Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με μεγάλη συμμετοχή ο Δρόμος Θυσίας 2023 - Η αλλαγή της διαδρομής (βίντεο)



Με μεγάλη συμμετοχή και σε ιδανικές καιρικές συνθήκες πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, στις 9.00 το πρωί, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, η εκκίνηση του Δρόμου Θυσίας 2023. Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με την Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας υποδέχθηκαν τους δρομείς ως υπεύθυνοι διοργανωτές του σημαντικού αυτού γεγονότος των δρομέων. Η εκκίνηση του Δρόμου Θυσίας δόθηκε από τον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο που ευχήθηκε καλό αγώνα στους δρομείς. Χαιρετισμό απηύθυνε 
ο ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης που παραβρέθηκε στον χώρο της εκκίνησης.  

Αλλαγή διαδρομής
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε φέτος η αλλαγή της διαδρομής για την οποία ο επίσημος πιστοποιητής της IAAF / ΑΙΜΣ, Γιώργος Δούσης, δήλωσε ότι αποτελεί ένα καλό τεστ για όσους θα συμμετέχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δρομείς ξεκίνησαν από τον πεζόδρομο Γιαννιτσών – πλατεία ΕΠΟΝ, διέσχισαν όλο το κέντρο της πόλης, Βενιζέλου – πλατεία Γκόνου Γιώτα- Χατζηδημητρίου. Συνέχισαν στον ιστορικό λόφο «Φιλίππειο», στη συνέχεια τους δρόμους με τις οικίες Μακεδονικής Αρχιτεκτονικής, συνάντησαν τον ιστορικό ναό της Μητρόπολης (19ος αιώνας), έως το μνημείο της Μάχης των Γιαννιτσών. Στην συνέχεια διέσχισαν το κέντρο των Αμπελειών και με θέα στο όρος Πάϊκο έφθασαν το Νέο Μυλότοπο και την Αξό. Επέστρεψαν στα Γιαννιτσά και κατέληξαν στον πεζόδρομο μέσω των οδών 20ης Οκτωβρίου- Νικηφόρου – Βενιζέλου, τερματίζοντας στην αψίδα εκκίνησης.

Ο δρόμος "Βαγγέλης Βρόντζος"
Οι δρομείς – περιπατητές του Δρόμου ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΟΝΤΖΟΣ (5.500 χλμ), ξεκίνησαν στις 9.10. Μετά το μνημείο της Μάχης των Γιαννιτσών και μέσω της οδού Κολοκοτρώνη έφθασαν στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών. Στην συνέχεια πέρασαν από τον Ομαδικό Τάφο όπου υπήρχε η φιλαρμονική του Δήμου Πέλλας και μέσω της οδού Χατζηδημητρίου – πλατείας Γκόνου Γιώτα- Βενιζέλου τερμάτισαν στον πεζόδρομο, στο ίδιο σημείο με τους δρομείς των 21.097,5μ στην αψίδα εκκίνησης PELLA HALF MARATHON 2023. Η εκκίνηση του δρόμου "Βαγγέλης Βρόντζος" δόθηκε από τον ΥφΑΑΤ Διονύση Σταμενίτη.
Ο Δρόμος των μαθητών στις 12.00 το μεσημέρι.
Δ. Μπ.













Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.