Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πανελλήνια Ομοσπονδία Καλλιτεχνικού Προσωπικού ΟΤΑ: ''Ασαφείς και βλαπτικές ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου για την κατάργηση Νομικών Προσώπων στους Δήμους''



"Ασαφείς και βλαπτικές ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου «Αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δήμων, παρακολούθηση επιδόσεων τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες διατάξεις".

Αυτός είναι ο τίτλος επιστολής στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Καλλιτεχνικού προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχετικά με το προς κατάθεση νομοσχέδιο για την κατάργηση των Νομικών Προσώπων και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Π.Ο.Κ.Π.- Ο.Τ.Α.
ΠΡΟΣ:
Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
Κο Θεόδωρο Λιβάνιο
ΚΟΙΝ:
- Δ/νση Προσωπικού ΟΤΑ
- Τμήμα προσωπικού Ι.Δ.

ΘΕΜΑ : "Ασαφείς και βλαπτικές ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου «Αναμόρφωση του συστήματος διακυβέρνησης Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δήμων, παρακολούθηση επιδόσεων τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες διατάξεις"

Κύριε Υπουργέ
Σχετικά με το εν θέματι σχέδιο νόμου το οποίο τέθηκε σε Δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση στις 13-9-2023, παρακαλούμε να εξετάσετε τα εξής, επί των άρθρων 24 και 26.
1. Δεν προβλέπεται χρόνος έκδοσης της απόφασης του αρμοδίου προς διορισμό οργάνου, για την κατάταξη του προσωπικού, ως προσωπικού του οικείου Δήμου. Αναφέρεται ότι θα ισχύει από 1-1-2024, όμως μέχρι να εκδοθεί τί θα γίνει με τη μισθοδοσία του προσωπικού αυτού; Θα περιμένει να δημοσιευθεί η απόφαση για να πληρωθεί αναδρομικά, ενδεχομένως για 6 ή 8 ή παραπάνω μήνες; Θα πρέπει να αναφέρεται ρητά ότι το προσωπικό αυτό μισθοδοτείται κανονικά από 1-1-2024.
2. Οι μουσικοί, αποτελούν μια κατηγορία υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου, που προσλαμβάνονται σε οργανικές θέσεις. Αρκετοί ΟΤΑ έχουν οργανικές θέσεις μουσικών τόσο οι ίδιοι, όσο και στα Νομικά τους Πρόσωπα. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η συνέχεια λειτουργίας των καλλιτεχνικών τους δομών που υπηρετούν μουσικοί (Φιλαρμονικές, Ορχήστρες, Χορωδίες Ωδεία κ.α.). Η πρόβλεψη για κατάταξη τους σε προσωποπαγείς θέσεις, «εξασφαλίζει» τον αργό θάνατο των καλλιτεχνικών δομών, αφού οι αποχωρούντες μουσικοί, δεν θα μπορούν πλέον να αναπληρωθούν. Επιπλέον οι ήδη υπηρετούντες, θα χάσουν το δικαίωμα στην κινητικότητα. Αυτή είναι η επιδίωξη της Κυβέρνησης για τον κλάδο μας; Η έξοδος από τους ΟΤΑ;
Πιστεύουμε ότι εκ παραδρομής δεν συμπεριλαμβάνονται οι μουσικοί στην πρόβλεψη για κατάταξη σε οργανικές θέσεις και παρακαλούμε να διορθωθεί. Επιπλέον επαναφέρουμε το ζήτημα που είχαμε θέσει και στην προηγούμενη διακυβέρνησή σας, τη νομοθετική πρόβλεψη οργανογραμμάτων, για κάθε είδους καλλιτεχνικής δομής στους ΟΤΑ, με πληθυσμιακά κριτήρια, τα οποία τα έχουμε διαβουλευθεί με τον κλάδο και τα Α/βάθμια σωματεία του, έχουμε καταλήξει σε συγκεκριμένη πρόταση και είμαστε έτοιμοι να τη θέσουμε υπόψη σας. Με τον τρόπο αυτό θα μπουν επιτέλους κανόνες στην άναρχη σύσταση οργανικών θέσεων μουσικών, ενώ κάθε ΟΤΑ θα μπορεί να επιλέξει αν και ποιο μουσικό σχήμα μπορεί να λειτουργήσει.
Τέλος, αιτούμαστε συνάντηση μαζί σας, δια ζώσης ή και με τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να είμαστε περισσότερο αναλυτικοί στα αιτήματά μας.
Ευελπιστούμε στην κατανόησή σας
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Σαϊνης
Η Γεν. Γραμματέας
Κατερίνα Αλμαλή
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.