Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

23 τροφές πλούσιες σε Μαγνήσιο



Αν και το μαγνήσιο περιέχεται σε πολλά τρόφιμα, έρευνες δείχνουν ότι περίπου το 50% δεν καταναλώνουν αρκετό από αυτό στη διατροφή τους.

Με άλλα λόγια, μπορεί να έχετε εν αγνοία σας έλλειψη μαγνησίου, η οποία θα μπορούσε να είναι προβληματική, καθώς η έλλειψη μαγνησίου θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα με τη μυϊκή συστολή, τον ύπνο, τη λειτουργία του εγκεφάλου, την παραγωγή ενέργειας και μπορεί ακόμη και να αυξήσει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις.

Αλλά μην πανικοβάλλεστε ακόμα. Με μερικές μικρές αλλαγές στη διατροφή σας, τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο θα μπορούσαν εύκολα να βρουν το δρόμο τους στο πρόγραμμα των γευμάτων σας.

Το συγκεκριμένο άρθρο έχει την υπογραφή της διάσημης διαιτολόγου Alexandras Al hasound.

Τι είναι το μαγνήσιο;
Το μαγνήσιο είναι ένας ηλεκτρολύτης που είναι απαραίτητος για την κυτταρική και σωματική λειτουργία.

Γιατί οι δρομείς χρειάζονται μαγνήσιο;
Δυστυχώς, οι δρομείς κινδυνεύουν να χάσουν μαγνήσιο όταν ιδρώνουν, πράγμα που σημαίνει ότι αν τα επίπεδά τους ήταν εξαρχής χαμηλά, μπορεί να εξαντλούν περαιτέρω τους πόρους μαγνησίου του οργανισμού τους ενώ τρέχουν. Είναι σημαντικό να αποκαταστήσετε όλους τους ηλεκτρολύτες, συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου, που χάνετε όταν γυμνάζεστε για να βοηθήσετε τις συνολικές κυτταρικές και σωματικές λειτουργίες.

Το μαγνήσιο εμπλέκεται στον ενεργειακό μεταβολισμό και τη συστολή των μυών, κάτι που είναι σημαντικό για τους δρομείς. Επειδή το μαγνήσιο βοηθά στη ρύθμιση της λειτουργίας των μυών και των νεύρων, όταν οι δρομείς δεν λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες, θα μπορούσε να ενισχύσει τη διεγερσιμότητα των νευρικών απολήξεων, προκαλώντας συσπάσεις, σπασμούς ή κράμπες στους μυς σας.

Υπάρχουν επίσης κάποιες εικασίες ότι η πρόσληψη αρκετού μαγνησίου στη διατροφή σας μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή που προκαλείται από την άσκηση. Στην πραγματικότητα, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η συμπληρωματική χορήγηση μαγνησίου μπορεί να αυξήσει την αθλητική απόδοση. (Ωστόσο, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε αυτό το εύρημα).

Τέλος, όλοι οι δρομείς γνωρίζουν ότι η καλή νυχτερινή ξεκούραση είναι ζωτικής σημασίας. Και η έρευνα σε ηλικιωμένους δείχνει ότι τα συμπληρώματα μαγνησίου μπορεί να αυξήσουν την ποιότητα του ύπνου. Για άλλη μια φορά, χρειάζονται περισσότερες έρευνες, αλλά αξίζει να προσθέσετε οποιαδήποτε από τις παρακάτω τροφές στη διατροφή σας.

Σημάδια ότι τα επίπεδα μαγνησίου σας μπορεί να είναι χαμηλά
Τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου σε συνδυασμό με τη σωματική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή μυϊκή κόπωση,η οποία μπορεί να παρουσιαστεί ως μυϊκές συσπάσεις ή κράμπες, καθώς και ως συνολική σωματική αδυναμία.

Η χρόνια ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί επίσης να έχει επιπτώσεις στη μειωμένη οστική πυκνότητα και την οστεοπόρωση, προσθέτοντας ότι το τρέξιμο μπορεί ήδη να είναι σκληρό για τα οστά, τις αρθρώσεις και τους μυς σας – οπότε είναι σημαντικό να βοηθήσετε το σώμα σας και να μειώσετε τον κίνδυνο μακροπρόθεσμων προβλημάτων υγείας αποκαθιστώντας τα απαραίτητα μέταλλα.

Αν η ανάρρωσή σας από τα τρεξίματά σας δεν είναι τόσο γρήγορη όσο ήταν, είναι επίσης έξυπνο να εξετάσετε τα επίπεδα μαγνησίου σας. Η τακτική κόπωση είναι φυσιολογική για όλους ,ιδιαίτερα για τους αθλητές, αλλά περισσότερο από αυτό, η κόπωση και η μυϊκή αδυναμία θα μπορούσαν να είναι ένας άλλος τρόπος που το σώμα σας δείχνει ότι έχετε έλλειψη μαγνησίου.

Οι άνθρωποι συχνά προσπαθούν να παρακολουθούν τα επίπεδα μαγνησίου τους παρακολουθώντας τη διατροφή τους ή με μια εξέταση αίματος μαγνησίου. Τα πιο ακριβή αποτελέσματα μπορούν να προκύψουν με μια εξέταση αίματος, καθώς η διατροφή σας μπορεί να μην παρέχει μια πλήρη εικόνα των επιπέδων μαγνησίου σας.

Ενώ μπορεί να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, θέματα όπως η δυσαπορρόφηση λόγω ορισμένων παθήσεων μπορεί να επηρεάσουν το πόσο από το μέταλλο απορροφά πραγματικά το σώμα σας.

Τρόφιμα με μαγνήσιο
Η μέση ημερήσια συνιστώμενη διαιτητική ποσότητα μαγνησίου για ενήλικες 31 ετών και άνω είναι 320 χιλιοστόγραμμα για τις γυναίκες και 420 χιλιοστόγραμμα για τους άνδρες.

Για να αυξήσετε την πρόσληψη μαγνησίου χωρίς τη χρήση συμπληρωμάτων, μπορείτε να προσθέσετε αυτά τα τρόφιμα στα γεύματά σας:

 Διαβάστε περισσότερα στο Mens Health : 23 τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.