Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βαγγέλης Θωμάς: Εγκατάλειψη και απαξίωση της αγροτικής περιοχής του Λόγγου Έδεσσας (φωτο)



Για απαξίωση και εγκατάλειψη της αγροτικής περιοχής του Λόγγου της Έδεσσας από την Δημοτική Αρχή, κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Θωμάς, με ανάρτησή του, η οποία συνοδεύεται με αποκαλυπτικό φωτογραφικό υλικό.

Ο κ. Θωμάς "κρούει τον κώδωνα του κινδύνου" για το "άθλιο αγροτικό δίκτυο και την ανύπαρκτη συντήρηση του αρδευτικού δικτύου", που όπως τονίζει μπορεί να οδηγήσουν σε οδυνηρά αποτελέσματα: Στην «καρδιά» του καλοκαιριού οι παραγωγοί να μην μπορούν να αρδεύσουν τα κτήματά τους από την… έλλειψη νερού! 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Βαγγέλη Θωμά:

"Επισκέφθηκα χθες την αγροτική περιοχή του Λόγγου της Έδεσσας όπου διαπίστωσα από κοντά, για μια ακόμη φορά, την απαξίωση και την εγκατάλειψη που υφίσταται ένα σημαντικό κομμάτι του δήμου μας όπου δραστηριοποιούνται οι αγρότες μας.

Έχω επισημάνει πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτή την αγροτική περιοχή, με κυρίαρχα το άθλιο αγροτικό δίκτυο και η ανύπαρκτη συντήρηση του αρδευτικού δικτύου. Ειδικότερα, οι αγροτικοί δρόμοι συνθέτουν σκηνικό «ζούγκλας» και το κεντρικό αρδευτικό δίκτυο βρίσκεται εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες, γεγονός που έχει ως συνέπεια διαρροή νερού και φθορά, που αν συνεχιστούν θα οδηγηθούμε σε οδυνηρά αποτελέσματα. Στην «καρδιά» του καλοκαιριού υπάρχει έντονος ο κίνδυνος οι παραγωγοί μας να μην μπορούν να αρδεύσουν τα κτήματα τους από την… έλλειψη νερού!

Δυστυχώς, οι επισημάνσεις μου και οι προτροπές μου για να στηρίξουμε αυτή την σημαντική περιοχή δεν βρίσκουν ανταπόκριση από τους διοικούντες. Η Δημοτική Αρχή -και σε αυτή την περίπτωση- έχει ρόλο θεατή και ανακύκλωσης της μιζέριας. Καμία λύση, καμία διάθεση για ανταπόδοση όλων αυτών των χρημάτων που καταβάλουν οι αγρότες μας προκειμένου να έχουν ασφαλή αγροτική οδοποιία και άρδευση.

Το ζήτημα αυτό θα το επαναφέρω στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμος μας διαθέτει μηχάνημα που μπορεί να προβεί στην αποψίλωση της βλάστησης και φυσικά να συντηρήσει το αρδευτικό δίκτυο σε αυτό το σημείο με την κατασκευή ενός τοιχίου αντιστήριξης. Θα το προτείνω και εγγράφως, ελπίζοντας να μην απευθυνθώ για μία ακόμη φορά σε …ώτα μη ακουόντων!

Εξάλλου, δεν θέλει κόπο… θέλει πολιτική βούληση!"








Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Τι βλακείες λες βρε Θωμά . Έχουν παρατήσει τα χωράφια τους και θέλεις να πάει ο δήμος να τους τα συμαζεψει ; Οι ίδιοι δεν ασχολούνται με τα χόρτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε Βαγγέλη πατάτα έκανες! το 70% από τα μπαξεδακια εχουν παρατηθεί εδώ και χρονια και γέμισαν χόρτα σαν δεντρά! τι θέλεις να πάνε εργάτες του δήμου να τα καθαρίσουν !!!!!!!!!!!! οι φώτο που ανέβασες ( μεταξύ μας βαρέθηκες να περπατήσεις) είναι από ιδιωτικά χωράφια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΧΟΡΤΑ. ΕΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΙΖΑΡΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΥΣ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΧΟΡΤΑ.ΕΣΥ ΘΑ ΠΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜYΑΛΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως έχετε χάσει εσείς το δάσος; Όλος ο δήμος είναι παρατημένος. Αλλά που να τα δει ο δήμαρχος από την Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο χώρος του λόγγου βρίσκεται ακριβώς κάτω από το πιο τουριστικό σημείο της πόλης, τους καταρράκτες. Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι οι αγρότες έχουν εγκαταλείψει τους αγρούς τους αυτό δεν δικαιολογεί την στάση του δήμου . Ποια στάση δηλαδή την απραξία...θα μπορούσε να είναι η πιο όμορφη διαδρομή για περιπατητες....λέω τώρα μια ιδέα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να περπατάς εσύ να βάλουν κάνα 20αρια άτομα κάθε εβδομάδα να καθαρίζουν τα χόρτα να μαζεύουν τις πετρούλες να καθαρίζουν τα νερά...!!! Έλα πες μου σε έχει πειράξει η ζέστη.

      Διαγραφή
    2. Μπορεί να πειράζει και η ζέστη αλλά σίγουρα δεν πέφτω στο επιπεδο να χαρακτηρίζω μια πανέμορφη ιστορική διαδρομή με πετρουλες και χορταρακια. Και μόνο που χρησιμοποιείς υποκοριστικά έχεις διάθεση για να υποβαθμίσεις το θέμα από την άλλη 20 άτομα για πετρουλες....... μακάρι να πέσει η...... θερμοκρασια

      Διαγραφή
  6. Ρε βλάξ Θωμά ο λογγοσ είναι λογγοσ έτσι ήταν και θα είναι.στο μόνο που έχουν δίκιο αυτοί που σου είπαν να γράψεις είναι το αρδευτικό παρατημένο και ασ πληρώνουμε.δεν μπορούμε να ποτησουμε αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα για εμάς τουσ επαγγελματίες αγρότες.συτο κάνε θέμα και άσε τις βλακιεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aχ βρε Βαγγελακη ανάθεμα αν ξέρεις να πας στον λόγγο !χωραφια πας και βγάζεις φωτογραφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.