Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προειδοποίηση ΠΟΥ: Οι ακραίες θερμοκρασίες καταπονούν ιδιαίτερα τον οργανισμό



Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί και για την θερμική καταπόνηση. Οι ακραίες θερμοκρασίες φαίνεται να μην πέφτουν κάτω από τους 30 βαθμούς ούτε τη νύχτα, με αποτέλεσμα να μην ξεκουράζεται το ανθρώπινο σώμα. Η κλιματική κρίση αποκαλύπτει δραματικές συνέπειες και για την δημόσια υγεία.

Με το θερμόμετρο να φτάνει τους 44 βαθμούς την ημέρα και να μην πέφτει κάτω από 30 τη νύχτα, εκατομμύρια άνθρωποι ζουν εφιάλτη διαρκείας. Σε Μαϊάμι, Μαδρίτη, Τόκυο και χιλιάδες ακόμη πόλεις δεν μπορούν να ανασάνουν ούτε στη διάρκεια του ύπνου.

Κλιματιστικά και ανεμιστήρες δουλεύουν ασταμάτητα αλλά έχουν και δυσάρεστες συνέπειες.
Προειδοποιώντας για χιλιάδες θανάτους, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας χαρακτηρίζει τον καύσωνα «αόρατο δολοφόνο» και εξηγεί γιατί η χαμηλότερη θερμοκρασία της ημέρας είναι ακόμη πιο σημαντική για την ανθρώπινη ζωή.

«Οι συνεχώς υψηλές θερμοκρασίες τη νύχτα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία, γιατί το σώμα δεν μπορεί συνέλθει από την ζέστη. Αυτό οδηγεί σε περισσότερες περιπτώσεις καρδιακών προσβολών και θανάτων» προειδοποιεί ο Τζον Ναιρν, σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας.

Στην Ιταλία, που περιμένει να σπάσει το ευρωπαϊκό ρεκόρ των 48,8 βαθμών, ο Ερυθρός Σταυρός τηλεφωνεί σε ηλικιωμένους για να δει αν είναι καλά. Τα νοσοκομεία περιθάλπουν όλο και περισσότερους ασθενείς και οι αρχές προειδοποιούν ακόμη και τον υγιή πληθυσμό να προσέχει.

«Το 10% των εισαγωγών στα επείγοντα σχετίζεται με τις υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες» επισημαίνει Ιταλός γιατρός.

Οι τουρίστες συνεχίζουν να κατακλύζουν τα μνημεία της Ρώμης, η οποία κατέγραψε νέο τοπικό ρεκόρ 41,8 βαθμών.

Οι επαγγελματίες στην εστίαση εργάζονται κάτω από τον καυτό ήλιο και δεν προλαβαίνουν να τους εξυπηρετήσουν.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Καλά που μας το είπε ο ΠΟΥ γιατί ούτε το ξέραμε , ούε μπορούσαμε να το φανταστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς και καταπονείται ο οργανισμός απ'την ακραία ζέστη όπως και απ'το ακραίο κρύο και υγρασία και ούτω καθεξής, είναι στοιχειώδης γνώση δημοτικού άντε γυμνασίου αυτή, δεν χρειάζεται να μας το πεί κάποιος επίσημος οργανισμός με έκτακτα δελτία, όσο για το που οφείλονται όλα αυτά τα φαινόμενα παρατεταμένης ζέστης και συχνών δασικών πυρκαγιών ο νοών νοείτω και όποιος θέλει να δεί βλέπει, τα περί "κλιματικής κρίσης" και φυσικής αιτίας πυρκαγιών είναι από σοβαρές φωνές αμφιλεγόμενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.