Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οδηγός και ταξιδευτής του ονείρου το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς



Συναρπαστικό και ονειρικό το Πολιτιστικό Καλοκαίρι, με την οικειότητα του γνώριμου πια όσο και ευπρόσδεκτου επισκέπτη, τριγυρίζει αδιάκοπα στην πόλη του Κιλκίς και στα χωριά του Δήμου, κρατώντας πλατύρροα τα κανάλια του πολιτισμού και της τέχνης και αφήνει ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να ξοδέψουν γενναιόδωρα τις νύχτες του.

Το πρόγραμμα του φετινού Πολιτιστικού Καλοκαιριού στον Δήμο Κιλκίς ξεδίπλωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου από την ολάνθιστη γωνιά του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου Κιλκίς ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Θεμιστοκλής Κοσμίδης δίνοντας τις ζωηρόχρωμες πινελιές που το φωτίζουν.

Το δικό μας καλοκαίρι στον Δήμο Κιλκίς, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Κιλκίς, έχει την ανεξάντλητη ενέργεια του πολιτισμού, την ανανεωτική δύναμη να γεννά εικόνες ευφορίας και να δημιουργεί νέα ερεθίσματα για ποιοτική ψυχαγωγία, με σεβασμό και εμπιστοσύνη στο κριτικό αισθητήριο του θεατή, που είναι και ο τελικός αποδέκτης του πολιτιστικού μας σχεδιασμού.

Η πολιτιστική πρόταση του Δήμου Κιλκίς σύμφωνα με τον κ. Κυριακίδη κινείται σε τρεις άξονες: στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι, που είναι κατά βάση θεατρικό και συναυλιακό, με χώρο ανάπτυξής του το Θέατρο Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο της πόλης ‘’Δημήτριο Ζωηρό’’ και στον Περιφερειακό Δημοτικό Κινηματογράφο, ‘’πολιτιστικό παιδί’’ της Δημοτικής Αρχής, που συμπληρώνοντας φέτος τον τέταρτο χρόνο ζωής του, ξανοίγεται σε τριάντα έξι Κοινότητες και οικισμούς του Δήμου Κιλκίς.

Στο ατμοσφαιρικό Θέατρο του Λόφου Αγίου Γεωργίου οι καλοκαιρινές νύχτες θα κυλήσουν με εμβληματικές αρχαίες τραγωδίες, θεατρικές κωμωδίες, συναυλίες και πολύ παιδικό θέατρο. Οι συναυλίες, μάλιστα, καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στο πρόγραμμα του Πολιτιστικού Καλοκαιριού, με την παρουσία κορυφαίων όσο και αγαπημένων ερμηνευτών όπως ο Γιάννης Πάριος, ο Δημήτρης Μπάσης με τους αδελφούς Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη ντουέτο με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Νατάσα Μποφίλιου.

Σχεδόν οι μισές θεατρικές παραστάσεις προσφέρονται δωρεάν για όλη την οικογένεια και το παιδί, ομοίως ελεύθερη για τους πολίτες είναι και η είσοδος στις ταινίες του Δημοτικού Περιφερειακού Κινηματογράφου, καθώς σταθερή επιλογή της Δημοτικής Αρχής είναι η πολιτιστική πολιτική των ανοιχτών θυρών, η ποιοτική ψυχαγωγία των πολιτών και η απαλλαγή από ένα πρόσθετο οικονομικό βάρος που θα δημιουργούσε για την οικογένεια μια καλοκαιρινή βραδινή έξοδος.

Η ταινιοθήκη του ‘’Δημήτριου Ζωηρού’’ ξεκλειδώνει αύριο την έναρξη του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου, προτάσσοντας το ασύγκριτο προνόμιο για τους σινεφίλ, της πρώτης προβολής φιλμ, με νωπή τη σφραγίδα παραγωγής τους. Η συντριπτική πλειονότητα των δεκαεννέα ταινιών, που έχουν επιλεγεί, είναι φετινής σοδειάς και θα παιχθούν σε χρόνο παράλληλο με την κυκλοφορία τους στην ελληνική κινηματογραφική αγορά. Η υπαίθρια αίθουσα του ‘’Δημήτριου Ζωηρού’’ θα ανανεωθεί σε λίγες μέρες με νέο αστικό εξοπλισμό (καρέκλες σκηνοθέτη) ώστε οι φίλοι της έβδομης τέχνης να απολαμβάνουν σαν στο σπίτι τους τις ταινίες περιπέτειας και δράσης, όπως και τα άλλα κινηματογραφικά είδη (παιδικά φιλμ, κωμωδίες, κομεντί, θρίλερ κ.α.). Το θερινό σινεμά θα κρατήσει αδιάπτωτη την προσοχή των φανατικών οπαδών του για δυόμισυ μήνες καθώς οι προβολές των ταινιών θα συνεχιστούν μέχρι και τις 17 Σεπτεμβρίου.

Προϊόν της αποκεντρωτικής πολιτιστικής πολιτικής του Δήμου Κιλκίς, ο Δημοτικός Περιφερειακός Κινηματογράφος θα ταξιδέψει φέτος σε τριάντα έξι χωριά

Δ.Ε. Κιλκίς: Αργυρούπολη, Βαπτιστής, Καστανιές, Κρηστώνη, Μεγάλη Βρύση, Χωρύγι
Δ.Ε. Γαλλικού: Καμπάνης, Γαλλικός,Νέα Σάντα, Μάνδρες, Παντελεήμονας, Πεδινό
Δ.Ε. Δοϊράνης: Δροσάτο, Άγιος Χαράλαμπος, Ακρίτας, Αμάραντα.
Δ.Ε. Κρουσσών: Τέρπυλλος, Βάθη, Επτάλοφος, Ευκαρπία, Ίσωμα, Κοιλάδι.
Δ.Ε. Μουριών: Σ.Σ. Μουριών, Μυριόφυτο.
Δ.Ε. Πικρολίμνης: Μικρόκαμπος, Ανθόφυτο, Μαυρονέρι, Νέο Αγιονέρι, Νέο Γυναικόκαστρο,Ξυλοκερατιά, Παλαιό Αγιονέρι.
Δ.Ε. Χέρσου: Χέρσο, Αγία Κυριακή, Ηλιόλουστο, Κορομηλιά, Πλαγιά.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς υποστήριξε με θέρμη το πολιτιστικό δημιούργημα του Δήμου σημειώνοντας ότι ο Δημοτικός Περιφερειακός Κινηματογράφος έχει μετεξελιχθεί σε έναν πολύ πετυχημένο πολιτιστικό θεσμό, που έχει κερδίσει την αγάπη και το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Το δικό μας Καλοκαίρι στον Δήμο Κιλκίς προβλέπεται εκρηκτικό γιατί έχει μέσα του ενθουσιασμό, λάμψη, αγάπη και υπευθυνότητα για ότι κάνουμε κατέληξε ο Δήμαρχος Κιλκίς και αφού ευχαρίστησε το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτισμού, όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες και τους εργαζομένους του Δήμου για την συνεργασία τους στην υλοποίηση της πολιτιστικής πρότασης του Δήμου Κιλκίς, κάλεσε όλους τους δημότες του Δήμου Κιλκίς καθώς και τους πολίτες όμορων περιοχών, που τιμούν ως επισκέπτες πολλές από τις εκδηλώσεις του Δήμου, σε μια συνάντηση χαράς και ξεγνοιασιάς για να μοιραστούμε μαζί όμορφα θεάματα και να τα ασφαλίσουμε σε αξέχαστες αναμνήσεις που θα μας κρατήσουν αγαπημένη συντροφιά το χειμώνα. Ευχήθηκε, τέλος, το φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς, που έχει μακρά διάρκεια σε χρόνο, να είναι οδηγός και ταξιδευτής όμορφων θεαμάτων.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεμιστοκλής Κοσμίδης στάθηκε στην γενναία επιδότηση του πολιτισμού από την Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Κυριακίδη με θεαματική αύξηση των διατιθέμενων πόρων για το σύνολο των συνεργειών του Πολιτιστικού Καλοκαιριού σε ορίζοντα τετραετίας ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σχέση αποδοχής και αμοιβαίας εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί με το κοινό και τους θεατρικούς παραγωγούς.

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι του Δήμου Κιλκίς για το 2023 σε θεάματα

Πολιτιστικό Καλοκαίρι: 24 παραγωγές: 10 παιδικές θεατρικές παραστάσεις, 7 θεατρικές παραστάσεις για όλη την οικογένεια, 7 συναυλίες
Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος: 56 προβολές (19 ταινίες)
Δημοτικός Περιφερειακός Κινηματογράφος: 36 προβολές (2 ταινίες επιλογής).
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.