Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι «ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» και οι τρόποι δράσης τους


Του Γιάννη Ταγλαρίδη, υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Έδεσσας με την ''Κοινωνία σε Κίνηση''

Αναμφίβολα η συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελεί, για όλους εμάς που ασχολούμαστε, ένα ακόμη ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, που εντάσσεται στη δια βίου μάθησή μας.

Χρειάζεται μελέτη για να διαπιστώσει κανείς πώς τελικά λειτουργεί το όλο προεκλογικό Σύστημα. Χρειάζεται μελέτη, σε Εθνικό κυρίως επίπεδο, για να καταλάβει κανείς, πώς τελικά καταφέρνουν να εκλέγονται και να επιβιώνουν οι Δεινόσαυροι της Πολιτικής για αρκετές τετραετίες (θητείες) και να επαίρονται για την επιτυχία τους αυτή, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως προσωπική τους επιτυχία.

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά και έχουν να κάνουν με αριθμούς.

Τέσσερεις (4) Δεινόσαυροι της Πολιτικής ενώνονται μεταξύ τους, γιατί τέσσερεις (4) είναι οι σταυροί των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων που βάζουμε σε κάθε ψηφοδέλτιο.

Αυτό γίνεται κυρίως με τις «ευλογίες» και ενεργό συμμετοχή κάποιου παλαιοκομματικού στελέχους, κάποιου παλαιού στελέχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχει απήχηση και ασκεί επιρροή, αλλά και εν ενεργεία Δημάρχων ή επικεφαλείς Συνδυασμών που δίνουν «γραμμή».

Ο καθένας από αυτούς έχει πχ 250 ψήφους, προερχόμενες ΚΥΡΙΩΣ από το Κόμμα του, από οιονδήποτε γενικά οργανωμένο χώρο που λειτουργεί πειθαρχημένα & στοιχισμένα, ψηφίζοντας αποκλειστικά αυτούς τους τέσσερεις (4) υποψηφίους που έχουν προεπιλεγεί και τους υποδεικνύονται.

Έτσι ο κάθε ένας δεινόσαυρος έχει: (4 συμπράττοντες δεινόσαυροι) Χ 250 (ψήφους ο καθένας) = 1.000 σταυρούς.

ΧΙΛΙΕΣ (1.000) ΨΗΦΟΥΣ δηλαδή παίρνει ο κάθε ένας από αυτούς με τη σύμπραξη!!!.

Δεν χρειάζεται να έχεις λαϊκό έρεισμα, κοινωνική αποδοχή, αποδεδειγμένες ικανότητες / δεξιότητες περί την πολιτική ή άλλους τομείς δράσεις, μόρφωση κλπ κλπ. Απλά ενώνεις τις δυνάμεις σου με άλλους τρεις Δεινοσαύρους της Πολιτικής και η σύμπραξη αυτή σου εξασφαλίζει την βέβαιη εκλογή.

Αυτό αφορά κυρίως Αυτοδιοικητικούς Συνδυασμούς οι οποίοι βρίσκονται για αρκετές τετραετίες στο προσκήνιο και κυρίως αυτούς που βρίσκονται στο τιμόνι της Αυτοδιοικητικής Μηχανής.

Γι’ αυτό και βλέπουμε σε διάφορα μέρη της Πατρίδας μας να εκλέγονται συνεχώς τα ίδια - και τα ίδια - και τα ίδια - και τα ίδια πρόσωπα, λες και είναι διορισμένοι υπάλληλοι στον Δήμο ή στην Περιφέρεια, λες και είναι κολλημένα τα πρόσωπα αυτά στις καρέκλες τους.

Πώς λοιπόν να συναγωνιστεί ένα πρωτοείσακτο νεαρό πρόσωπο του Συνδυασμού, αυτούς τους Δεινόσαυρους της Πολιτικής;;

ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ, ΜΑ ΠΑΡΑ, ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ …

Οι υποψήφιοι αυτοί, αν και πολύ πιο ικανοί, πολύ πιο δραστήριοι από τους παραπάνω Δεινόσαυρους της Πολιτικής, παραμένουν απλοί ψηφοκουβαλητές, απλοί ψηφοσυλλέκτες, βρισκόμενοι στην επικαιρότητα, στην δημοσιότητα για συνολικά 4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ πριν από τις εκλογές.

Λειτουργούν στην ουσία ως «υπηρέτες» για 4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, στρώνοντας το χαλί για να κάτσουν στις καρέκλες τους για άλλα τέσσερα (4) ΧΡΟΝΙΑ τα ίδια - και τα ίδια - και τα ίδια - και τα ίδια πρόσωπα. Απλά τους μένει η πρόσκαιρη δημοσιότητα, οι φωτογραφίες δίπλα στον Αρχηγό ή σε άλλους υψηλούς παράγοντες του δημοσίου βίου, τα κολακευτικά λόγια περί της αξιότητάς τους, του τιμίου αγώνα τους κλπ κλπ.

Ωστόσο, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος που τους θέλει εκτός «νυμφώνος», η δυσαρέσκεια και απογοήτευσή τους φτάνει σε τέτοιο βαθμό, που πλέον δεν επιθυμούν να κατέβουν άλλη φορά ως υποψήφιοι. Και αυτό είναι το χειρότερο σενάριο για την ανάπτυξη & πρόοδο μιας Κοινωνίας.

Ικανότατες Κοπέλες, λαμπροί Νέοι λειτουργούν τελικά ως γλάστρες, ως πιόνια, ως κούτσουρα σε ένα προεκλογικό πολιτικό θέατρο που ο Αρχηγός έχει προαποφασίσει με ποιους τελικά θέλει να συνεργαστεί ή να «συνεργαστεί». Έχει προαποφασίσει ότι, δυναμικά στελέχη που μπορεί να μην πειθαρχήσουν σε παράλογες, παράτυπες, ανήθικες αποφάσεις, δεν χρειάζεται να τα έχει στα πόδια του.
Απλά τα χρησιμοποιεί πρόσκαιρα ως σκαλοπάτι, για να ανέβουν στην πλατφόρμα της πολιτικής σκηνής και να εκλεγούν τελικά οι γνωστοί δεινόσαυροι της πολιτικής που εκτελούν πειθαρχημένα το μετέπειτα σχέδιο, γεμίζοντας τσέπες και χτίζοντας ο καθένας το δικό του «Τζάκι»…

Σημ. Αφιερωμένο στην κοπελιά που τα βίωσε..
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment