Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τα συχνότερα λάθη που γίνονται κατά την αγορά μιας ασφάλειας αυτοκινήτου


Το αυτοκίνητο αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους τους ανθρώπους! Ανεξάρτητα από τη χρήση που το κάνουμε – είτε πρόκειται για προσωπικές μετακινήσεις είτε για επαγγελματικούς λόγους – το αυτοκίνητο αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας.
Τα συχνότερα λάθη που γίνονται κατά την αγορά μιας ασφάλειας αυτοκινήτου

Το αυτοκίνητο αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο για όλους τους ανθρώπους! Ανεξάρτητα από τη χρήση που το κάνουμε – είτε πρόκειται για προσωπικές μετακινήσεις είτε για επαγγελματικούς λόγους – το αυτοκίνητο αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας.

Με αυτήν την αναγκαιότητα, έρχεται και η ευθύνη για την υποχρεωτική ασφάλεια αυτοκινήτου που πρέπει να έχει κάθε όχημα, την λεγόμενη βασική ασφάλιση.

Πολλοί ιδιοκτήτες οχημάτων δεν κατανοούν πλήρως τις διαφορές ανάμεσα στις ασφάλειες αυτοκινήτων και κατά συνέπεια κάνουν αρκετά συχνά λάθη κατά την αγορά της.

Αυτά τα λάθη μπορεί να είναι τόσο κοστοβόρα (δηλαδή να πληρώσετε περισσότερη ασφάλεια απ’ότι χρειάζεστε) όσο φυσικά και να μην έχετε καλύψεις που σας είναι ίσως απαραίτητες, όπως η οδική βοήθεια ή η θραύση κρυστάλλων.

Σε αυτό το άρθρο θα κάνουμε μια λεπτομερή ανάλυση των πιο συχνών σφαλμάτων που συμβαίνουν κατά την αγορά μιας ασφάλειας αυτοκινήτου.

Λάθος νο1 : Μη επαρκής έρευνα αγοράς
Ένα από τα μεγαλύτερα σφάλματα όταν αγοράζετε ασφάλεια αυτοκινήτου είναι να μην κάνετε επαρκή έρευνα αγοράς. Αν εμπιστεύεστε τυφλά τον ασφαλιστή σας ή αγοράζετε την πρώτη ασφάλεια online που βρήκατε τυχαία μπροστά σας, τότε πολύ πιθανόν να πληρώσετε αρκετά χρήματα και να μην έχετε και τις καλύψεις που επιθυμείτε.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συγκρίνετε τιμές ανάμεσα σε αρκετές εταιρείες καθώς επίσης και τις καλύψεις που προσφέρει η κάθε ασφαλιστική.

Συγκρίνοντας διεξοδικά πακέτα και προσφορές, μόνο τότε μπορείτε να αγοράσετε μια ασφάλεια αυτοκινήτου και να είστε σίγουροι για την επιλογή σας.

Λάθος νο2 : Επιλέγετε μόνο την ελάχιστη κάλυψη
Ανάλογα τις ανάγκες σας, θα επιλέξετε και την ασφαλιστική κάλυψη που θα αγοράσετε. Όμως, αν αναζητάτε εξ’αρχής την ελάχιστη δυνατή ασφάλιση χωρίς καθόλου προαιρετικές καλύψεις, τότε ίσως την πατήσετε πιο μετά.

Η βασική ασφάλεια περιλαμβάνει μόνο την αστική ευθύνη έναντι τρίτων για τραυματισμούς και υλικές ζημιές – αν τρακάρετε δηλαδή ένα όχημα με δική σας υπαιτιότητα, να τον αποζημιώσει η ασφαλιστική εταιρεία.

Όμως οι προαιρετικές καλύψεις μπορούν να σας βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή ενώ κοστίζουν σχετικά ελάχιστα χρήματα.

Για παράδειγμα η οδική βοήθεια με κόστος περίπου 20€ το χρόνο, θα είναι πάντα ο καλύτερος σύμμαχός σας όταν αντιμετωπίζετε ένα μηχανικό ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα με το αυτοκίνητό σας.

Αντίστοιχα, και η κάλυψη για τη θραύση κρυστάλλων θα βγάλει και με το παραπάνω τα χρήματά της αν χρειαστεί να αντικαταστήσετε ένα σπασμένο ή ραγισμένο παρμπρίζ.

Μελετήστε καλά τις προαιρετικές καλύψεις και μην τις αποκλείετε λόγω της μικρής αύξησης στο κόστος της ασφάλειας.

Λάθος νο3: Δεν διαβάζετε τα ψιλά γράμματα
Τα ψιλά γράμματα σε κάθε συμβόλαιο έχουν σκοπό να διασφαλίσουν περισσότερο την ασφαλιστική εταιρεία παρά τον ασφαλιζόμενο.

Σε αυτά τα ψιλά γράμματα όμως αναφέρονται αρκετά συχνά οι όροι της ασφάλειας καθώς και σε ποιες περιπτώσεις δεν σας καλύπτει η ασφαλιστική εταιρεία.

Για παράδειγμα, αν οδηγείτε μεθυσμένος ή υπό την επήρεια ουσιών, τότε η ασφαλιστική σας κάλυψη δεν βρίσκεται σε ισχύ.

Από την άλλη, μπορεί να υπάρχουν όροι σχετικά με το ύψος της αποζημίωσης ανάλογα την παλαιότητα, αν τα ανταλλακτικά που θα τοποθετηθούν θα είναι καινούργια ή παλιά, κ.ο.κ.

Λάθος νο4: Δεν κερδίζετε από τις online προσφορές!

Αγοράζοντας μια ασφάλεια online μπορείτε να κερδίσετε από τις δεκάδες προσφορές των ασφαλιστικών εταιρειών καθώς και να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα!

Αρκετά συχνά θα βρείτε ασφάλειες αυτοκινήτου με έκπτωση από 10% έως 40% - συνήθως για την ετήσια διάρκεια ασφάλισης – οι οποίες είναι διαθέσιμες για αγορά μέσω διαδικτύου.

Επιπλέον, αν πληρώνετε μέσω κάρτας ίσως να έχετε τη δυνατότητα για άτοκες δόσεις έτσι ώστε να διευκολυνθείτε στην αποπληρωμή του συμβολαίου!

Όταν αναζητάτε μια ασφάλεια αυτοκινήτου online τότε έχετε τη δυνατότητα μέσα από τις πλατφόρμες να συγκρίνετε τιμές και πακέτα και να αγοράσετε απευθείας την ασφαλιστική κάλυψη που σας ταιριάζει!

Η αγορά μιας ασφάλειας αυτοκινήτου απαιτεί έρευνα και σωστή σκέψη. Μην αγοράζετε την πρώτη ασφάλεια που βρήκατε λόγω χαμηλού κόστους – δείτε αναλυτικά τις καλύψεις και τι έχει να σας προσφέρει, καθώς ίσως πρέπει να προσθέσετε κάποια εξτρά, προαιρετική ασφαλιστική κάλυψη για να την κάνετε πιο πλήρης!

Τέλος, μην αφήνετε ούτε για 1 λεπτό το όχημά σας ανασφάλιστο! Αν αναρωτιέστε αν «έχω ασφάλεια ακόμα;» τότε μπορείτε πολύ εύκολα να το διαπιστώσετε με μια αναζήτηση online, αν δεν έχετε το ασφαλιστήριο κοντά σας.

Η ασφάλεια δεν ισχύει καθόλου μετά τη λήξη της και το όχημα γίνεται απευθείας ανασφάλιστο.

Σε κάθε περίπτωση, αν μείνει το όχημα ανασφάλιστο, κινδυνεύετε με υψηλά πρόστιμα καθώς και διοικητικές κυρώσεις!
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Λάθος είναι να κάνεις ασφάλεια πχ σε έναν που πουλάει αυτοκίνητα και ΔΕΝ είναι ασφαλιστής...πχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.