Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανοιχτή επιστολή υποψηφίου Γιάννη Τσακίρη με την ''Κοινωνία σε Κίνηση'' για την Ευρωπαική Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης



Ανοιχτή Επιστολή για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης,

Αγαπητοί συμπολίτες,
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης ξεκινά στις 20 Σεπτεμβρίου και έρχεται ως απόρροια της Ατζέντα 2030 όπως αυτή σχεδιάστηκε από τον ΟΗΕ. Απαρτίζεται από 17 στόχους με απώτερο σκοπό να αλλάξουμε τον κόσμο μας όπως για παράδειγμα φθηνή και καθαρή ενέργεια ή βιώσιμες πόλεις και κοινότητες. Μέσω των στόχων αυτών οι νέοι του σήμερα αλλά κυρίως οι επόμενες γενιές θα έχουν ένα σημαντικό εργαλείο όχι μόνο για να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους αλλά και για να υλοποιήσουν τις προσδοκίες τους.

Η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα έχουν να παρουσιάσουν λιγότερες από 5 εκδηλώσεις σε διάφορους Δήμους ενώ αντίστοιχα η Γαλλία και η Γερμανία έχουν 163 και 584 δράσεις η κάθε μία αντίστοιχα. Αυτό και μόνο δείχνει έμμεσα την απόσταση που έχουμε να διανύσουμε τόσο ως χώρα όσο και ως Δήμος προκειμένου να βοηθήσουμε ουσιαστικά τον τόπο μας. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αναφέρουμε ότι μέχρι το 2030 τουλάχιστο το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα κατοικεί σε αστικές περιοχές, τα επόμενα χρόνια η γειτονική μας Θεσσαλονίκη θα αντιμετωπίσει σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα με την κατασκευή του fly over κάτι που ίσως ωθήσει ορισμένους να ζήσουν σε γειτονικές πόλεις. Πως αντιλαμβανόμαστε όλα αυτά τα δεδομένα ως Δήμος, ποιος ο σχεδιασμός μας για να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και για να αντιμετωπίσουμε τις επικείμενες προκλήσεις? Πως σχεδιάσουμε όλα αυτά τα χρόνια τον χάρτη των διεκδικήσεων μας, ποια ήταν η ιεράρχηση των αναγκών μας?

Ο Δήμος μας έχει ικανό αριθμό φυσικών πόρων και υποδομών που με ορθή διαχείριση, σχεδιασμό και όραμα μπορούν να αξιοποιηθούν για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής όλων μας. Η Έδεσσα μπορεί να γίνει ξανά μια βιώσιμη πόλη με σωστή οργάνωση, με συντονισμένη αλληλεπίδραση μεταξύ πολιτών και Δήμου και κοινούς κανόνες για την ανάπτυξη της. Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης αποτελεί μια ευκαιρία για να αναδείξουμε τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουμε και να συνεργαστούμε για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.

Σας καλώ να ενώσετε τις φωνές σας με τη φωνή του συνδυασμού μας ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ του Γιάννη Τσεπκεντζή, ώστε μαζί να χτίσουμε μια πόλη που αξίζει σε όλους μας.

Με εκτίμηση,
Ιωάννης Ν. Τσακίρης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment