Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας: Συζητά την εξαίρεση του ΚΕΚΑΠΠΑ από την κατάργηση των Νομικών Προσώπων αλλά όχι της ΔΗΚΕΠΑΠ!



Την εξαίρεση του ΚΕΚΑΠΠΑ από την κατάργηση των Νομικών Προσώπων που προβλέπεται στο νέο νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας στην προσεχή του συνεδρίαση την Δευτέρα 6/11 και ώρα 19:30'. 
Εύλογη είναι η απορία που προκαλεί το γεγονός ότι ΔΕΝ ζητείται η εξαίρεση της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., που αποτελεί Ν.Π.Ι.Δ., έχει εξειδικευμένο αντικείμενο με πλούσιο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο, έχει σημαντικά ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά και είναι ευρείας αναγνώρισης, όπως ακριβώς διατυπώνεται στην σχετική παράγραφο του νόμου για τις εξαιρέσεις κάποιων νομικών προσώπων. 
Να σημειωθεί ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων της χώρας ζητά την εξαίρεση (η προθεσμία υποβολής της πρότασης είναι  μέχρι 15 Νοεμβρίου) των κοινωφελών επιχειρήσεων που επιτελούν σημαντικό έργο και έχουν εξειδικευμένες δράσεις στο περιεχόμενό τους, αλλά και διαφορετικό ωράριο λειτουργίας καθώς διαχειρίζονται Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και εκδηλώσεις σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις ημέρες της εβδομάδας! 
Μάλιστα η ΚΕΔΕ σε συνεδρίασή της τάχθηκε υπέρ της παραμονής των κοινωφελών επιχειρήσεων ως αυτόνομων Νομικών Προσώπων και παράλληλα ζήτησε και το όλο θέμα να διαχειριστούν οι νέες δημοτικές αρχές. 
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου και η διαβούλευση που ακολούθησε έγινε μέσα στην προεκλογική περίοδο και τελείως βιαστικά, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση όλων των δημάρχων που είχαν την προσοχή τους στις εκλογές και για αυτό ζήτησαν το όλο θέμα "να πάει πίσω" και να το διαχειριστούν οι νέες διοικήσεις των δήμων που προέκυψαν από τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές

Τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας 
1) Εξαίρεση από την κατάργηση του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία ΚΕΚΑΠΠΑ Δήμου Πέλλας, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθου 52 του ν. 5056/2023.
2) Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πέλλας για το σχολικό έτος 2024-2025.
3) Αναμόρφωση πρ/σμού οικονομικού έτους 2023 του Δήμου Πέλλας.
4) Αναμόρφωση πρ/σμού οικονομικού έτους 2023 του ΚΕΚΑΠΠΑ Δήμου Πέλλας.
5) Υποβολή κατάστασης υλοποίησης του πρ/σμού Α΄τριμήνου οικονομικού έτους 2023 του Δήμου Πέλλας
6) Εκμισθώσεις δημοτικών αγροτεμαχίων
7) Διαγραφή οφειλών.
8) Έγκριση συμψηφισμού εισφοράς σε χρήμα και αποζημίωσης λόγω πράξης εφαρμογής

Εισηγητής  του 1ου και 4ου θέματος ο πρόεδρος του ΚΕΚΑΠΠΑ κ. Παναγιωτίδης Μιχαήλ.
Εισηγητής του 2ου θέματος ο πρόεδρος της ΔΕΠ κ. Σεραϊδης Πέτρος
Εισηγητής του 3ου, 5ου, 6ου, 7ου και 8ου θέματος ο αντιδήμαρχος κ. Επιτροπάκης Αθανάσιος.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.