Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καιρός: Προ των πυλών καύσωνας διαρκείας – Καμίνι η χώρα από την Τετάρτη


Από την ερχόμενη Τετάρτη 12 Ιουλίου αναμένεται καύσωνας διαρκείας, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40° Κελσίου, δήλωσε στην ΕΡΤ ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τόνισε ιδιαίτερα  πως αυτό που τον ανησυχεί είναι η διάρκειά του, γιατί πρόκειται για κακοκαιρία, ένα πολύ επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο.

Σε σχέση με τις πυρκαγιές, υπογράμμισε ότι και «χωρίς να έχουμε μελτέμια μπορούμε να έχουμε μεγάλες πυρκαγιές, όπως έγινε και το 2021 σε Εύβοια και Βαρυμπόμπη στις αρχές Αυγούστου. Δυστυχώς θα έχουμε παρατεταμένη διάρκεια υψηλών θερμοκρασιών και ξηρασίας, και η νεκρή καύσιμη ύλη που βρίσκεται πάνω στο έδαφος, όπως πευκοβελόνες, μικρά κλαδάκια ξεραίνονται πάρα πολύ γρήγορα και είναι πολύ εύκολο με χαμηλής έντασης άνεμο να προκληθεί πυρκαγιά».

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Κώστας Λαγουβάρδος:
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.