Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γεωργία Ευθυμιάδου: Ήμασταν όλοι εκεί



Φίλοι, υποστηρικτές, υποψήφιοι σε μια εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος συνδυασμού «Πέλλα Δήμος για όλους». Ο επικεφαλής, Στάθης Καστερίδης, σε μια μεστή και συνεκτική ομιλία έδωσε το περίγραμμα των επιδιώξεων του. Εξέθεσε τους έξι στόχους της παράταξης, τους έξι βασικούς πυλώνες γύρω από τους οποίους θα εργαστεί η νέα δημοτική αρχή που θα αναδειχθεί στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Η ανάγκη για αυτοδιοικητική αλλαγή και νοοτροπία οδήγησε τον κόσμο στο «Μηδέν» όπως ονομάζεται το γεωγραφικό σημείο που έλαβε χώρα η εκδήλωση. Ναι, το τοπωνύμιο συμπίπτει με το σημείο αφετηρίας και εκκίνησης αυτής της Νέας Πολιτικής που θα δώσει λύση στα χρόνια προβλήματα που είτε δε θέλησαν είτε αδιαφόρησαν είτε δεν εργάστηκαν οι νυν εκφραστές του Δήμου.

Βρισκόμαστε πράγματι στο σημείο μηδέν στη σχέση Δήμου-Δημότη. Ανάγκες που αφορούν προβλήματα καθημερινότητας και εξυπηρέτησης, δεν καταγράφονται, δεν βρίσκουν λύσεις και εντέλει οι πολίτες απευθύνονται σε «ώτα μη ακουόντων».

Τα όποια αιτήματα προσκρούουν σε ένα απαρχαιωμένο, δυσλειτουργικό σύστημα όπου απαιτείται η φυσική παρουσία και επαφή πολίτη-αντιδημάρχου-δημάρχου - και όλοι γνωρίζουμε πως αυτό δε γίνεται στον κατάλληλο χώρο, αλλά στο κατάστημα που ενδεχομένως διατηρεί ο αντιδήμαρχος ή σε κάποιο καφενείο μεταξύ τυριού και αχλαδιού. Στην εποχή όμως της ψηφιοποιημένης πληροφόρησης και εξυπηρέτησης δεν απομένει παρά να χρησιμοποιήσουμε σύγχρονα εργαλεία που μας δίνονται μέσω ηλεκτρονικής καταγραφής και διεκπεραίωσης.

Σε μια χειμαζόμενη Ελλάδα από την οικονομική κρίση και ακρίβεια απαιτείται ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης με προγράμματα στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Το αγαθό της υγείας δεν διασφαλίζεται, όταν οι Μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας και το Νοσοκομείο Γιαννιτσών υπολειτουργούν και συρρικνώνονται εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και κονδυλίων. Πρέπει να δοθεί μια διεξοδική λύση και αυτή είναι η αυτοτέλεια του Νοσοκομείου σε ΝΠΔΔ.

Η Τοπική Ανάπτυξη και Οικονομία θα επιτευχθεί με τον επαγγελματικό προσανατολισμό των αγροτών, την προστασία και προώθηση των τοπικών προϊόντων με πιστοποιήσεις ΠΟΠ και γεωγραφικής ένδειξης ΠΓΕ.

Προβλήματα ύδρευσης που αφορούν στην ύπαρξη αμιαντοσωλήνων, αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, κατεστραμμένα οδοστρώματα, πεζοδρομήσεις, κοστοβόρος δημόσιος φωτισμός, ελλιπείς δενδροφυτεύσεις ζητούν επειγόντως παρεμβάσεις .

«Μάτια ερμητικά κλειστά» στην ομορφιά του τόπου μας, στον αρχαίο και νεότερο πολιτισμό μας, απαιτείται να ανοίξουν και να παράξουμε ιδέες και όραμα για την αξιοποίηση, την εξωστρέφεια και την παραγωγή πολιτιστικής κουλτούρας της οποίας οι κοινωνοί θα είμαστε εμείς και Έλληνες και ξένοι που θα μας επισκέπτονται. Το μόνο βέβαιο είναι πως ο τόπος μας έχει και πολιτιστικό και τουριστικό ενδιαφέρον, που όμως ποτέ ως τώρα δεν απέκτησε φυσιογνωμία και προστιθέμενη αξία.

«Η επαρχία τρώει τα παιδιά της», αν η βάση της εκπαίδευσης και του αθλητισμού δεν δημιουργεί προϋποθέσεις ολόπλευρης ανάπτυξης της προσωπικότητας μαθητών και εφήβων. Το σχολικό περιβάλλον χρήζει κτηριακών υποδομών, ασφάλειας μετακίνησης, ανάπτυξης δεξιοτήτων εντός και εκτός σχολείου με τη συντήρηση και τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο συνδυασμός, του Στάθη Καστερίδη, στην χθεσινή εκδήλωση βγήκε μπροστά χειροκροτήθηκε και έδωσε την υπόσχεση πως κάτι καινούργιο περιμένει τον Δήμο, κάτι νέο και φρέσκο μακριά από την παλαιοκομματική αντίληψη και τη ρουσφετολογική νοοτροπία διακρίσεων. Έτειναν οι Υποψήφιοι Σύμβουλοι τα χέρια τους σχηματίζοντας το σήμα της νίκης και ένα με το πλήθος του κόσμου αποχώρησαν με την ίδια βεβαιότητα, αυτήν του θριάμβου.

Ευθυμιάδου Γεωργία,
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δ.Ε. Κρύας Βρύσης,
Σταθης Καστερίδης , «Πέλλα-Δήμος για όλους»


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment