Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

'Εκθεση διπλωματικών εργασιών Σχολής Καλών & Εφαρμοσμένων Τεχνών Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας Ιουνίου 2023



Oι πτυχιακές εξετάσεις της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας στην πόλη της Φλώρινας, ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό. Oι τελειόφοιτοι του Εικαστικού Τμήματος της Σχολής παρουσιάζουν τις διπλωματικές τους εργασίες σε 2 διαδοχικές εβδομάδες στις παρακάτω ημερομηνίες 19-21/6 και 27-29/6 σε διάφορα σημεία της πόλης. Μια αληθινή γιορτή της Τέχνης με τους απόφοιτους να παρουσιάζουν νέες και καινοτόμες ιδέες, έρευνα σε τεχνικές και υλικά αλλά και υψηλού επιπέδου ζωγραφικά έργα και εγκαταστάσεις.
Ανάμεσά τους η συντοπίτισσά μας Ζαχαρούλα Καρακωνσταντή, απόφοιτη του 3ου Εργαστηρίου με καθηγητή τον κ. Χ.Κοντοσφύρη και Θ.Ζωγράφο, παρουσιάζει την ερευνητική της Εγκατάσταση με τίτλο Φ-Ως.
Το πεδίο έρευνας της πρότασης επιχειρεί σε πρώτο στάδιο να υφάνει έναν πολυδιάστατο ιστό. Eτερόκλητα έργα, φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους, τα οποία με κοινό παρανομαστή το φως δημιουργούν μια βιωμένη εμπειρία  που συνδιαλέγεται με την ανθρώπινη κλίμακα, τον χώρο, τον χρόνο, και την ύλη. 
Παράλληλα, μέσω του φωτός ερευνάται και δημιουργείται ένα περιβάλλον ανθρωποκεντρικό που στόχο έχει να διεγείρει την αντιληπτική ικανότητα του υποκειμένου, που δια μέσω της οράσεως αναγνωρίζει ισότιμα την υλικότητα με την σωματική υπόσταση και την νοητική λειτουργία. Ύλη ,σώμα και πνεύμα συμπλέουν προς αναζήτηση της αυτογνωσίας και της μεταξύ τους σύνδεσης και  επικοινωνίας.

zacharokarakonstantiart.blogspot.com

Γλυπτό Y600 Χ Π260 cm θερμοπλαστικής μεμβράνης, μέρους της εικαστικής εγκατάστασης με τίτλο :Φ-Ως.2023 Κτίριο  Αγ. Όλγα Φλώρινα. Φωτογραφία αρχείου του καλλιτέχνη Καρακωνσταντή Ζαχαρώ.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.