Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αμετάβλητα διατηρεί τα επιτόκια η ΕΚΤ μετά από 10 συνεχόμενες αυξήσεις



Αμετάβλητα άφησε τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) που συνεδρίασε σήμερα στην Αθήνα. Οι διοικητές των εθνικών κεντρικών τραπεζών των χωρών της ζώνης του ευρώ και τα έξι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ συνεδρίασαν στο κεντρικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος.
Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο η ΕΚΤ άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια την Πέμπτη για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του περασμένου έτους, καθώς ο πληθωρισμός αρχίζει να επιβραδύνεται και οι οικονομικές προοπτικές της ευρωζώνης σκοτεινιάζουν.
Το βασικό επιτόκιο παραμένει στο 4,5% (στο σκέλος του δανεισμού) και το επιτόκιο καταθέσεων στο 4%.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Έχει νόημα να βγάζεις 2000€ όταν το λάδι έχει 20€ το λίτρο; Έχει νόημα όμως να βγάζεις 180.000 δραχμές και το λάδι να έχει 1000 δραχμές το λίτρο. Καταλάβατε ψέκες της νεοφιλελέ Ε.Ε. τότε που σας έλεγαν: "κοιμηθείτε ήσυχοι, θα συγκλίνουμε εμείς οι φτωχοί της ΕΟΚ με τους πλούσιους;" Μας τα πουλάγανε αυτά τα μασάλια εδώ και 40 - 50 χρόνια. Λέγανε θα μπούμε στην ΕΟΚ και θα εξευρωπαϊστούμε. Με ποιούς; Με τσιφλικάδες τους Μητσοτάκηδες και τους Σαμαράδες και του Καραμανλήδες και τους Παπανδρέου; Και μετά αποκτήσαμε φεουδάρχες τύπου Κεφαλογιάννη, Αλευρά, Φουντουκίδη, Βαρβιτσιώτη κ.τ.λ. Τί νόημα έχει η σταθεροποίηση των επιτοκίων, όταν οι μισθοί μας δεν φτάνουν για να καλύψουν τα βασικά. Τί νόημα έχει όταν δεν έχουμε ΧΡΟΝΟ να ζήσουμε με τα παιδιά μας και τις συντρόφους μας. Τί ζωή θα ζήσουν τα παιδιά μας; ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.