Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θεσσαλονίκη: Συνεντεύξεις για 2.700 θέσεις εργασίας στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ



Περισσότερους από 2.700 εργαζόμενους αναζητούν 115 επιχειρήσεις, που από το πρωί πραγματοποιούν στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο ΜΕΤ) συνεντεύξεις με υποψηφίους, στο πλαίσιο της διήμερης εκδήλωσης «Ημέρες Καριέρας», που διοργανώνει, σήμερα και αύριο, η Δημόσια Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.).

«Πιστεύω πολύ στις Ημέρες Καριέρας, θα ενθαρρύνουμε αυτή την πρωτοβουλία της ΔΥΠΑ και θα την ενισχύουμε όσο μπορούμε περισσότερο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παρέστη με τον διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη στην εκδήλωση. «Οι Ημέρες Καριέρας διοργανώνονται για 20η φορά, με πρωτοφανή επιτυχία εδώ στη Θεσσαλονίκη -115 επιχειρήσεις έχουν συμβληθεί με τη ΔΥΠΑ κι έχουν προσφέρει 2.700 θέσεις εργασίας», πρόσθεσε ο υπουργός.

Οι «Ημέρες Καριέρας» αποσκοπούν στο να διευκολύνουν ανέργους που αναζητούν εργασία ή εργαζόμενους που ψάχνουν νέες προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης, να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών από διαφορετικούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που αναζητούν προσωπικό, χωρίς προκαθορισμένο ραντεβού.

«Πριν από δύο χρόνια κάναμε την πρώτη Ημέρα Καριέρας εδώ στη Θεσσαλονίκη, δεν ξέραμε πώς θα τις δεχθεί ο κόσμος. Ερχόμαστε δύο χρόνια μετά με την 20η εκδήλωση. Έκτοτε τις έχουν αγκαλιάσει όλες οι τοπικές κοινωνίες, μας καλούν σε όλη την Ελλάδα […] Εμείς σαν ΔΥΠΑ -αυτός είναι ο διαμεσολαβητικός μας ρόλος- φέρνουμε μαζί την προσφορά και τη ζήτηση σε μία αίθουσα. Χιλιάδες εγγραφές και χιλιάδες θέσεις εργασίας […] πολλοί προσλαμβάνονται», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πρωτοψάλτης.

Οι συμμετοχές επιχειρήσεων στην 20η διοργάνωση αυξήθηκαν και στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΔΥΠΑ με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ). Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως πληροφορικής, χονδρικής και λιανικής πώλησης, παροχής ιατρικών υπηρεσιών, ενέργειας και ηλεκτροκίνησης, ψυχαγωγίας, logistics, τηλεπικοινωνιών, εξυπηρέτησης πελατών, βιομηχανίες τροφίμων, γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων, καλωδίων, τσιμέντου, ανελκυστήρων, συσκευασιών, χαρτιού, επίπλου, δομικών προϊόντων, καλλυντικών, υφάσματος και ένδυσης, μεταλλευτικών και τεχνικών έργων, έργων, μονώσεων, μεταλλικών κατασκευών, αλουμινοκατασκευών.

 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.