Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το μεροκάματο του...καύσωνα: Οι εργαζόμενοι στο ''καμίνι'', οι ''ήρωες'' του καλοκαιριού! (φωτο)



Αψηφούν τις υψηλές θερμοκρασίες για να εξασφαλίσουν τον επιούσιο, δίνουν καθημερινή "μάχη" επιβίωσης σε επικίνδυνες συνθήκες για το μεροκάματο του...καύσωνα! 
Και ενώ η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας αναμένεται να ξεπεράσει ακόμη και τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου (!) κάποιοι (πολλοί είναι η αλήθεια) εργαζόμενοι πασχίζουν κσθημερινά για την επιβίωσή τους αλλά και για την επιβίωση των οικογενειών τους...
Είναι αυτοί που ασκούν επαγγέλματα… παντός καιρού, για τα οποία οι συνθήκες καύσωνα αυτής της περιόδου δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι «απόδρασης»...
Είναι αυτοί που, παρά τον πολύ "καυτό" καιρό, αναγκάζονται να λειτουργούν και να ζουν σε συνθήκες καύσωνα... 
Είναι αυτοί οι χιλιάδες εργαζόμενοι, που η δουλειά τους δεν σταματά ούτε και στον καύσωνα, δεν μπορούν να πάρουν "ειδικές" άδειες και δεν μπορούν να αναπροσαρμόσουν τα ωράριά τους. 
...Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε εργασίες σε εσωτερικούς χώρους με air condition, αλλά και σε όλους όσοι είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται έξω ή σε "δύσκολους" κλειστούς χώρους παρά την υψηλή ζέστη και τον καύσωνα.
Για 45 βαθμούς Κελσίου κάνει λόγο σήμερα (21.7.2023) η ΕΜΥ, στην επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου, καθώς ο καύσωνας Cleon συνεχίζει να επηρεάζει τη χώρα μετατρέποντάς την σε «καμίνι», ενώ από την Τρίτη αναμένονται νέες υψηλές θερμοκρασίες που θα γίνουν ιδιαίτερα αισθητές και στην Π.Ε. Πέλλας.
Μέσα στον καύσωνα ντελιβεράδες (διανομείς), ταχυδιανομείς, εργάτες στην καθαριότητα, εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές, μεταφορείς, περιπτεράδες, εργαζόμενοι στην εστίαση, οδηγοί και εργαζόμενοι σε πολλά άλλα επαγγέλματα, συνεχίζουν να προφέρουν τις υπηρεσίες τους κανονικά παρά τα "42άρια", τα "43άρια" και τα "44άρια"!!!
Όλοι αυτοί λοιπόν, οι εργαζόμενοι «ήρωες» του καλοκαιριού δίνουν καθημερινή "μάχη" επιβίωσης σε επικίνδυνες συνθήκες για το μεροκάματο του...καύσωνα! Αξίζουν τα συγχαρητήριά μας και φυσικά την κατανόησή μας.
Δ. Μπ.






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Τέτοια άρθρα να ανεβάζετε. Να καταλάβει ο κόσμος επιτέλους ποίοι είναι αυτοί που δουλεύουν και ποιοί είναι αυτοί που μας "δουλεύουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω ακούσει τόσες μέρες να γίνεται καμία αναφορά στους αγρότες.... Να δει ο κόσμος πως μαζεύουν τα προϊόντα τους με αυτόν τον καύσωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάρουν τα αμάξια τους και να βγούν μια βόλτα έξι η ώρα το πρωϊ για να δούν ολόκληρες οικογένειες να στήνουν σκάλες και να απλώνουν κουβάδες και να δουλεύουν μέχρι το μεσημέρι για να μαζέψουν τα ροδάκινα για μισό ευρώ. Τα οποία τα παραδίδουν στους συνεταιρισμούς και στους εμπόρους και φτάνουν στα Γιαννιτσά στα 2 Ευρώ. Αυτοί οι ίδιοι αγρότες και αγρότισσες οι οποίοι έχουν κάνει τουλάχιστον τέσσερα επιπλέον ραντίσματα φέτος για να αποφύγουν την μονίλια. Αυτά λοιπόν να τα έχουμε υπόψιν όταν επισκεφθούν οι άρχοντες του ΥΠΑΑΤ τον νομό μας. Να τους τρίψουνε στη μούρη το γαμημένο σύστημα της αγοράς, των ξεφτιλισμένων τιμών παραγωγού, των υπερπληθωρισμένων τιμών καταναλωτή, την ψαλίδα που ανοίγει ανάμεσα σε αυτούς και στους καταναλωτές που χρυσοπληρώνουν τα φρούτα που ο τόπος μας μπορεί να παράξει. Να τους θέσουνε το ερώτημα: "Να παράγουμε τροφή ή ρεύμα;" Να τους θέσουνε το επιπλέον ερώτημα: "Πόσα δισεκατομμύρια θα δοθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ΑΝΑΚΑΜΨΗ του αγροτικού τομέα της χώρας που δημιουργεί θέσεις εργασίας; Θέλετε παραγωγούς τροφής ή παραγωγούς ενέργειας ή μια χώρα που θα εξάγει ενέργεια και θα εισάγει μαλακό σιτάρι, λεμόνια, αχλάδια; Για να μην μιλήσουμε για την ζωϊκή παραγωγή που τείνει να εξαφανιστεί ολοσχερώς.

      Διαγραφή
    2. Συγχαρητήρια. Με καλύψεις.Μονο που δεν ανέφερες ότι κουβαλάμε και τα 10 χρόνια παιδιά μας.Πανω στις καροτσες

      Διαγραφή
    3. Οι αγρότες κάνουν ένα σημαντικό λάθος.Περιμένουν από τους "άλλους" να τους σώσουν,χρόνια τώρα.Δε βαρεθήκατε να σας κοροιδεύουν και να σας εκμεταλεύονται όλοι οι ντενεκέδες για να επιβιώσουν αυτοί;Ξυπνήστε επιτέλους και οργανωθείτε.

      Διαγραφή
  3. Για βρε αυτοί που μαζεύουν σκουπίδια στην Αριδαία κάθε μέρα μετά τις 12 το μεσημέρι ποιο εύκολα είναι. Η άλλοι κάθονται στα κλιματιστικο από κάτω και λένε να πάτε να μαζέψετε σκουπίδια στην ΑΡΙΔΑΙΑ. Δε τους δίνει ο δήμος ούτε ένα μπουκάλι νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γι'αυτό τους ψηφίζουμε. Για να πατάνε το κουμπί και να δροσιζοναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και τους εργαζόμενους στα κονσερβαδικα να μην ξεχνάτε φίλοι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.