7.9.23

Στο μυαλό ενός υποψήφιου δημοτικού συμβούλου ένα μήνα πριν τις εκλογές


Της Σταυρούλας Τζούρου
Υποψήφιας Δημοτικού Συμβούλου με τον Στάθη Καστερίδη

Με βαση τους αριθμούς περίπου το 2% του πληθυσμού του Δημου μας είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ένα μήνα λοιπόν πριν τις εκλογές οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι συνεχώς ανάμεσα στους ψηφοφόρους. Ένας προεκλογικός αγώνας ψυχοφθόρος σε όποια μεριά και να ανήκει ο καθένας.

Χιλιάδες ερωτήματα βασανιζουν το μυαλό ενός υποψηφίου. Ερωτήματα όπως: Άραγε να ενημερώσω έναν προς έναν ότι βάζω υποφιότητα; Θα είναι κουραστικό και πιεστικό ή θα είναι ευγενικό εκ μέρους μου; Θα με παρεξηγήσουν αν ενημερώσω ή θα με παρεξηγήσουν για το αντίθετο. Πότε να αναφέρω την υποψηφιότητα μου και με ποιο τρόπο; Να μοιράσω φυλλάδια ή ψηφοδέλτια;

Αφήνοντας λοιπόν όλα αυτά τα ερωτήματα, θα ήθελα να περάσω στην ουσία. Τι κερδίζει κάποιος από αυτήν τη διαδικασία πριν τις εκλογές. Στα κέρδη λοιπόν βάζω τους ανθρώπους που σε εκτιμούν και θα σου το δείξουν είτε μπορούν να σε ψηφίσουν είτε όχι. Τους ανθρώπους που θα καταφέρεις να γνωρίσεις σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα. Τους ανθρώπους που θα εμπνεύσεις ακόμα και αν δεν καταφέρεις να τους γνωρίσεις. Τους ανθρώπους που δε θα σας χωρίσουν οι παρατάξεις και θα συνεχίσεις να είσαι καλά και μετά τις εκλογές.

Στο μικρό προεκλογικό διάστημα πριν τις εκλογές θα κερδίσεις το όραμα, θα καθήσεις μόνος σου να σκεφτείς τι μπορείς να κάνεις για να καλυτερεύσεις τον Δήμο. Ως εν δυνάμει δημοτικός σύμβουλος θα κυνηγήσεις μια ιδέα, ένα ιδανικό. Θα σκεφτείς ποια μπορεί να είναι η συμμετοχή σου, Θα προβληματιστείς και θα προσπαθήσεις να βρεις υλοποιήσιμες προτάσεις.

Σε όλη τη διαδρομή λοιπόν ο καθένας μπορεί να διεκδικήσει όπως θέλει τη εκλογή του. Με τρόπο που ταιριάζει καλύτερα σε αυτόν μην προδίδοντας τις αξίες του. Ο καθένας εμπνέει διαφορετικό κοινό και κάθε υποψήφιος έχει τους ψηφοφόρους που θα πιστέψουν σ'αυτόν γιατί θα εκφράζει στοιχεία από τη δική τους προσωπικότητα.

Όπως λοιπόν έγραψε και ο μεγάλος ποιητής μας Κωνσταντίνος Καβάφης

Η Ιθακη σ'εδωσε τ'ωραιο ταξίδι.

Χωρίς αυτήν δε θα έβγαινες στον δρόμο.