Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τιμήθηκε η Μνήμη των εκτελεσθέντων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά (φωτο)



Εκδηλώσεις Μνήμης, με αφορμή την 79η επέτειο της Ομαδικής εκτέλεσης κατοίκων της πόλης των Γιαννιτσών τον Σεπτέμβρη 1944, διοργάνωσε σήμερα Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2023, ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με το Σωματείο Εθνικής Αντίστασης Γιαννιτσών και τους συγγενείς των θυμάτων.
Στις 9:30 π.μ., στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη Γιαννιτσών) τελέστηκε Μνημόσυνο Εκτελεσθέντων, ενώ, λίγο αργότερα, στις 10:30 π.μ., στο Μνημείο Ομαδικού Τάφου έγινε Επιμνημόσυνη Δέηση στη Μνήμη των θυμάτων. 
Αναφορά στο ιστορικό της ημέρας έγινε από τον εκπαιδευτικό -φιλόλογο του 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών Χρήστο Καραπάνο, ο οποίος εξιστόρησε με γλαφυρότητα τα θλιβερά γεγονότα εκείνης της περιόδου, που είχαν ως αποκορύφωμα την δολοφονία και τον ενταφιασμό των εκτελεσθέντων σε ομαδικό τάφο.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο. 
Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση πλαισίωσε τμήμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Πέλλας.
Στην εκδήλωση Μνήμης, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνι: 
Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, η Βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι αστυνομικών & στρατιωτικών αρχών, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, σωματεία, εκπρόσωποι φορέων και  εκπρόσωποι από τους συγγενείς των θυμάτων.






















Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Γιατί τόσα στεφάνια? Ενα στεφάνι απο τον Δήμαρχο Πέλλας αρκεί. Δυστυχώς ( συμπίπτει και με τις αυτοδιοικητικής εκλογές) ένα μνημόσυνο μετατράπηκε ακόμη μιά φορά σε "πασαρέλα" με χαμόγελα και χαριεντισμούς . Ευτυχώς ήταν και συγγενείς και απόγονοι των θυμάτων που διακριτικά προσεύχονταν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχουμε να αναφέρουμε τις εξής παρατηρήσεις .
    α) δεν χρειάζονται τόσες πολλές καταθέσεις στεφανιών.Ενα απο τον Δήμαρχο Πέλλας αρκεί .
    β)Σε άλλες φωτογραφίες του διαδικτύου πολλοί πολιτικοί - αρχηγοί συνδυασμών - αλλά και σύμβουλοι χασκογελούσαν και χαριεντίζονταν μη σεβόμενοι τον βουβό θρήνο των απογόνων των θυμάτων που διακριτικά και απο μακρυά προσεύχονταν για τις ψυχές των δικών των ανθρώπων .Φετος ( εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών) το μνημόσυνο μετατράπηκε σε πασαρέλα .Ευγε μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.