σύστημα κεντρικής θέρμανσης αερίου. Το καύσιμο πέφτει χειροκίνητα στη χοάνη, η οποία είναι επαρκής για αρκετές ημέρες χρήσης, και στη συνέχεια ένας μικροεπεξεργαστής ελέγχει τον ρυθμό τροφοδοσίας των pellets στον θάλαμο καύσης, δίνοντας έλεγχο στο επίπεδο θερμότητας.

Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα που διαθέτουν οι σόμπες pellet
Οι σόμπες pellet αποτελούν εξαιρετικά αποδοτικές πηγές ενέργειας
Μία σόμπα pellet που έχει συντηρηθεί καλά είναι μια εξαιρετική πηγή θερμότητας, με άριστη απόδοση θερμότητας ακόμη και μετά από πολλές ώρες εφοδιασμού με pellet και με ελάχιστη τέφρα. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σόμπα pellet με ελάχιστο καύσιμο – διατηρώντας το κόστος χαμηλότερο από άλλους τύπους σόμπας

Οι σόμπες pellet μειώνουν το συνολικό κόστος θέρμανσης της οικίας
Είναι γεγονός ότι ο κυριότερος λόγος που οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών εγκαθιστούν σόμπα pellet είναι η άμεση μείωση του κόστους θέρμανσης. Ανάλογα λοιπόν με τις ανάγκες σας, μία σόμπα pellet θα μπορούσε να ζεστάνει τον χώρο σας με πολύ πιο οικονομικό τρόπο σε σχέση με τους συμβατικούς. Δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις όπου μία σόμπα pellet μπορεί να λειτουργεί σε συνδυασμό και με άλλους τρόπους θέρμανσης, αποδίδοντας εξαιρετικά.
Οι σόμπες pellet είναι φιλικές προς το περιβάλλον
Οι σόμπες pellet καίνε συμπαγή ανακυκλωμένα υλικά και αποβάλλουν εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές σωματιδίων. Θεωρούνται πολύ πιο φιλικές προς το περιβάλλον ακριβώς επειδή εκπέμπουν λιγότερα επιβλαβή σωματίδια σε σχέση με το πετρέλαιο.

Όμως παρόλο τα αναμφισβήτητα οφέλη υπάρχουν και κάποια μειονεκτήματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αποφασίσετε να αγοράσετε μία σόμπα pellet.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα που έχουν οι σόμπες pellet;
Οι σόμπες pellet απαιτούν συνήθως αρκετό χώρο στο σπίτι σας
Κατά την επιλογή του κατάλληλου για εσάς μοντέλου σόμπας pellet, θα πρέπει να σκεφτείτε που θα πάει η σόμπα pellet και να βρείτε μία που να ταιριάζει στο χώρο και τη διακόσμηση του σπιτιού σας. Στην Balkan energy υπάρχουν μοντέλα για όλες τις ανάγκες και εξειδικευμένο προσωπικό για να σας καθοδηγήσει στην κατάλληλη σόμπα pellet..
Οι σόμπες pellet απαιτούν συντήρηση
Όπως οι περισσότερες σόμπες έτσι και οι pellet για να συνεχίσουν να λειτουργούν αποτελεσματικά και με ασφάλεια χρειάζονται μία τακτική συντήρηση σύμφωνα και με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι όσο πιο καθαρή και σωστά συντηρημένη είναι μία σόμπα τόσο καλύτερα θα λειτουργεί.

Οι σόμπες pellet για να λειτουργούν χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια
Η λειτουργία μιας τέτοια σόμπας γίνεται με τη τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος. Οπότε σε περίπτωση διακοπής σταματάει η λειτουργία της όπως ακριβώς συμβαίνει με όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που βρίσκονται σε ένα σπίτι. Αν μένετε σε περιοχές με βαρύ χειμώνα το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με μία μικρή γεννήτρια. Αν όμως η σόμπα λειτουργεί εφεδρικά πχ μαζί με κάποιο τζάκι τότε δεν χρειάζεται να προβείτε σε περαιτέρω κόστη.

Είναι βέβαιο ότι τα μειονεκτήματα των σομπών pellet μπορούν συχνά να ξεπεραστούν με κάποιο προηγμένο σχεδιασμό και στην balkanenergy.gr διαθέτουμε όλη την τεχνογνωσία τόσο για την επιλογή της κατάλληλης για εσάς σόμπας όσο και για την απαραίτητη τροφοδοσία σε περίπτωση διακοπής.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.