Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις σε Γιαννιτσά και Έδεσσα (φωτο)



ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΕΓΙΝΕ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ, ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!

Στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα πραγματοποιήθηκαν χθες οι απεργιακές συγκεντρώσεις μας, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους και τα εκατοντάδες σωματεία σε ολόκληρη τη χώρα που πήραν απόφαση συμμετοχής στην απεργία, κόντρα στις προσπάθειες της εργοδοσίας, κόντρα στην κυβέρνηση και την προπαγάνδα της, κόντρα στους απεργοσπάστες της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων του νομού μας.

Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους μας σε μεγάλους εργασιακούς χώρους που παρά την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, έκαναν το βήμα της απεργίας, πήραν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις, κάποιοι από αυτούς για πρώτη φορά. Σπάζοντας στην πράξη τις απεγνωσμένες προσπάθειες του υπουργού των εργοδοτών Γεωργιάδη και της κυβέρνησης του να πείσει μια βδομάδα τώρα πως δεν θα γίνει απεργία, πως οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το νομοσχέδιο που σμπαραλιάζει τις ζωές τους.

Με όπλο το δίκιο του αγώνα μας, συνεχίζουμε από σήμερα κιόλας στους χώρους δουλειάς, για να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί πουθενά ο νόμος έκτρωμα. Για να παλέψουμε ενάντια στις εγκληματικές πολιτικές που μας ρημάζουν τη ζωή!

Η οργή που έχουμε γεμίσει, ο πόνος που έχει δηλητηριάσει το λαό μας θα μείνει στο κενό αν δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας , αν δεν πάρουμε απόφαση πως η μόνη επιλογή που έχουμε είναι το σύνθημα που βγήκε μέσα από την ίδια τη ζωή και λέει ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ. Είναι πλέον φανερό ότι οι καλύτερες μέρες περνάνε μόνο μέσα από την δική μας θέληση να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

Με αγωνιστική ετοιμότητα, οργανωμένα με τα συνδικάτα μας, θα στείλουμε στα σκουπίδια και αυτό το αντεργατικό τερατούργημα και όποια προσπάθεια της εργοδοσίας να πατήσει επί πτωμάτων για να βγάλουν μεγαλύτερα κέρδη ξεζουμίζοντας εργαζόμενους!

Είμαστε σίγουροι ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι όλο και μεγαλύτερες εργατικές δυνάμεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, όλο και μεγαλύτερα τμήματα του λαού μέσα από μαζικούς φορείς θα μπουν στις μάχες που έχουμε να δώσουμε στο μέλλον. Η προοπτική της μαζικοποίησης και της ανασύνταξης περνά σε ένα μεγάλο βαθμό από την καθημερινή και κοπιαστική δουλειά μας.

Οργανώνουμε τον αγώνα, παλεύουμε για την δημιουργία νέων εργατικών σωματείων, εξασφαλίζουμε μέσα στα εργοστάσια, στους χώρους δουλειάς την ορθότητα και την υπεροχή της γραμμής που έχει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, απέναντι στην χρεοκοπημένη γραμμή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Η πάλη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι ανάγκη να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, με πυρήνα το χώρο δουλειάς και τους κλάδους. Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε όλους τους εργαζόμενους. Καλούμε ιδιαίτερα την εργαζόμενη νεολαία που δοκιμάζεται και θα πιεστεί σε ακόμα πιο ισχυρές πιέσεις μέσα στους εργασιακούς χώρους, να πει όχι απλά ένα «φτάνει» αλλά να το εκφράσει με την οργάνωση της στα σωματεία, να διεκδικήσει με τους αγώνες της τη ζωή που της αξίζει, δουλειά με δικαιώματα.

Γιατί σήμερα το ρεαλιστικό και το σύγχρονο είναι να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, να γίνουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των οικογενειών τους από τον τεράστιο πλούτο που παράγεται καθημερινά στις βιομηχανίες και τους χώρους δουλειάς του κλάδου.
Καλό αγώνα, ψηλά το ανάστημα με ανεβασμένες τις σημαίες της ανυποχώρητης πάλης! Οι πολλοί έχουμε τη δύναμη, οι εργαζόμενοι παράγουν τον πλούτο, νόμος είναι το δίκιο τους!








 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.