Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας: Οι συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε Έδεσσα και Γιαννιτσά (φωτο)



Τα επίκαιρα μηνύματα του λαϊκού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου μαζί με τα συνθήματα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη κυριάρχησαν στις συγκεντρώσεις που οργάνωσε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ημαθίας - Πέλλας, μαζί με το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας - Πέλλας και την Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά. Εκπρόσωποι των διοργανωτών τόνισαν στις παρεμβάσεις τους  πως: "Οι παρακαταθήκες αυτής της πάλης το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην απριλιανή δικτατορία που είχε τη στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αλλά και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, στρώνουν το έδαφος της σημερινής δράσης, του σύγχρονου διεκδικητικού αγώνα. Αναδείχθηκε η μεγάλη δύναμη που έχει ο λαός - αποδείχτηκε ότι μπορεί να υποσκελίσει οποιονδήποτε αντίπαλο! Με τη δράση του, με το θάρρος και τις θυσίες του, μπορεί να παρεμβαίνει στις εξελίξεις, να έχει τον τελευταίο λόγο, να κινεί ουρανό και γη."

Οι ομιλητές επεσήμαναν ότι «στεκόμαστε στο πλευρό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης που ματώνει ξανά αυτές τις μέρες. Στηρίζουμε το δικαίωμα του να υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής με όλα τα αναγκαία μέσα. Καμία οργάνωση της εργατικής τάξης, κανένα σωματείο, κανένας σύλλογος, κανένας εργαζόμενος, κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής μάρτυρας της σφαγής στη Γάζα και τη Δυτική όχθη» 

Καταλήγοντας με πορείες στους κεντρικούς δρόμους των δύο πόλεων, οι παρευρισκόμενοι  έκαναν σαφές ότι το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» που ακουγόταν τις μέρες του ξεσηκωμού δεν ξεθώριασε ποτέ! 

Δεν μας αξίζει η φτώχεια και η εξαθλίωση. Τώρα χρειάζεται οργάνωση του αγώνα για την αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων, ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια, που λεηλατεί τις λαϊκές οικογένειες.

Δεν μας αξίζει να ζούμε καθημερινά στην ανασφάλεια και στο φόβο της φτώχειας, του πολέμου, των καταστροφών.

Συγκεντρώνουμε όλες μας τις δυνάμεις και καλούμε όλα τα σωματεία, τους συναδέλφους μας σε αγωνιστική συμπόρευση στις δράσεις που οργανώνουν τα σωματεία μας για το επόμενο διάστημα. Για να καταφέρουμε με μεγαλύτερη δυναμική να αντιπαλέψουμε την βαρβαρότητα που αντιμετωπίζουμε στη δουλειά και στη ζωή. Για να διεκδικήσουμε δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια.






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Μου θύμισε πορεία στην Έδεσσα που έκαναν οι φασίστες της χ.α πριν κάνα δεκαριά χρόνια, μεταφερόμενη πορεία! ήρθαν φώναξαν έφυγαν, οι Έδεσσα ιοί απόντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.