Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Υπουργός Εργασίας Ισπανίας: 20.000 ευρώ σε κάθε 18χρονο


Η υπουργός Εργασίας της Ισπανίας, Yolanda Díaz, πρότεινε ένα ριζοσπαστικό μέτρο για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων, κατά το οποίο θα δίνονται 20.000 ευρώ με τη μορφή επιδόματος σε κάθε νέο και νέα της χώρας, τα οποία θα μπορούν να δαπανηθούν για σπουδές, κατάρτιση ή ίδρυση επιχείρησης, μόλις φτάσουν στην ηλικία των 18 ετών.

Σύμφωνα με την δεύτερη αντιπρόεδρο και υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης συνασπισμού Σοσιαλιστών και Unidas Podemos, το κόστος του εν λόγω μέτρου υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 10 δισ. ευρώ, τα οποία θα συγκεντρωθούν από τη φορολόγηση των πλουσίων.

“Στόχος είναι να επιτρέψουμε στους νέους ανθρώπους να έχουν μέλλον και να τους δώσουμε την ευκαιρία να σπουδάσουν ή να ξεκινήσουν μια επιχείρηση χωρίς αυτό να εξαρτάται από το επώνυμό τους ή την οικογένεια από την οποία προέρχονται”, δήλωσε η Díaz, το απόγευμα της Τετάρτης (5/7).

“Γι’ αυτό το λόγο προτείνουμε να δίνονται στους ανθρώπους 20.000 ευρώ όταν γίνονται 18 ετών, ώστε να μπορούν να εξελιχθούν, είτε με σπουδές είτε με τη δημιουργία μιας επιχείρησης. Αυτό είναι το διακύβευμα της 23ης Ιουλίου”, πρόσθεσε.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Guardian, η Díaz επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη πολιτική πρωτοβουλία, που ονομάζεται “καθολική κληρονομιά”, θα είναι διαθέσιμη για όλους τους νέους Ισπανούς και τις νέες Ισπανίδες, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης και θα χρηματοδοτηθεί από τη φορολόγηση των ατόμων που κερδίζουν πάνω από 3 εκατ. ευρώ ετησίως.

Εκτιμάται ότι θα κόστιζε 0,8% του ισπανικού ΑΕΠ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρόταση έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των υπόλοιπων κομμάτων της Ισπανίας. Η Nadia Calviño, υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησης Σάντσεθ, εξέφρασε έντονα ερωτηματικά για το πώς θα λειτουργήσει η πολιτική αυτή στην πράξη.
“Όποιος προτείνει τη χορήγηση επιδοτήσεων ή επιχορηγήσεων χωρίς κανενός είδους περιορισμούς, όσον αφορά το επίπεδο του εισοδήματος ή τους στόχους, πρέπει να εξηγήσει πώς θα χρηματοδοτηθεί, διότι θα πρέπει να συνεχίσουμε με μια υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική τα επόμενα χρόνια”, δήλωσε η Calviño στον ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero τη Δευτέρα.

Το αντιπολιτευόμενο συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP), κατηγόρησε το Sumar ότι έχει “σφάλει σε ότι αφορά τις προτεραιότητες” επισημαίνοντας πως “πρέπει να επικεντρωθεί σε άλλα προβλήματα της κοινωνίας, όπως στο ότι το 27% του πληθυσμού κινδυνεύει με κοινωνικό αποκλεισμό λόγω ανεργίας, στο ότι οι οικογένειες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και στο ότι οι αυτοαπασχολούμενοι παλεύουν να επιβιώσουν στην αγορά”.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ‘Ο στόχος μάλλον θα ήταν να επιτρέψουμε στους νέους ανθρώπους να απορρυθμιστούν από την αγοραία εξημέρωση του χρήματος. Να μάθουν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους, να μάθουν να νιώθουν, να γνωρίσουν την απόλυτη αίσθηση, να νιώσουν έντονα την εμπειρία της ζωής. Να μην αποδεχτούν το εξευτελισμό της μισθωτής εργασίας ώς αναπόφευκτο. Να μην αποδεχτούν ως “νόμο” ότι ‘γινόμαστε κάποιοι’ μέσα από την εργασία και την παραγωγή. Να εξερευνήσουν τρόπους οργάνωσης της κοινωνίας οι οποίοι θα τους επιτρέψουν να απελευθερωθούν από την τυραννία του χρήματος. Να ζήσουν ώς άγρια ελεύθερα πλάσματα σε έναν άγριο και ελεύθερο κόσμο.’
    Feral Faun

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.