4.9.23

Οι κάτοικοι της Πέλλας πήραν μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα


Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι περιοχών στην Πέλλα λόγω της κακοκαιρίας Daniel.
Πριν από λίγο στην Πέλλα ήχησε το 112 λόγω της κακοκαιρίας Daniel, με την πολιτική προστασία να προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
Το προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη λίγο μετά τις έξι το απόγευμα αναφέρει τα εξής:
«Επείγουσα ειδοποίηση
Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες- κεραυνοί-χαλαζοπτώσεις) από τις βραδινές ώρες σήμερα και για το επόμενο 24ωρο στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Συστάσεις από Κικίλια για την κακοκαιρία Daniel
Από απόψε το βράδυ αναμένεται να γίνει πιο αισθητή η κακοκαιρία Daniel, όπως, ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, έπειτα από την έκτακτη σύσκεψη με επιχειρησιακούς και υπηρεσιακούς φορείς με θέμα τα επικείμενα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Ο υπουργός συνέστησε μεγάλη προσοχή σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα στις περιοχές που θα πληγούν περισσότερο.
«Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η κακοκαιρία Daniel θα ξεκινήσει σήμερα το βράδυ και θα διαρκέσει τουλάχιστον 24 ώρες. Θα πλήξει με μεγάλα ύψη βροχής, την Θεσσαλία, την Πιερία, τις Σποράδες, την Βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα.
Θα έχουμε βροχές και καταιγίδες που θα έχουν πολύ μεγάλη ένταση και διάρκεια και ως εκ τούτου μπορούν δυνητικά να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους μας πρόκειται για ένα ακραίο φυσικό φαινόμενο. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους. Φορείς και πολίτες.
Ως Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχουμε ενημερώσει όλους τους Δήμους και όλες τις Περιφέρειες ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.
Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δώσουν Δήμοι και Περιφέρειες στο πεδίο του καθαρισμού των οικοπέδων, των ρεμάτων, των φρεατίων.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.