Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με επιτυχία η ημερίδα της ΕΦ.Α. Πέλλας στο πλαίσιο του έργου της Συντήρησης-Ανάδειξης του Ανακτόρου (φωτο)



Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία το περασμένο Σάββατο, στο μουσείο Πέλλας, η επιστημονική ημερίδα της ΕΦ.Α. Πέλλας, στο πλαίσιο του έργου της Συντήρησης-Ανάδειξης του Ανακτόρου. 
Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν διαδιτυακά δύο ανακοινώσεις και οι υπόλοιπες με την παρουσία των ομιλητών. 
Η παλαίστρα του ανακτόρου Πέλλας (Ανασκαφικά στοιχεία, architectural survey, συντήρηση-ανάδειξη) παρουσιάστηκε από τις Ε. Τσιγαρίδα-Α. Σκίτσα, τον R. Yoshitake, τον Ε. Χρυσοστόμου, το Γυμνάσιο των Δελφών (Μελέτη αποκατάστασης) από τις Α. Ψάλτη-Μ. Βασιλείου, η παλαίστρα της Δήλου (Νέο ερευνητικό πρόγραμμα) από τον G. Akerman, το Γυμνάσιο της Αμφίπολης (Μαρτυρίες της καθημερινής ζωής) από τις I. Βασιλειάδου-Ν.Καζακίδη, οι λουτρικές εγκαταστάσεις της Πέλλας από την Μ. Λιλιμπάκη-Ακαμάτη, το αθλητικό ιδεώδες μέσα από ταφικά ευρήματα της περιοχής από την Α. Χρυσοστόμου. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες όλες οι ανακοινώσεις και οι σχετικές συζητήσεις που ακολούθησαν (με τη συμμετοχή των προέδρων της ημερίδας, Γ. Ακαμάτη, Β. Μισαηλίδου), πλούτισαν τις γνώσεις του κοινού για σημαντικά δημόσια κτήρια της αρχαιότητας (Γυμνάσια, παλαίστρες, λουτρά), τις δραστηριότητες που ασκούνταν σ' αυτά, την έρευνα και τη συντήρηση-ανάδειξή τους. 
"Αξίζουν συγχαρητήρια στην ΕΦΑ Πέλλας για την άρτια οργάνωση και τη ζεστή, όπως πάντα, φιλοξενία", σημειώνει σε ανάρτησή της η Μαρία Λιλιμπάκη- Ακαμάτη.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.