29.6.23

Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας – Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)


Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Τι είπε στο Εκτελεστικό γραφείο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του στα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος. Σε δηλώσεις που έκανε στο Ζάππειο ο κ. Τσίπρας είπε ότι παραιτείται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα είναι ξανά υποψήφιος. 
«Εγώ κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει. Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ όπως ορίζει το καταστατικό του και δεν θα είμαι υποψήφιος», είπε χαρακτηριστικά. 

Όλη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα
Εμφανώς συγκινημένος ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι έχει την εμπειρία να μην λαμβάνει αποφάσεις εν θερμώ και αυτό έκανε επί τρία 24ωρα γιατί ξέρει ότι έχουν επιπτώσεις και σε άλλους ανθρώπους. «Το βράδυ των εκλογών είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει έναν ιστορικό κύκλο και να ανοίξουμε έναν επόμενο. Δύσκολο, πρωτόγνωρο αλλά πιο ελπιδοφόρο. Μίλησα και για γενναίες αποφάσεις. Και τόνισε: πρέπει να εφεύρουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει με σεμνότητα να διαβάσει τις προκλήσεις της νέας εποχής. Αυτές οι δύσκολες και γενναίες αποφάσεις αφορούν και εμένα πρώτο που υπήρξα επικεφαλής στον κύκλο που κλείνει. Παρέλαβα στα 34 ένα μικρό κόμμα της αριστεράς και το μικρό ταξίδι ήταν επικίνδυνο αλλά συναρπαστικό. Ενα μικρό κόμμα έγινε το πρώτο ιστορικό κόμμα που κυβέρνησε. Σε απίστευτα δύσκοελς συνθήκες την κοινωνία καταρρακωμένη και την οικονομία χρεωκοπημένη. Είχα την τύχη να είμαι ο πρώτος στην ιστορία αριστερός πρωθυπουργός της χώρας. Δηλώνω και σήμερα περήφανος για όσα πετύχαμε. Για την διεθνή εικόνα της Ελλάδας που αποκαταστήσαμε και την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό το δύσκολο ταξίδι είχε και συμβιβασμούς και δύσκολες αποφάσεις και τραύματα και φθορά αλλά ήταν ένα ταξίδι που άφησε αποτύπωμα στην ιστορία. Οι μάχες που κερδίσαμε αλλά και χάσαμε αποτελούν την αναντικατάστατη παρακαταθήκη για το νέο κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε η ώρα να ανοίξουμε. Το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να γίνει η αρχή αυτού του νέου κύκλου. Το σώμα έδωσε εντολή διπλή: να ανταποκριθεί στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να αλλάξει δραστικά αν θέλει να διεκδικήσει με  αξιώσεις την διακυβέρνηση του τόπου. Να μην επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μια μέρα τόσο στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ αλλά και με τις δικές μας παθογένειες. Μια διαδικασία βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης που θα αγκαλιάζει όλους. Αυτή είναι η άμεση προτεραιότητα. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό αφορά την ποιότητα της δημοκρατίας μας το μέτωπο στην ακροδεξιά και το νεοφασισμό. Αυτή την πεποίθησή μου θα ήταν υποκριτικό να την προτείνω μόνο με τον λόγο μου αντί να την υπηρετώ και με την πράξη μου. Εγώ κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει. Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νεας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ όπως ορίζει το καταστατικό του και δεν θα είμαι υποψήφιος». 

Το χρονικό
Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στους συντρόφους του ότι υποβάλλει την παραίτησή του από την ηγεσία του κόμματος προκειμένου προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου. Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε λίγο μετά τις 11.30 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να παραστεί στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου και να ανακοινώσει στα μέλη του κόμματός του τις προθέσεις του. 
Επίσης, είχε γίνει γνωστό ότι θα έκανε δηλώσεις στο Ζάππειο στις 12.30. Λίγο πριν τη μια το μεσημέρι όμως πληροφορίες ανέφεραν ότι ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι παραιτείται. 

Οι έκτακτες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του Κόμματος που σηματοδότησαν ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα. 

21 σχόλια:

  1. Ο άνθρωπος που όχι μόνο έκανε το παν να επιστρέψει η Δεξιά στην εξουσία, αλλά και με την ανύπαρκτη αντιπολίτευσή του που έφτανε στα όρια της ουσιαστικής συμπολίτευσης κατάφερε ο Κούλης να μας κατσικωθεί ξανά αποφάσισε να παραιτηθεί.
    Σώπα ρε Αλέξις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό κατάλαβες; Το ότι ήταν μη διαπλεκόμενος και τον εξαφάνισαν οι διαπλεκόμενα δεν σε προβληματίζει; Σε αυτή τη χώρα αξίζει να ζεις; Το ότι εγκατέλειψαν χιλιάδες νέοι τη πατρίδα τους δεν σου λέει κάτι;

      Διαγραφή
  2. ο πιο αποτυχημένος πολιτικός από το 74 και μετά με διαφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. έθιξε αληθειες και τον καθάρισαν.Απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια και Τσίπρας δεν πάνε μαζί 🤣🤣🤣🤸🤸🤸

      Διαγραφή
  4. ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ. ΤΟΣΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΕΦΑΛΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ποιος ιστορικος κυκολος που μας εκελεισες τις τραπεζες που μας εβαλες γε 3ο μνημονιο που μας εφερες τους παρανομους μεταναστες που ελεγες οτι συνορα δεν υπαρχουν που εβαλες την Τασουλα να λλει το αφηγημα οτι λιαζονται που αντι να κανεις δημοψηφισμα για το Μακεδονικο να βγει 99 % ΟΧΙ πηγες και ξεπουλησες την ελληνικη Ιστορια .... και αφου Προδωσες τουλαχιστον δεν πηρες ανταλλαγματα για τον ελληνικο λαο και τα κοινα συμφεροντα αυτου του τοπου ....ποιος Ιστορικος κυκλος που οσα χρονια εισασταν εξουσια ολα στο κυμα ... και χυμα και τωρα λες για ιστορικο κυκλο για κακη ιστορικη ευκαιρια που σου δωσανε ολοι Ελληνες με το αφηγημα οτι θα σκισεις μνημονια θα σκισεις την γατα και τελικα μας ξεσκισανε σε φορους και στον κατηφορο.... αντε κατσε πισω για 35 χρονια μαζι με ολους τους συντροφους κανε και θαλασσια μπανια στο Σουνιο...και για εσενα ο μηνας εχει 9...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να και ένα ευχαριστώ νέο, η ιστορία Τσιπρα θα σε γράψει ως ένας από τους μεγαλύτερους προδότες της νεώτερης σύγχρονη ελληνικής ιστορίας, πρόδωσες την Μακεδονία, έφερες τα χειρότερα μνημόνια, κορόιδεψες ένα ολόκληρο λαό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποια Μακεδονία πρόδωσε βρε κεφάλα; Όλοι οι κατοικοι του νομού μας στα Σκόπια πηγαίνετε είτε για δόντια είτε για τρόφιμα είτε για καύσιμα είτε για τζόγο. Εσείς απαξιώνετε τη χώρα μας και τη Μακεδονία Και σε πείραξε που ο άνθρωπος έκανε διακρατική συμφωνία;

      Διαγραφή
  7. Μεγάλος απατεώνας. Ψεύτης, αμόρφωτος, οπορτουνιστής, θρασύς, άσχετος. Κατέλαβε την εξουσία εξαπατώντας τους Έλληνες σε μια εποχή φόβου και αγωνίας. Συγκυβέρνησε με τον ακροδεξιό Καμένο. Τα έκανε παντού μαντάρα. Μας έκανε διεθνώς ρεζίλι. Επιτέλους, τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διεθνώς ρεζίλι γιναμε με τις παρακολουθήσεις του Μητσοτάκη. Μην βλέπεις που τον θεοποιουν τα μέσα μαζικής υποταγής. Σκάνδαλα παντού. Υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος παντού. Ακόμη δεν έχετε χωνέψει το σανό που σας ταιζουν;

      Διαγραφή
    2. Εδώ εσύ ψήφισες ΟΧΙ και στο έκανε ΝΑΙ

      Διαγραφή
    3. Εδώ χρεοκόπησε τη χώρα ο Κωστάκης και έγινε Λούης. Ανέλαβε το κόστος ο Γιωργάκης και τον κυνηγούσατε παντού. Έσωσε τη χώρα και εμάς από την πείνα και η αχαριστία σας δεν άφησε περιθώρια ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπο του. Ανέλαβε ο Αλέξης αποταμίευσε χρήματα και ακόμη τον καταριέστε. Το πολιτισμικό επίπεδο σας είναι αντάξιο της αγραμματοσύνης σας. Και έρχεται ο Σωσίας αφού έχει λαδώσει τη μισή Ελλάδα με χρήματα του δημοσίου προσπαθεί να μας πείσει για τα έργα του. Ο τηλεκατευθυνόμενος ανίκανος πολιτικός που αν δεν εξαγόραζε με τη λίστα Πέτσα τους δημοσιογράφους και αν δεν φίμωνε κάθε ελεύθερη φωνή θα ήταν τελειωμένος. Ευτυχώς που η Ροδόπη παρέμεινε ροζ για να βλέπουμε εμείς οι τυχοδιώκτες Έλληνες ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν πολίτες με μπέσα και τρέφουν εκτίμηση στους ευεργέτες τους.

      Διαγραφή
  8. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε το κόμμα που διεκπεραίωσε αφενός όντας κυβέρνηση τη διάλυση και το διασυρμό της έννοιας "Αριστερά" αφετέρου όντας αντιπολίτευση τον κατακερματισμό και τη διάλυση του θεσμού αυτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο μεγαλύτερος λαοπλάνος από συστάσεως του Ελληνικού κράτους,ο Πινόκιο φαντάζει μαθητούδι μπροστά του,ανθέλληνας και βασικά αμόρφωτος κι επικίνδυνος,βγήκε για έναν ΕΝΦΙΑ που τελικά αύξησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς η πορεία του ως πρωθυπουργός μας έκανε να νοιώθουμε ντροπή που είμαστε αριστεροί. Ο μεγαλύτερος παπατζής πολιτικός που πέρασε από την πατρίδα μας με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και τώρα τι? Θα επιστρέψει στην παλιά δουλειά του? Που είπαμε ότι δούλευε? πρόεδρος στο δεκαπενταμελές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ να κοιτας τις πεινες σου φουκαρα και ασε το τσιπρα ησυχο δεν θα του λειψει τιποτα μη στεναχωριεσαι.

      Διαγραφή
    2. Εμάς θα μας λείψει 💔 που θα βρούμε άλλο για να κάνει μάγκα τον Κούλη +23% 💔γύρνα πίσω Αλέξηηηηη

      Διαγραφή
  12. Και Σπαρτιάτες και Τσιπρας δεν χωράνε μαζί. Νίκησαν οι καφροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.