Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στάθης Καστερίδης: Τραγική η κατάσταση με τα πεταμένα μπουκάλια φυτοφαρμάκων σε περιοχές του δήμου Πέλλας (φωτο)



Για "τα πεταμένα μπουκάλια φυτοφαρμάκων που στραγγίζουν, δίπλα σε γεωτρήσεις από τις οποίες παίρνουμε νερό", κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο επικεφαλής της παράταξης "Πέλλα- δήμος για όλους" και υποψήφιος δήμαρχος Πέλλας, Στάθης Καστερίδης, ο οποίος δημοσίευσε και σχετικές φωτογραφίες που απεικονίζουν την απαράδεκτη κατάσταση:
"Αυτή η τραγική κατάσταση επικρατεί χρόνια στον δήμο Πέλλας. Χωρίς καμία πρόβλεψη και προσπάθεια να καθαριστούν από τον Δήμο. Πεταμένα μπουκάλια φυτοφαρμάκων που στραγγίζουν. Δίπλα σε γεωτρήσεις από τις οποίες παίρνουμε νερό. Με απορρόφηση των φαρμάκων στο έδαφος. Κάθε τόσο ένα μηχάνημα απλά "σπρώχνει" τα άδεια μπουκάλια προς τα μέσα χωρίς να τα μαζεύει για να έρθουν τα καινούργια. Όταν συλλέγονται πολλά, καίγονται. Δηλαδή μόλυνση και στον αέρα που αναπνέουμε... 
Έχουμε όλοι ευθύνη για αυτό. Η δημοτική αρχή όμως έχει την μεγαλύτερη αφήνοντας ανεξέλεγκτη αυτή την κατάσταση. Είναι υποχρέωση σας κ. Στάμκο, η εκπαίδευση του αγροτικού κόσμου. Βρισκόμαστε στο 2023 κι ακόμη ο δήμος Πέλλας παρουσιάζει αυτή την εικόνα; Τόσα χρόνια διοίκησης δεν μπορέσατε να βρείτε μια λύση;
- Υπάρχουν χρηματοδοτούμενα προγράμματα για την ανακύκλωση τέτοιων απορριμμάτων.
- Υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι συλλογής και καταστροφής των άδειων μπουκαλιών που είναι γεμάτα υπολείμματα επικίνδυνων υγρών. 
Πρέπει οι άρχοντες ενός τόπου να προστατεύουν τους πολίτες τους. Οι γενιές νέων αγροτών είναι εδώ για να μάθουν. Θέλουν να προστατέψουν τη ζωή τους. 
Μια δημοτική αρχή οφείλει να εφαρμόζει στρατηγικές και προγράμματα που θα στηρίζουν και θα προστατεύουν τον πολίτη. 
Η δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης σε όλους τους πολίτες πρέπει να είναι στόχος αν θέλουμε ο τόπος μας να προοδεύσει."

Στάθης Καστερίδης - ΠΕΛΛΑ δήμος για όλους




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Φταίει ο Δήμος, φταίει το κράτος.. και όπως έλεγε ο Χάρρυ Κλυνν εγω φταίω, εγώ φταίω, που τους έκανα δεινόσαυρους. ΝΔ, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ βάλτους σε κλουβί, δως τους μια μπανάνα. Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ (ΤΟΥ ΔΕΝ ΓΑΜ... ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΈΨΟΥΝ ΑΛΛΟΙ) ΦΤΑΙΕΙ! Ουπς! Ελληνίδα μάνα μην κρύβεσαι.. ΕΣΥ τον μεγάλωσες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περισσότερο από όλους φταίνε αυτοί που φορούν τα παλιά ρούχα και φυτευουν δέντρα και λαχανικά για να ταΐσουν αυτούς που τους γαυγιζουν. Δυστυχώς από τον πολύ ΠΑΡΑ η ΕΥΡΏ ξέχασα με από που καταγόμαστε η ποια δουλειά έκαναν οι πρόγονοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δύσκολα να βρείς αγρότη να τηρεί κανόνες με τα απορρίματα στον κάμπο.Δεν είναι τυχαίο που για χρόνια έλεγαν οι παλιοί: '' κοίτα αυτόν...αγρότης κατάντησε...τελευταίος δηλαδή..." !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε τι φταίνε οι αγρότες? Να πάρουν οι αγρότες τις συσκευασίες σπίτι τους? Τοποθετήθηκαν κάτι καφέ κάδοι οι οποίοι ποτέ δεν καθαρίστηκαν, κανείς δεν ήρθε να τους μαζέψει. Φταίνε γι αυτό οι αγρότες? Η οι πολιτικάντιδες που κατάντησαν την χώρα καφενείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρετάκης Ανέστης6 Ιουλίου 2023 στις 5:19 μ.μ.

    Θά ήταν καλό γιά όλους αν γράφετε τά σχόλια ΕΠΏΝΥΜΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και επώνυμο το σχόλιο σου, την γνώμη σου δεν μας την είπες..

      Διαγραφή
  6. Φίλε 12:00 το σκέφτηκες πολύ για να το γράψεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οκ φταίει ο αγρότης να πάρουμε να τα πάμε που κύριοι το βράδυ κρυφά στο κάδο της γειτονιάς τελείωσε την άλλη μέρα σε ξέρουν μια μόνο λύση έξω από το δημαρχείο τα ίδια ακριβώς στο δήμο Έδεσσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.