Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συγκινητική και με μηνύματα η εκδήλωση του Τμήματος Τροχαίας Πέλλας στη μνήμη των θυμάτων τροχαίων δυστυχημάτων (φωτο)



Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μπουλουσάκης

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Τροχαίας Πέλλας τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καρυώτισσα του δήμου Πέλλας, επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη των θυμάτων τροχαίων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης των Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση μίλησαν ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Πέλλας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Βασίλειος Πλούγαρλης και η Πολιτικός Υπάλληλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Ιωάννα Κακαμανούδη που "έχασε" τον αδελφό της αστυνομικό Αντώνη Κακαμανούδη από την Πέλλα, σε τροχαίο δυστύχημα σε ώρα υπηρεσίας.

Β. Πλούγαρλης: "Να περάσουμε το μήνυμα της οδηγικής παιδείας και συμπεριφοράς"
Όπως τόνισε ο κ. Πλούγαρλης η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων καθιερώθηκε το 1993 από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων, έλαβε παγκόσμιο χαρακτήρα το 2005, ενώ το 2011 υιοθετήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και πρόσθεσε: "Φέτος για πρώτη φορά το Τμήμα Τροχαίας Πέλλας οργάνωσε αυτή την τελετή η οποία θα καθιερωθεί ως θεσμός με την ελπίδα κάποια στιγμή να γίνει και ένα μνημείο τιμώντας αυτά τα θύματα." Στη συνέχεια ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Πέλλας αναφέρθηκε σε στοιχεία για τα τροχαία δυστυχήματα στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι "λαμβάνοντας υπόψη το πλήθος των θανόντων -1500 νεκροί σε 2 έτη και πολλαπλάσιοι τραυματίες- θα μπορούσαμε να πούμε ότι το φαινόμενο αυτό μοιάζει σαν να πέφτει κάθε μέρα σε κατοικημένη περιοχή ένα μικρό αεροσκάφος της αεροπλοϊας με 20 επιβάτες". 
Κλείνοντας ο κ. Πλούγαρλης αναφέρθηκε στην έλλειψη οδηγικής παιδείας στη χώρα μας και για αυτό, όπως είπε, "όλοι μας πρέπει να περάσουμε στα παιδιά μας, στη νέα γενιά, το μήνυμα της ορθής οδηγικής συμπεριφοράς".

Συγκίνηση για τον 26χρονο αστυνομικό από την Πέλλα που έχασε τη ζωή του σε ώρα υπηρεσίας
Ακολούθησε η συγκινητική ομιλία της Πολιτικής Υπαλλήλου Ιωάννας Κακαμανούδη από την Πέλλα, που αφηγήθηκε την βιωματική εμπειρία της σχετικά με την απώλεια του αδελφού της Αντώνη σε ηλικία μόλις 26 ετών, όταν πριν από 11 χρόνια, σε ώρα υπηρεσίας στην Ομάδα "Ζ" της άμεσης δράσης και εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας ενός ασυνείδητου οδηγού έχασε την ζωή του τόσο αναπάντεχα και τόσο πρόωρα. "Δεν μπορεί η ανθρώπινη ψυχή να δεχθεί έναν τέτοιο χαμό, δεν μπορεί να σηκώσει τόσο μεγάλο πόνο, καταρρέει", τόνισε χαρακτηριστικά, με την παράκληση σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν βγαίνουν στους δρόμους.
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, οι βουλευτές Γιώργος Καρασμάνης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Φουντουκίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών Λάζαρος Κωνσταντίνου,  ο πρόεδρος των Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Πέλλας Γιάννης Κατσικάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος πολιτών.
 







 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΤΑΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα μεγάλο μπράβο στον άνθρωπο που έδωσε την ιδέα και υλοποιήθηκε αυτή η εκδήλωση από την Τροχαία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια , κ.Πλουγαρλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΚΑΜΑΝΟΥΔΗΣ Ζ-135 ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.