Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επαφές και συναντήσεις ΥφΑΑΤ Διονύση Σταμενίτη στη Θεσσαλονίκη



Συνεχίζοντας τις περιοδείες της ανά την Ελλάδα, η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με επικεφαλής τον Υπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΥφΑΑΤ κ. Διονύσης Σταμενίτης, ακολουθώντας παράλληλο πρόγραμμα, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων και επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες, με εκπροσώπους των αγροτικών φορέων, με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα και εκπροσώπους παραγωγικών μονάδων. Συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, ο Υφυπουργός επισκέφθηκαν:

1. Την Τρίτη 29 Αυγούστου, το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Θεσσαλονίκης, τις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ Θεσσαλονίκης, το Τμήμα Ελέγχου Ποικιλιών Καλλιεργούμενων Φυτών στην περιοχή της Σίνδου και τέλος το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφθηκαν οικογενειακή θερμοκηπιακή μονάδα στην Άσσηρο του Δήμου Λαγκαδά, τη δραστηριότητα της οποίας συνεχίζουν τα νεότερα μέλη της οικογένειας που αξιοποιούν το πρόγραμμα των νέων αγροτών.

2. Την Τετάρτη 30 Αυγούστου, τον Σταθμό Ελέγχου και Τυποποίησης Δημητριακών της Διεύθυνσης Συστημάτων Καλλιέργειας και Προϊόντων Φυτικής Παραγωγής, το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων της Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων, καθώς επίσης και το Εργαστήριο Ελέγχου Κυκλοφορίας Ζωοτροφών της Διεύθυνσης Ζωοτροφών και Βοσκήσιμων Γαιών. Το απόγευμα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Greek Sea Salt Flakes, μια εξωστρεφής και καινοτόμα επιχείρηση που αξιοποίησε το πρόγραμμα Leader προκειμένου να αναπτυχθεί και να επεκταθεί.

3. Την Παρασκευή 01 Σεπτεμβρίου, την υπό σύσταση Διεπαγγελματικής Ακτινίδιου στα γραφεία του ΣΕΒΕ, για το ζήτημα της πρόωρης συγκομιδής και παράνομης διακίνησης ακτινιδίων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Συμεών Διαμαντίδη και τα μέλη του ΣΕΒΕ, όπου τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των εξαγωγέων. Την ίδια ημέρα τέλος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών και Ενωσιακών Πόρων του ΥΠΑΑΤ κ. Παπαγιαννίδη, ο Υφυπουργός βρέθηκε στα γραφεία του ΓΟΕΒ Πεδιάδων Θεσσαλονίκης - Λαγκαδά, όπου ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον του ΔΣ να προχωρήσει σε έργα ενεργειακής αναβάθμισης, για τα προβλήματα υποδομής των αντλιοστασίων αλλά και θέματα οικονομικής φύσεως του Οργανισμού.









Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.