9.9.23

Ο ιδρυτής της Thodex καταδικάστηκε σε 11.196 χρόνια για κλοπή πολλών δις κρυπτονομισμάτων


Το Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε τον Faruk Fatih Özer, ιδρυτή του κατεστραμμένου χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων Thodex, σε πάνω από 11.000 χρόνια φυλάκιση για διάπραξη κλοπής Bitcoin 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πήρε 400.000 χρήστες από την τσέπη τους.

Η αδερφή και ο αδερφός του Özer έλαβαν επίσης μεγάλες ποινές, μαζί με αυστηρές χρηματικές ποινές. Η βαριά τιμωρία είναι για τη συμμετοχή τους στο σχέδιο του 2021. Η Thodex διέκοψε μυστηριωδώς τις δραστηριότητές της εκείνο το έτος πριν ο Özer φύγει από την Τουρκία με δισεκατομμύρια κεφάλαια πελατών.

Τελικά συνελήφθη στην Αλβανία το 2022 και εκδόθηκε πίσω στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει κατηγορίες όπως απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η μακροχρόνια ποινή φυλάκισης και το πρόστιμο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων που επιβλήθηκαν αποτελούν παράδειγμα της σκληρής καταστολής των αρχών σε αυτό που ήταν το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων  της Τουρκίας πριν από την ξαφνική συντριβή του.

Ενώ ο Özer και οι συγγενείς του είδαν βαριά τιμωρία, οι περισσότεροι πρώην υπάλληλοι της Thodex αθωώθηκαν ή αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων. Συνολικά, 21 κατηγορούμενοι αντιμετώπισαν έως και 40.000 χρόνια πίσω από τα κάγκελα σε ένα σημείο.

playsiders.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.