Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Διονύσης Σταμενίτης


Ο Διονύσης Σταμενίτης γεννήθηκε στα Γιαννιτσά το 1968. Προέρχεται από μια μέσο-αστική οικογένεια. Ο πατέρας του Βαγγέλης διετέλεσε υπάλληλος στο Δημόσιο Ταμείο στα Γιαννιτσά και η μητέρα του Ελένη εργάστηκε για 30 και πλέον χρόνια, ως νηπιαγωγός, σε σχολικές μονάδες του Νομού.
Μετά την αποφοίτησή του από το 1ο Λύκειο Γιαννιτσών συνέχισε τις σπουδές του ως Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ.
Είναι παντρεμένος με τη Γεωργία Γκίκα και έχουν ένα γιό και μια κόρη.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Ενεργειακή Πολιτική και Ανάπτυξη.
Το 1995 έγινε μέλος του ΤΕΕ και έκτοτε εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός, με ειδίκευση στην αποκατάσταση και επανάχρηση κτιρίων.
Εκλέχτηκε Βουλευτής για πρώτη φορά στις εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012. Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπήρξε:
- Μέλος της διαρκούς επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.
- Μέλος της μόνιμης επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος.
- Μέλος της ειδικής επιτροπής της Ελληνισμού της Διασποράς.
Διετέλεσε αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα πολιτικής Ευθύνης των Δημοσίων Έργων της Νέας Δημοκρατίας από το 2011 έως το 2012.
Το 2010 ορίστηκε μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 8ου Συνεδρίου της ΝΔ και εκλέχτηκε μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Το 1992 εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και διετέλεσε περιφερειάρχης ΟΝΝΕΔ Μακεδονίας Θράκης και μέλος του Σ.Γ. ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.
Το 1990 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ του Νομού Πέλλας και Γραμματέας του Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Γιαννιτσών.
Το 1990 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου των Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ.
Εκλέχτηκε Βουλευτής στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 12 Ιουνίου του 2012, της 7ης Ιουλίου 2019 και της 21ης Μαϊου 2023.

Δήλωση Δ. Σταμενίτη: «Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για τη μεγάλη τιμή»
«Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη μεγάλη τιμή να μου αναθέσει τα καθήκοντα του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχουμε πολλά και σημαντικά πράγματα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας.

Ο πρωτογενής τομέας είναι βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας και μπροστά μας έχουμε πολλή και σκληρή δουλειά για την περαιτέρω ανάπτυξη του και την ουσιαστική αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζει. Μαζί με τον Υπουργό μας κ. Αυγενάκη, τον Υφυπουργό κ. Κελέτση, τους νυν γενικούς γραμματείς, κ. Καλογήρου, κ. Μπαγινέτα και κ. Παπαγιαννίδη καθώς και με όλα τα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τους εργαζομένους του θα κάνουμε το καλύτερο για να υπηρετήσουμε το όραμα του Πρωθυπουργό για έναν πρωτογενή τομέα πρωταθλητή στην Ευρώπη.

Τέλος, για ακόμη μια φορά, θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου στην Πέλλα για την εμπιστοσύνη τους και τη δύναμη που μου δίνουν σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής».


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

19 comments:

  1. Διονύση συγχαρητήρια, αλλά να ξέρεις ότι σε περιμένουν δύσκολες μέρες, γιατί τα καιρικά φαινόμενα μας έχουν αφήσει πολλές πληγές. Εύχομαι να φανείς αντάξιος των προσδοκιών του αγροτικού κόσμου και να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων, ειδικά από την θέση που θα βρίσκεσαι. Ένας φίλος από παλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. elpizw na bohtthiseis thn pella file dionisi oi agrotes trefoun polles elpides apo esena idika oi kerasoparagwgoi kai oi rodakinoparagwgoi gia tis times................sygxarithria gia thn ypourgopoihsh sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έχει εργαστεί κάπου? δεν λέει κάτι το βιογραφικό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε το παπατζιλικι το θέλετε. Πιστεύετε εσείς αγρότες ότι θα σας στηρίξει ο οσταμενιτης; μη ξυπνάτε καλά είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια Γεωργία. Έκανες καλή δουλειά από το γραφείο του Σαμαρά. Ευτυχώς που πίεσε τον προθυπουργο για να πάρουν οι δικοί του υπουργεία. Έπρεπε να βγάλει 170 βουλευτές για να πετάξει Βορίδη, Άδωνη και Σαμαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα κουμπάρε θα με κανείς υπουργό;

      Διαγραφή
    2. η αληθεια ειναι πως πραγματικα της αξιζουν συγχαρητηρια γιατι υποστηριζει με παθος και αξιοπρέπεια τον ανθρωπο της, για τα υπολοιπα που γραφεις να παρεις zanax να ηρεμησεις χαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  6. Ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που ο νομός μας υπολείπεται πάρα πολύ σε όλους τους τομείς από τους γειτονικούς μας νομούς είναι ακριβώς αυτή η συμπεριφορά. Αντί να στηρίξουμε τους δικούς μας ανθρώπους, που διακρίνονται και μπορούν από μία θέση υψηλότερη να στηρίξουν και αυτοί τον τόπο τους, από την πρώτη στιγμή μηδενισμός, κριτική και κακία. Για ποιο λόγο ? Γιατί ακριβώς δεν αγαπάμε πραγματικά τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Κάντε μια βόλτα στα Τρίκαλα, στα Ιωάννινα, στα Γρεβενά, στην Πιερία και κάντε συγκρίσεις.
    Διονύση συγχαρητήρια, αυτός ο τόπος γνωρίζεις ότι αξίζει καλύτερες ημέρες και καλύτερες συνθήκες και εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ κοιμήσου κι άλλο. Μην αλλάζεις πλευρό. Ετοιμάσου για 12 λεπτά πάλι κλαρισιο χυμό στο συμπηρυνο, αύξηση μεγάλη για τα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ, με λιπάσματα και φυτοφάρμακα στα ύψη, με πετρέλαιο στα ύψη, με ρεύμα στα ύψη και αποκλεισμό από αποζημιώσεις δαμάσκηνα, ακτινίδια, κεράσια, λωτους κλπ. Κατά τα άλλα να στηρίξουμε τους δικούς μας, όταν αυτοί μα έχουν γραμμένους....

      Διαγραφή
  7. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαααααααααχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγχαρητήρια Διονύση, σου άξιζε !! Άξιος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο στον πρωθυπουργό μας για την επιλογή του!! Μπράβο Διονύση !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή επιτυχία Διονύση στο δύσκολο έργο σου!! Είμαστε μαζί σου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε παιδιά,καμμία λεκάνη.Θα γλυστρίσουμε από τα πολλά σάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αρε τι παπα τρώμε και λέμε και ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλή επιτυχία πραγματικά..αλλά το ερώτημα περιμένει και απάντηση δεν έχει δώσει κανείς: τι δουλειά κάνει ο άνθρωπος? τόσο περίπλοκο είναι?
    ψάχνεις το βιογραφικό του, και λέει ότι:" ο πατέρας του δούλευε στο δημόσιο ταμείο Γιαννιτσων"...Αυτός που ?
    Μακάρι ο άνθρωπος να πείσει το Μητσοτάκη να ασχοληθεί προσωπικά με τη Πέλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ εισαι ντιπ ηλιθιος μαλλον αν το εψαξες και δεν βρηκες τι κανει

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.