Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Bitcoin: Άγγιξε τις 35.000 δολ. για πρώτη φορά από το 2022, με το βλέμμα στα ETF



Το Bitcoin επέκτεινε ένα ράλι το οποίο έχει τροφοδοτηθεί από τις προσδοκίες για νέα ζήτηση από τα ETF, φτάνοντας την υψηλότερη τιμή από τον Μάιο του περασμένου έτους.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο σημείωσε άνοδο έως και 11,5% φτάνοντας τα 35.000 δολάρια πριν εξισορροπήσει μέρος του κέρδους στα 33.918 δολάρια στις 7:25 π.μ. στο Λονδίνο την Τρίτη, ανεβάζοντας την ανάκαμψη στο έτος μέχρι σήμερα από την πτώση του ψηφιακού ενεργητικού του 2022 στο 105%.

Η πιθανή έγκριση τις επόμενες εβδομάδες των πρώτων αμερικανικών ETFs Bitcoin τροφοδοτεί μια κερδοσκοπική διάθεση γύρω από το Bitcoin. Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων BlackRock και Fidelity Investments είναι μεταξύ εκείνων που αγωνίζονται να προσφέρουν τέτοια προϊόντα. Οι ταύροι ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων υποστηρίζουν ότι τα ETF θα διευρύνουν την υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος.

Oμοσπονδιακό εφετείο των ΗΠΑ επισημοποίησε τη Δευτέρα επίσης μια νίκη για την Grayscale Investments στην προσπάθειά της να δημιουργήσει ένα spot Bitcoin ETF, μετά από ενστάσεις από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Η SEC έχει μέχρι στιγμής αντισταθεί στο να επιτρέψει ETF που επενδύουν απευθείας στο Bitcoin, επικαλούμενη κινδύνους όπως απάτη και χειραγώγηση στην υποκείμενη αγορά. Η δικαστική απόφαση και ο καταιγισμός αιτήσεων από επενδυτές βαρέων βαρών για την έναρξη τέτοιων εγχειρημάτων πυροδότησε τις εικασίες ότι ο οργανισμός θα υποχωρήσει.

Ο αναλυτής ETF του Bloomberg Intelligence, Eric Balchunas, επισήμανε στο X, την πλατφόρμα που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter, ότι το iShares Bitcoin Trust "έχει εισαχθεί στο DTCC" με το σήμα IBTC.

Η BlackRock, ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, διαχειρίζεται την δραστηριότητα iShares. Η DTCC είναι η Depository Trust and Clearing, η οποία αναλαμβάνει την εκκαθάριση και τον διακανονισμό στις αγορές των ΗΠΑ.

Το Bitcoin ενισχύθηκε επίσης κατά 10% εντός της ημέρας στην αρχή της περασμένης εβδομάδας λόγω της διαφημιστικής εκστρατείας του σχετικού ETF. Σε εκείνη την περίπτωση, μια εσφαλμένη αναφορά ότι η BlackRock είχε κερδίσει την έγκριση για την έναρξη ενός fund προκάλεσε την κίνηση και το ράλι ανεστράφη μόλις το λάθος αποκαλύφθηκε.


Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, πραγματοποίησε άλμα 6%, ξεπερνώντας τα 1.800$ την Τρίτη. Τα μικρότερα νομίσματα, όπως το BNB, το XRP και το Dogecoin, κατέγραψαν απότομη άνοδο πριν υποχωρήσουν.

Τα στοιχεία της Coinglass δείχνουν ότι θέσεις συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 387 εκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως από κερδοσκόπους που στοιχημάτιζαν σε χαμηλότερες τιμές, ρευστοποιήθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Η SEC έχει ήδη επιτρέψει τα ETF που διαθέτουν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin και Ether. Ωστόσο, η υπηρεσία γενικά έχει εντείνει μια καταστολή των crypto μετά το κραχ της αγοράς του περασμένου έτους και τις εκρήξεις όπως η χρεοκοπία του ανταλλακτηρίου FTX, του οποίου ο συνιδρυτής Sam Bankman-Fried δικάζεται για απάτη.

Οι αναλυτές του Bloomberg Intelligence, Elliott Stein και James Seyffart, είπαν ότι "η έγκριση ενός spot Bitcoin ETF φαίνεται αναπόφευκτη" και ότι μια δέσμη funds ίναι πιθανό να δοθεί το πράσινο φως, αν και ο χρόνος παραμένει αβέβαιος.

Το Bitcoin παραμένει κάτω από το ανώτατο όριο της εποχής της πανδημίας, το 2021, σχεδόν 69.000$, συμπιεσμένο από την αύξηση των επιτοκίων που πλήττουν τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου. Οι συσχετισμοί του κρυπτονομίσματος με περιουσιακά στοιχεία όπως μετοχές, ομόλογα και χρυσός έχουν υποχωρήσει τον τελευταίο καιρό, δημιουργώντας ερωτήματα σχετικά με το εάν οι κύριοι επενδυτές έχουν απεμπλακεί.

"Η ρευστότητα είναι κάπως καλύτερη από πριν", δήλωσε ο Justin d'Anethan, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης σε Ασία-Ειρηνικό στην εταιρεία μάρκετινγκ κρυπτονομισμάτων Keyrock. "Οι τιμές έχουν πλέον ανακάμψει και μαζί με αυτές και ένα ορισμένο ποσό ρευστότητας - ωστόσο δεν μπορεί να υπάρξει καμία σύγκριση με την ευφορία του 2020-2021".



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Έχουμε κάνει swap με χρυσές λίρες και είμαστε short σε botcoin. Ρε συνέλθετε, άνθρωποι είμαστε όχι επενδυτές. Τη μέρα προσπαθούμε να βγάλουμε, όχι να πλουτίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ρε φίλε σε χαλάει να ονειρεύεσαι τζάμπα είναι

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.