Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: «Με συνέπεια προχωράει ο σχεδιασμός για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Πέλλας»



Επικοινωνία με την Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη είχε σήμερα, 25 Οκτωβρίου 2023, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Πέλλας, Διονύσης Σταμενίτης, αναφορικά με την εξέλιξη των δράσεων που περιλαμβάνουν έργα για την αναβάθμιση των χιονοδρομικών κέντρων και των ιαματικών πηγών με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, και στα οποία δύναται να ενταχθούν οι προτάσεις για το χιονοδρομικό κέντρο «Βόρας – Καϊμάκτσαλάν και τα Ιαματικά Λουτρά Πόζαρ.

Όπως ενημέρωσε η Υπουργός κ. Κεφαλογιάννη, δημοσιεύθηκε σήμερα στην πλατφόρμα του Υπουργείου Τουρισμού, για την ηλεκτρονική υποβολή επενδυτικών σχεδίων, η πρόσκληση για το εμβληματικό έργο της αναβάθμισης των χιονοδρομικών κέντρων της χώρας, ύψους 53, 7 εκ. ευρώ. Όπως έχει γίνει γνωστό και σε προηγούμενες ανακοινώσεις του ΥφΑΑΤ, Διονύση Σταμενίτη, ήδη η ΕΤΑΔ έχει προχωρήσει στην απαραίτητη προεργασία ώστε να υπάρχει ετοιμότητα και άμεση κατάθεση πρότασης προς χρηματοδότηση για παρεμβάσεις αναβάθμισης του χιονοδρομικού κέντρου Βόρας – Καϊμάκτσαλαν.

Επιπρόσθετα, όσον αφορά τις παρεμβάσεις στον Ιαματικό Τουρισμό, η Υπουργός σημείωσε ότι τους επόμενους μήνες αναμένεται και η δημοσίευση της πρόσκλησης για έργα τουριστικής ανάπτυξης που στοχεύουν στην προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, μέσα από την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της χώρας. Για τη συγκεκριμένη δράση, που αφορά τα Ιαματικά Λουτρά Πόζαρ, ο Διονύσης Σταμενίτης μαζί με τον Δήμαρχο Αλμωπίας, Χρήστο Μπάτση, τον περασμένο Ιούλιο πραγματοποιήσαν συνάντηση με την Υπουργό κ. Κεφαλογιάννη, την οποία και ενημέρωσαν ότι υπάρχουν έτοιμες μελέτες, που αφορούν έργα αναβάθμισης των Λουτρών Πόζαρ αλλά και ανάπλασης του οικισμού (ύψους 3.000.000 εκ. ευρώ).

Σχετικά με το θέμα ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης τόνισε: «Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αξιοποιώντας το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προχωράει σε παρεμβάσεις και εμβληματικά έργα που αλλάζουν την εικόνα της χώρας και δίνουν νέες προοπτικές σε τομείς, όπως και αυτός του τουρισμού.

Ήδη από την προηγούμενη κυβερνητική θητεία έχουμε σχεδιάσει και επεξεργαστεί το σχέδιο που θα δώσει νέα πνοή στο χιονοδρομικό κέντρο του Νομού Πέλλας, το «Βόρας – Καϊμάκτσαλαν», καθώς επίσης και τις παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων των ιαματικών λουτρών Πόζαρ, και υπάρχει η αισιοδοξία ότι σύντομα θα προχωρήσουμε και στην υλοποίηση τους, αφού προηγηθεί η ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Οι δυνατότητες του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας είναι τεράστιες, αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουμε και εργαζόμαστε ώστε να τις αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό, στοχεύοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη του και κατ’ επέκτασιν στην αποκόμιση ωφελειών για τις τοπικές μας κοινωνίες και οικονομίες».

*Το δελτίο τύπου συνοδεύεται με φωτογραφία αρχείου
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Κύριε Σταμενίτη γνωρίζετε ότι είμαι μηχανικός και παρακολουθώ ότι έχει σχέση με έργα. Αυτό πού αναφέρεται σχετικά με την επικοινωνία που είχατε με την κυρία Κεφαλογιάννη, η ίδια τα αναφέρει στην ομιλία της στην βουλή κατά την συζήτηση σχετικού νομοσχεδίου. Ότι δηλαδή " θα δημοσιευτούν στην πλατφόρμα του υπουργείου για την ηλεκτρονική υποβολή....για την αναβάθμιση χιονοδρομικων κέντρων ύψους 53,7.... όπως επίσης και για την αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων ιαματικων πηγών...με οριζόντια υλοποίησης το 2025.. Προς τι η ανακοίνωση σας; Πότε επικοινωνήσατε με την κυρία υπουργό; Την ώρα πού ήταν στην βουλή και τα ανακοίνωνε; Παλιά μου τέχνη κόσκινο! Τα ίδια κάνατε όταν ήσασταν βουλευτής. Όταν βλέπατε ότι κάτι σημαντικό ανακοίνωνε συνάδελφος σας,( εν προκειμένω τροπολογίες Καρασμάνη),ερχοσαταν από πίσω και βγάζατε δελτίο αντιγραφής για να δείξετε ότι κάτι κάνετε και εσείς . Τώρα είστε υφυπουργός μην εκτιθεστε. Δεν κάνει .
    Όπως επίσης, γνωρίζετε και από άλλα παραστρατηματα σας στο παρελθόν, ότι εγώ δεν ανέχομαι την υποτίμηση και απαντώ. Υπάρχουν τα γραπτά μου στην καρατζοβα .
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υφυπουργέ άσε τα χιονοδρομικά και τα ιαματικά και ασχολεισου με τα αγροτικά. Αυτό που έκανες προχθές στην κρυα βρύση με τις φωτογραφίες που έβγαλες και κοινοποιησες χωρίς να αναφέρεις τα θέματα της συζήτησης σε έχει εκθέσει στους αγρότες που λένε ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί. Δεν το κατέχει και με φωτοβολίδες πάει να θαμπωσει την ασχετοσύνη του. Άκου τι σου λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά είναι άσχετος με το αντικείμενο και δυστυχώς για τους αγρότες.

      Διαγραφή
  3. Στο ιδιο εργο θεατες και λογια μπολικα χωρις πραξεις Τι εννοώ, την περίοδο 2012-2014 σαν βουλευτης εσύ και υπουργός η Κεφαλογιαννη τα ίδια έλεγες για ορεινό όγκο και αεροδρόμιο στην Παναγίτσα, αλλά τίποτε. Κοινώς αερολογιες, όπως και οι ενέργειες σου για τα αγροτικα και σε οτι αφορά τον νόμο. Θα περάσει κι αυτή η τετραετια και δεν θα έχεις να επιδείξεις τίποτε. Φιλικά στα λέω, έχεις χρόνο να βελτιώθεις, αλλιώς την επόμενη φορα σε βλέπω τέταρτο-πεμπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.