Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σύνδεσμος Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πέλλας: Διάλεξη του Αριστείδη Βούλγαρη, μέλους διεθνούς ερευνητικής ομάδας ηλιακών αστρονόμων



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ/ ΚΥΡΙΑΚΗ, 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023/ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΛΛΑΣ, 11.00

Διάλεξη του κ. Αριστείδη Βούλγαρη, μέλους διεθνούς ερευνητικής ομάδας ηλιακών αστρονόμων και επικεφαλής της ομάδας The Functional Reconstruction of Antikythera Mechanism-The FRAMe Project, με θέμα «Κατασκευάζοντας το Μηχανισμό των Αντικυθήρων με Αρχαία Ελληνικά Εργαλεία και η χρήση του για την πρόβλεψη των Εκλείψεων". 

Θα παρουσιασθούν θέματα, όπως, «Τί ήταν ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων; Με τί εργαλεία κατασκευάστηκε; Πώς γινόταν η πρόβλεψη των εκλείψεων Σελήνης και Ηλίου με βάση τα κινούμενα γρανάζια και τους δείκτες του; κ.ά. 

Επίσης, θα παρουσιαστούν, με επίδειξη της χρήσης τους, ένα λειτουργικό μοντέλα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, που κατασκεύασε η ομάδα The FRAMe Project, καθώς και δύο λειτουργικές ανακατασκευές αρχαίων τερέθρων (δραπάνων) της αρχαϊκής περιόδου και ενός πτολεμαϊκού κατακόρυφου τόρνου.






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.