Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λαμπρός ο εορτασμός της 111ης επετείου για την Απελευθέρωση των Γιαννιτσών (φωτο)


Με πανηγυρικό τρόπο και με την συμμετοχή επισήμων, μαθητών, του στρατού, φορέων και πολιτών, εορτάστηκε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 στα Γιαννιτσά, η 111η επέτειος για την απελευθέρωση της πόλης των Γιαννιτσών από τον Τουρκικό ζυγό.

Οι εκδηλώσεις από τον Δήμο Πέλλας ξεκίνησαν την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στις 11.30 το πρωί, με την κατάθεση στεφάνων από σχολεία των Γιαννιτσών σε ιστορικά Μνημεία της πόλης (προτομές Μακεδονομάχων, Δημάρχου Θ. Μαγκριώτη, Μνημείο Μακεδονικού Αγώνα και Μνημείο Εθνικής Αντίστασης).

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, η μέρα ξεκίνησε με την έπαρση της σημαίας και στη συνέχεια τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γιαννιτσών.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί στον ιστορικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (παλαιά Μητρόπολη), όπου το 1912 εψάλησαν τα πρώτα νικητήρια μετά την περίφημη μάχη των Γιαννιτσών, τελέσθηκε Όρθρος, πανηγυρικό Συλλείτουργο και Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Μετείχαν οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Εδέσσης, Αρχιμ. Μάξιμος Χατζής, και Γιαννιτσών, Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, ο Αρχιμανδρίτης Ισίδωρος Κυριάζος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Σταύρος Πατσαβούδης και οι εφημέριοι του Ι. Ναού.

Τις αρχές εκπροσώπησαν ο Υφυπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης, οι βουλευτές Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος αλλά και ο νέος Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ΙορδάνηςΤζαμτζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Πυροσβεστικής, της εκπαίδευσης και των άλλων τοπικών αρχών και φορέων.

Ομιλητής ήταν ο Γεώργιος Θεοδωρίδης, καθηγητής φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, ο οποίος αναφερόμενος στο νόημα της επετείου υπογράμμισε την φιλοπατρία των αγωνιστών της ελευθερίας και την πίστη τους στον Θεό. Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της μάχης των Γιαννιτσών (Μαύρο Άγαλμα) και η καθιερωμένη Παρέλαση.

Στην συνέχεια ακολούθησε στον πεζόδρομο, η λαμπρή παρέλαση μαθητών, συλλόγων και στρατού.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.