Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Άψαλος υποδέχτηκε την Παναγία Σουμελά (βίντεο)



Πιστό αντίγραφο της Σεβάσμιας και Ιεράς Εικόνος «Παναγίας Σουμελά» υποδέχτηκαν με κατάνυξη κληρικοί και πλήθος κόσμου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ιωήλ, το  απόγευμα της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου στον χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στην Άψαλο.

Στην υποδοχή παραβρέθηκαν μέλη ποντιακών σωματείων ντυμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές, για να καλωσορίσουν με τραγούδια και τη συνοδεία ποντιακής λύρας την εικόνα.
Πόντιοι χορευτές χόρεψαν την Σέρα μπροστά από την εικόνα, πριν αυτή μεταφερθεί στον Ιερό Ναό και τοποθετηθεί στον ειδικό χώρο που ετοιμάστηκε γι’ αυτή. Εκεί τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη, ενώ πολλοί ήταν οι πιστοί που έσπευσαν να ζητήσουν την ευλογία της Μεγαλόχαρης.

Στην υποδοχή παραβρέθηκαν επίσης ο ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, ο Αντιπεριφεριαρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο βουλευτής Λάκης Βασιλειάδης,  ο νεοκλεγείς Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου και  ο πρόεδρος του Ιδρύματος Παναγία Σουμελά Γιώργος Τανιμανίδης. 

pansa
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. μήπως είναι λίγο υπερβολικό όλο αυτό ? πιο ψύχραιμα πιο ανθρώπονα πιο πολιτισμένα ,ταπεινή πίστη ,όχι με προβολή παρελάσεις και πίεση.Αν θέλεις πίστευε αλλα σεμνά ταπεινά ανώνυμα λεπτά αθόρυβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλες οι εικόνες την ίδια αξία και χάρη έχουν, τι μια απλή ταπεινή τι μια μεγάλη, τώρα έγινε της μόδας πιστά αντίγραφα !αυτά είναι για καθαρά εισπρακτικούς λόγους και για τα πανηγύρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ η πίστη μας ή ορθ-όδοξη,προϋποθέτει απλότητα αν κάνω λάθος προκαλώ και παρακαλώ ας με διορθώσει ένας ρασοφορος αν όμως δεν κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τόσες φωτογραφίες? Γιατί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιστο αντίγραφο? Μασ δουλεύετε ωρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς όλα γίνανε εμπόριο. Όπως τότε που ο Χριστός τα έκανε λαμπογιαλο έτσι και τώρα. Αυτή είναι η αλήθεια.
    ΥΓ από έναν χριστιανό με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θέλετε να μας πείτε ότι οι άλλες εικόνες είναι.... πλαστές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρωτάς 1,55 γιατί τόσες φωτογραφίες; Γιατί αν δεν υπήρχαν , κανείς από τους επισήμους δεν θα πήγαινε.Να σου πω και το άλλο. Επίσημος πρωτοεκλεγεις πήγε να μπει στο Ιερό απο την Ωραία Πύλη. Ευτυχώς τον τράβηξε ο καντηλαναφτης. Άστο λοιπόν μην ρωτάς και πω βαριές κουβέντες.Μετά η καρατζοβα θα μας κόψει την κουβέντα. Άστο πονάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.