Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Όλοι εναντίον όλων στον ΣΥΡΙΖΑ- Ο Κασσελάκης δεν κάνει πίσω, η «Ομπρέλα» φεύγει, η «ομάδα Αχτσιόγλου» προβληματίζεται



Η εσωκομματική «πυρκαγιά» που έχει ξεσπάσει «καίει» ανεξέλεγκτα στην Κουμουνδούρου.
 
Όλοι εναντίον όλων στον ΣΥΡΙΖΑ, ακροβατώντας μπροστά σε ένα αγεφύρωτο ιδεολογικό, πολιτικό και αξιακό χάσμα εντός του κόμματος. Στο φόντο εξόδου; Τα «φύλλα πορείας» προς τους διαφωνούντες, με προορισμό την επιτροπή Δεοντολογίας και το ερώτημα της διαγραφής, έχουν ήδη σταλεί προς τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανο Τζουμάκα.
Στον ορίζοντα; Η καθοριστική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που αναπόφευκτα θα έχει καταλυτική επίδραση στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο ενδιάμεσο διάστημα η εσωκομματική «πυρκαγιά» που έχει ξεσπάσει «καίει» ανεξέλεγκτα στην Κουμουνδούρου με τους διαφωνούντες να μην κρύβουν πως ετοιμάζονται να ανοίξουν την… ομπρέλα της αποχώρησης.
Ο Στέφανος Κασσελάκης με νωπή την εντολή από τη βάση του κόμματος εμφανίζεται αποφασισμένος να μην κάνει πίσω και να προχωρήσει μπροστά χωρίς καμία διαπραγμάτευση με ομάδες και «ομαδάρχες» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας τομές και αλλαγές στο κόμμα.
Κύκλοι της Κουμουνδούρου ανέφεραν πως «οι όποιες διαφωνίες και αντίθετες απόψεις είναι σεβαστές και θεμιτές, αρκεί να κατατίθενται και να συζητούνται στα αρμόδια κομματικά όργανα. Άλλο πράγμα η θεμιτή κριτική εντός των οργάνων και άλλο η δημόσια υπονόμευση από την τηλεόραση».
Ο νέος κύκλος των επεισοδίων περιλαμβάνει την επιστροφή του Στέφανου Κασσελάκη από τις ΗΠΑ. Την πρώτη εμφάνιση της τριάδας των Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξη Χαρίτση και Νάσου Ηλιόπουλου εν μέσω των θυελλωδών εξελίξεων. Την πρώτη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την πρώτη δημόσια εμφάνιση του προέδρου του κόμματος μετά την πολεμική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Κουμουνδούρου τις τελευταίες ημέρες.
Προς την κατεύθυνση αυτή έχει προγραμματιστεί η άμεση συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου την Πέμπτη το απόγευμα στις 16:30. Στη συνεδρίαση θα μετέχουν, εκτός από τον Στέφανο Κασσελάκη, οι Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδη, Δώρα Αυγέρη, Έφη Αχτσιόγλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπουλου, Ρένα Δούρου, Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο το Economist.

Η τριάδα Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Ηλιόπουλου…
Την άμεση συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αλλά και την επίσπευση του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος προκειμένου να σταματήσει ο «κατήφορος» του κόμματος ζήτησαν με κοινή δήλωση τους οι Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος. «Η κατάσταση στο κόμμα μας δεν είναι πια ανησυχητική. Είναι διαλυτική. Και έχουμε υποχρέωση - απέναντι στους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας στηρίζουν - να σταματήσουμε αυτόν τον κατήφορο» τόνισαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι τρεις, μάλιστα, στη δήλωση τους ζητούν ο δρόμος μέχρι το Συνέδριο του κόμματος να διανυθεί «με σεβασμό στις προγραμματικές μας θέσεις και στο καταστατικό που ορίζει σαφώς τους κανόνες της λειτουργίας μας. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται από λογικές εσωτερικού εχθρού και πρακτικές εκκαθαρίσεων».

… και ο Τσακαλώτος
Κάνοντας λόγο για «αποκεφαλισμούς» ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τοποθετήθηκε, μέσω Facebook, για τις διαγραφές Φίλη, Σκουρλέτη και Βίτσα. «Ο χώρος της κριτικής Αριστεράς έχει μια ιστορία, μια παράδοση, μια κουλτούρα όπου ο αποκεφαλισμός δεν περιλαμβάνεται, πόσο μάλλον εξ αποστάσεως. Όπως είπα στην Πολιτική Γραμματεία είναι κατανοητή μια ειλικρινής αγωνία για ενότητα αλλά με τέτοιες πρακτικές δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εφικτή. Ίδωμεν» σημείωσε στην ανάρτηση του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ενωτική παρέμβαση Σβίγκου-Βασιλειάδη
Τονίζοντας την ανάγκη να είναι ενωμένο το κόμμα, «παραμερίζοντας το «εγώ» για χάρη του συλλογικού «εμείς»» πήραν θέση με παρέμβαση τους οι γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης. Υπενθυμίζοντας την αδιαμφισβήτητη εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη από τα μέλη του κόμματος σημειώνουν πως «οι διαφωνίες, οι αντιπαραθέσεις, οι διαφορετικές πολιτικές εκτιμήσεις, θα πρέπει να αποσκοπούν στη σύνθεση, κι όχι στη διάλυση.
Και φυσικά, ο χώρος για την κατάθεση απόψεων και τον διάλογο, είναι τα αρμόδια όργανα του κόμματος» και καταλήγουν: «Στη μάχη για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν περισσεύει κανείς και καμία. Όπως και κανείς και καμιά δεν έχει δικαίωμα να διαψεύσει τις αγωνίες και τις ελπίδες του προοδευτικού κόσμου».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.