Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Γιαννιτσών



Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, παρέστη σήμερα, 20 Οκτωβρίου 2023, στις εκδηλώσεις για τον επίσημο εορτασμό της 111ης Επετείου Απελευθέρωσης των Γιαννιτσών από τον τουρκικό ζυγό

Ο κ. Σταμενίτης παραβρέθηκε στη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών, στη συνέχεια απέτισε φόρο τιμής καταθέτοντας στεφάνι στο Ηρώο της πόλης, ενώ αργότερα παρακολούθησε την παρέλαση μαθητών – μαθητριών, πολιτιστικών συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με αφορμή τους επετειακούς εορτασμούς ο ΥφΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: «Με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση εκπροσωπώ σήμερα την κυβέρνηση στην επέτειο για την απελευθέρωση της πόλης των Γιαννιτσών. Στις 20 Οκτωβρίου 1912 δίνεται στα Γιαννιτσά μια από τις πιο κρίσιμες μάχες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου. Ο ελληνικός στρατός νικά τους Τούρκους, τα Γιαννιτσά απελευθερώνονται και ανοίγει ο δρόμος για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Όπως κάθε χρόνο, και σήμερα, τιμούμε τη θυσία και τον αγώνα των προγόνων μας και κρατάμε ζωντανή τη μνήμη. Παραδειγματιζόμαστε από το θάρρος και την τόλμη που επέδειξαν, για να αντιμετωπίσουμε τις σύγχρονες προκλήσεις. Εδώ από τα Γιαννιτσά, την καρδιά της Μακεδονίας, στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο και κάθε δυσκολία. Χρόνια πολλά σε όλους! Χρόνια πολλά στα Γιαννιτσά, πάντα ελεύθερα!»









Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.