Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Περί χρίσματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές... (του Γιάννη Ταγλαρίδη, υποψηφίου με τον συνδυασμό ''Κοινωνία σε Κίνηση'')


Περί χρίσματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές...
Γράφει ο Γιάννης Ταγλαρίδης 
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του Συνδυασμού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ σε ΚΙΝΗΣΗ» του Δήμου Έδεσσας 


Όσοι ασχολούμαστε με τις Αυτοδιοικητικές εκλογές γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια τόσο η Κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα όσο και η Κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και οι ίδιοι προσωπικά απέφυγαν συστηματικά να δώσουν «ΧΡΙΣΜΑ» σε συγκεκριμένους υποψηφίους. Και αυτό γιατί το «ΧΡΙΣΜΑ» αποτελεί παλαιά πρακτική που πλέον δεν μπορεί να εφαρμοστεί στη σύγχρονη Κοινωνία μας.

Η παροχή χρίσματος δεν παροτρύνει, δεν ενθουσιάζει, ούτε καν συγκινεί τους μεγαλύτερους να κατευθύνουν προς τα εκεί την ψήφο τους, καίτοι συμπλέουν ιδεολογικά & Κομματικά με το πρόσωπο του χρισθέντος, γιατί δεν εξασφαλίζεται έτσι η πρόοδος του Τόπου, αλλά είναι επωφελές μόνο για αυτόν και τους «ημετέρους» του.

Το πιο ουσιώδες όμως είναι ότι η πρακτική παροχής «χρίσματος» εξοργίζει τους σημερινούς Νέους μας, που ΔΕΝ θέλουν ο επικεφαλής υποψήφιος να είναι ένα Κομματικά πειθαρχημένο άβουλο Όργανο. Ένα Όργανο που δεν θα συνδιαλέγεται με τους πολίτες του Τόπου του, αλλά θα εκτελεί απλά εντολές.

Αν παρατηρήσουμε με προσοχή τις κινήσεις εμπείρων στελεχών της εκάστοτε Κυβέρνησης αλλά και του συνόλου της Αντιπολίτευσης όπως, Υπουργών, Υφυπουργών, Βουλευτών όλων των παρατάξεων κλπ θα αντιληφθούμε ότι αποφεύγουν επιμελώς, κατά την προεκλογική αυτοδιοικητική περίοδο τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις υποψηφίων Δημάρχων, όπως εγκαίνια Εκλογικών Κέντρων, παρουσιάσεις υποψηφίων, περιοδείες και άλλες δημόσιες εμφανίσεις που μπορεί να εκληφθούν ως στήριξη.

Το γεγονός ότι η πρακτική παροχής χρίσματος/στήριξης Κομματικού Στελέχους ως υποψηφίου σε αυτοδιοικητικές εκλογές είναι άκρως επιζήμια για το πρόσωπο του εκάστοτε Πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν περίτρανα οι πρόσφατες Πυρκαγιές και Πλημύρες.

Εσφαλμένη διαχείριση κρίσεων, κακοδιαχείριση διατεθέντων κονδυλίων για την πρόληψη ή την αντιμετώπισή τους από «γαλάζιο παιδί» καθίστανται άκρως επιζήμιες καταστάσεις για την εικόνα του σημερινού Πρωθυπουργού, ο οποίος ΑΔΙΚΩΣ θα κληθεί να απολογηθεί ΔΙΠΛΑ.

Φίλες και Φίλοι μου…

Είναι πλέον ξεπερασμένη πρακτική που ακολουθούν ορισμένοι υποψήφιοι των αυτοδιοικητικών εκλογών, προκειμένου να προσεταιριστούν ψήφους των πολιτών, να παρουσιάζουν εαυτούς ως αποκλειστικούς εκφραστές του Κόμματός τους, απαιτώντας Κομματική πειθαρχία ψήφου.

Έτσι κινδυνεύουν, όχι μόνο να μην πάρουν ψήφους από πολίτες αντιθέτων Κομματικών ιδεολογιών οι οποίοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές ψηφίζουν ακηδεμόνευτα ΕΛΕΥΘΕΡΑ & ΟΧΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, αλλά να εξοργίσουν περαιτέρω την συντριπτική πλειοψηφία των αγνών ιδεολόγων ομοϊδεατών τους.

Γιατί, οι αγνοί αυτοί ιδεολόγοι που δεν προσπαθούν να εξαργυρώσουν κομματικές ταυτότητες αντιλαμβάνονται ότι το πολυπληθές Κόμμα τους δεν είναι δυνατόν να περιορισθεί σε ένα και μόνο πρόσωπο και στους περί αυτόν.

Οι πολίτες γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι…

Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι Εθνικές εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων έχει κριθεί και μάλιστα πρόσφατα…


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment