Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

14 χρόνια λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας



Στις 22 Σεπτεμβρίου 2009 το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας υποδέχθηκε τους πρώτους επισκέπτες, μεταξύ των οποίων είχαν προσκληθεί για ξενάγηση εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκπαίδευσης, της εκκλησίας, των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ακολούθησαν ειδικές ξεναγήσεις τις επόμενες μέρες σε ξεναγούς, σε σχολεία της περιφερειακής ενότητας Πέλλας και σε διάφορους συλλόγους. Έτσι, το μουσείο άρχισε να ενσωματώνεται σιγά σιγά  στην πολιτιστική ζωή του τόπου. Καθώς βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο, δεν έγιναν το 2009 επίσημα εγκαίνια. Το μουσείο εγκαινιάσθηκε το 2010 από τον Υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο. 
Στα 14 χρόνια λειτουργίας του, η ΕΦΑ Πέλλας με περισσή φροντίδα το εμπλούτισε με περιοδικές εκθέσεις και το «ζωντάνεψε» με τη διενέργεια μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών προγραμμάτων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, επιστημονικών ημερίδων, διαλέξεων. 
Ευχόμαστε στο μουσείο Πέλλας ο επισκέπτης να συναισθάνεται πάντα την αίγλη της πρωτεύουσας του μακεδονικού βασιλείου, μιας πόλης με τεράστια «ακτινοβολία» στον αρχαίο κόσμο και με έντονες επικοινωνιακές σχέσεις, εμπορικές και πολιτιστικές, όπως μαρτυρούν  τα ανασκαφικά ευρήματα, με περιοχές και νησιά του ελληνικού χώρου, του Εύξεινου Πόντου, της Μ. Ασίας, της Βόρειας Αφρικής, της ιταλικής και της ιβηρικής χερσονήσου. 

Μαρία Λιλιμπάκη  Ακαμάτη
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.