Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σενάρια αναβολής αυτοδιοικητικών εκλογών στη Θεσσαλία -Τι πρότεινε ο Αγοραστός στο ΥΠΕΣ



Για την τραγική κατάσταση Θεσσαλία μίλησε σήμερα ο Περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, τονίζοντας πως δεν είναι εφικτή η διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών, με την παρούσα κατάσταση, στις 8 Οκτώβρη.
“Δεν μπορούν να γίνουν οι εκλογές. Δεν είναι απόφαση της Περιφέρειας βέβαια. Αν ήταν απόφαση της Περιφέρειας δεν θα γίνονταν οι εκλογές σε αυτή την ημερομηνία. Δείτε… ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει τις εκλογές. Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε την κρισιμότητα της κατάστασης και ότι δεν μπορούμε να συζητάμε για εκλογές σε αυτή τη φάση”.
«Και σας ρωτώ: Πώς θα πάνε σε όλες αυτές τις περιοχές να ψηφίσουν; Το έχω θέσει ήδη το θέμα στο ΥΠΕΣ και κυρίως, ζήτησα άμεση χρηματοδότηση για να γίνουν έργα αποκατάστασης γρήγορα με ταχείες διαδικασίες. Διότι αν γίνουν τα έργα αυτά με συνθήκες κανονικότητας δεν πρόκειται να γίνουν σε χρονικά διαστήματα τέτοια που να επιτρέπει την επαναφορά στην προγενέστερη κατάσταση», πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
Σε ερώτηση που δέχθηκε για την πρώτη εκτίμηση των ζημιών, τόνισε ότι θα χρειαστεί τριπλάσιο ποσό για την αποκατάσταση των καταστροφών από το αντίστοιχο που απαιτήθηκε μετά την κακοκαιριία Ιανός. «Υπάρχουν υποδομές που έχουν καταστραφεί, γέφυρες που έχουν καταστραφεί. Υπάρχουν δρόμοι, σπίτια, εργοστάσια, αγροτική παραγωγή, κτηνοτροφική παραγωγή. Αν σκεφτείτε όλα αυτά και ότι για τον Ιανό χρειάστηκαν 700 εκατ. ευρώ, εδώ σίγουρα μιλάμε για τριπλάσιο ποσό».
Όσο για την στάθμη του Πηνειού και αν εξακολουθεί να ανεβαίνει, ο κ. Αγοραστός είπε: «Έχει σταθεροποιηθεί, έχει ανέβει βέβαια η στάθμη του στις πλημμυρικές περιοχές».
«Στα 9 μέτρα έχει φτάσει η στάθμη αυτή τη στιγμή από τα 4 που είναι συνήθως σε μια νεροποντή».
Ο κ. Αγοραστός, είπε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν άλλοι νεκροί ή τον αριθμό των αγνοουμένων.
Τόνισε όμως πως 8 χωριά στη Καρδίτσα χρειάζονται βοήθεια και θα επιχειρήσουν σήμερα τα σωστικά συνεργεία με βάρκες, Hummer, βαριά μηχανήματα και ελικόπτερα. 


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.