Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Αλμωπίας: Η νίκη Παρούτογλου από την πρώτη Κυριακή είναι πλέον το ''στοίχημα'' των εκλογών



Ίσως να φαντάζει δύσκολο, όμως για τους "παροικούντες την Ιερουσαλήμ" ή εκλογή του Νίκου Παρούτογλου από την πρώτη Κυριακή, φαντάζει πλέον σαν το πιθανότερο σενάριο στον δήμο Αλμωπίας.
Στην προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσουμε την παραπάνω διαπίστωση, οδηγούμαστε σε κάποια αβίαστα συμπεράσματα όπως:
Ο Νίκος Παρούτογλου επιδεικνύοντας από την αρχή οργανωτική ετοιμότητα, τόλμησε σε διάστημα λίγων ημερών να πραγματοποιήσει τρεις ανοιχτές συγκεντρώσεις πρωτόγνωρα μαζικές.
Ιδιαίτερα στο ανοιχτό θέατρο στο δασάκι, όπου σηματοδότησε και την συνέχεια.
Βέβαια για τους αντικειμενικούς παρατηρητές, καμμία οργανωτική ετοιμότητα δεν θα ήταν ικανή για την επιτυχία από μόνη της,αν δεν υπήρχε χαμηλά στην κοινωνία πλειοψηφικό ρεύμα.
Και αυτό επιβεβαιώθηκε.
Σε αντίθεση με τους συνδιεκδικητές, που τόλμησαν μόλις πριν από λίγες ημέρες την πρώτη τους απόπειρα στα εγκαίνια των εκλογικών τους κέντρων και μάλιστα με  χλιαρά έως απογοητευτικά αποτελέσματα(Μπάτσης)

Στο πεδίο των ψηφοδελτίων ο Νίκος ο Παρούτογλου κατέθεσε το πολυπληθέστερο με 256 υποψηφίους.
Ενα ψηφοδέλτιο πλήρως ανεξάρτητο,πολυσυλεκτικό με στελέχη απο όλους τους πολιτικούς χώρους.
Την ίδια στιγμή  οι αντίπαλοί του  έφτασαν τους 226 ο Μπάτσης και τους 175 ο Μπίνος.
Πέρα από την αριθμητική υπεροχή προκύπτει και ποιοτική, αφού ο Νίκος Παρούτογλου κατέρχεται πλήρης στην πρωτεύουσα του δήμου την Αριδαία και στα μεγαλύτερα χωριά της περιοχής.

Στο πεδίο του προγραμματικού λόγου, ο απερχόμενος δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης μοιάζει εγκλωβισμένος και παγιδευμένος (όπως τόνισε ο Παρούτογλου σε πρόσφατη ομιλία του) στην "αθλιότητα των διμήνων" που κρατούν τον πολίτη όμηρο και εξακολουθώντας να αναλίσκεται σε μια συνεχή ανάγνωση καταλόγου έργων, ως πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία.

Ο Δημήτρης Μπίνος πρώην δήμαρχος, με προεκλογικό λόγο να φαντάζει θετικός στο ισοζύγιο του, είναι αλήθεια ότι καταβάλει φιλότιμη προσπάθεια ως διεκδικητής, με επιδίωξη να είναι αυτός στον δεύτερο γύρο.

Ο Νίκος ο Παρούτογλου από την πλευρά του δομεί την επιχειρηματολογία του σε ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο, με ύφος προσαρμοσμένο σε εξειδικευμένο λόγο.
Προσπαθεί μέσα από την κατανόηση των παθογενειών, να απαντήσει για το μοντέλο διοίκησης που όπως τονίζει, θα στηρίζεται στο ξεπέρασμα του δημαρχοκεντρικού συγκεντρωτισμού, την συλλογικότητα, την λογοδοσία και την διαφάνεια.
Επίσης περιγράφει το αναπτυξιακό μοντέλο με σαφήνεια, πάνω στο οποίο θα επιδιώξει να ενσωματώσει την κοινωνική πλειοψηφία.
Αναδεικνύει την αγροτική οικονομία και  τα φυσικά συγκριτικά πλεονεκτήματα  της Αλμωπίας ως κρίσιμα μεγέθη, για την οικονομική εκτόξευση της περιοχής.
Η περιοχή του Λουτρακίου είναι ο πιλοτικός οδηγός για την επέκταση του αναπτυξιακού τόξου, σε όλο το εύρος των ορεινών όγκων.

Μια καθοριστική και ενδεικτική διαφορά μεταξύ των τριών είναι, ότι ο Παρούτογλου έχει αποβάλει πλήρως την καταγγελτικότητα έναντι των άλλων, με στόχο όπως υποστηρίζει, να μιλήσει για το μέλλον και όχι για το παρελθόν.
Μέσα σε αυτό περίπου το προεκλογικό σκηνικό, φαίνεται ότι ο Νίκος Παρούτογλου ίσως αγγίζει το ποσοστό νίκης από την πρώτη Κυριακή.

Και αυτό μοιάζει να είναι πλέον το "στοίχημα" στην Αλμωπία.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment