Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αριδαία: Καθηγητής βγήκε από το φροντιστήριο και υπέστη ανακοπή – Επανήλθε στη ζωή με απινιδωτή!



Ανακοπή καρδιάς υπέστη χθες, Τρίτη (7/11) ένας 42χρονος καθηγητής έξω από το φροντιστήριο, όπου δίδασκε στην Αριδαία.
Σύμφωνα με ανάρτηση του Kids Save Lives, ο καθηγητής κατέρρευσε έξω από το φροντιστήριο που έκανε μάθημα, στο κέντρο της πόλης. Άμεσα το συμβάν αντιλήφθηκε ένας ναυαγοσώστης, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα το 166 και στη συνέχεια ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ και κάλεσε την ομάδα πιστοποιημένων firs responders του Kids Save Lives, φέρνοντας μαζί τους και τον δημόσιο απινιδωτή που έχει τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο.
Μετά από μία χρήση απιδίνωσης, οι responders κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή τον 42χρονο καθηγητή και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο της περιοχής με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Τέλος, κρίθηκε αναγκαίο να διακομιστεί σε εφημερεύον νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Παρακάτω η αναλυτική ανακοίνωση του Kids Save Lives:
Ο χρήστης KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές αισθάνεται φανταστικά στην πόλη Αριδαια Πέλλας.
11 ώρ.  · 
#ΑΡΙΔΑΙΑ: 42ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΑΘΕ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗ και ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗ ΖΩΗ πριν λίγη ώρα!!
Μοιάζει #ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως είναι αληθινό, μέσα σε 5 ημέρες 3 θύματα εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής επέστρεψαν στη ζωή !!! με ΚΑΡΠΑ και χρήση ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ, εδώ στην Ελλάδα!!!
Ο 42χρονος #καθηγητής κατέρρευσε έξω από το φροντιστήριο που εργάζεται, στο Κέντρο της Αριδαίας!! Ο Γ.Μ. (Ναυαγοσώστης), τον είδε, προσέγγισε, αναγνώρισε ότι δεν αναπνέει φυσιολογικά και ειδοποίησε το 166!
Αυτό που έσωσε την ζωή του 42χρονου είναι πως ξεκίνησε άμεσα Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καλώντας παράλληλα την #ΟΜΑΔΑ #ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ #ΑΝΑΝΗΠΤΩΝ που εκπαίδευσε το KIDS SAVE LIVES, λέγοντας να του φέρουν ΑΜΕΣΑ τον δημόσιο #Απινιδωτή!
Η κινητοποίηση ήταν άμεση, αρκετά άτομα των εθελοντών Αριδαίας (Αλεξάνδρος Καρατζάς και οικογένεια Κανονίδη) κατέφθασαν με την #ΛΥΣΗ στα χέρια τους και μετά από μία ΑΠΙΝΙΔΩΣΗ, η καρδιά του καθηγητή  ξεκίνησε να χτυπάει και πάλι..........!!!!
Συγκίνηση στις πρώτες αναπνοές......
Το θύμα #διακομίσθηκε επειγόντως στο πλησιέστερο Νοσοκομείο με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και αυτή τη στιγμή διακομίζεται εκ νέου στο εφημερεύων Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης!
Είναι συγκινητικό, η Ελλάδα μας καθημερινά βελτιώνεται, εκπαιδεύεται στην ΚΑΡΠΑ, οργανώνεται σε επίπεδο κοινότητας, τοποθετεί ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ και σώζει Ζωές ΞΑΝΑ, ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ μέσα σε 5 ημέρες!!!
Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α σε όλους, η δύναμη της ΟΜΑΔΑΣ έσωσε μία ακόμη ζωή!!!
Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ της Αριδαίας Σώζει Ζωές!! Διαθέτει 200 πιστοποιημένους First Responders και 1,000 εκπαιδευμένους μαθητές με πρωτοβουλία του Alexandros Karatzas και της Mirsini Filianaki , καθώς και 6 ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ ⚡️⚡️⚡️
Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ έχει προετοιμαστεί;;
Γίνε σαν την Αριδαία!! Ζήτησε μας βοήθεια για τα πρώτα βήματα: https://kidssavelives.gr/epikoinonia/


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment