Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μια απορία, ένα γιατί, ένας προβληματισμός



Πρόσφατα, λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2023,Ιερές Μονές του Αγίου Όρους καθώς και άλλες στην υπόλοιπη Ελλάδα, υπέγραψαν μια γενναία ανακοίνωση, που αφορούσε τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και τον προσωπικό αριθμό του πολίτη, στηριγμένη στην Πατερική διδασκαλία της Εκκλησίας μας. 
Μια στάση και θέση αντίθετη από εκείνη του αρχιεπισκόπου, που δήλωσε : <>,παρά τις προηγούμενες αποφάσεις της Ιεραρχίας, που δεν ανακλήθηκαν, και άρα ισχύουν, και παρά τις θέσεις των συγχρόνων Αγίων, Παϊσίου και Πορφυρίου και τις πρόσφατες μεμονωμένες δηλώσεις επισκόπων, οι οποίοι και επικαλούνται και τις αποφάσεις της Ιεραρχίας όπως και τις θέσεις των παραπάνω αγίων, και που είναι φυσικά αντίθετες με τη θέση και στάση του Αρχιεπισκόπου. 
Οι περισσότερες όμως Ι. Μονές του Αγίου Όρους όσο και εδώ στον κόσμο, δεν παίρνουν κάποια θέση. Γι αυτό προβληματίζομαι και εκφράζω την απορία μου και απευθύνω προς αυτές ένα γιατί; Δεν ενημερώθηκαν ή μήπως έχουν σοβαρούς λόγους, που τους υποχρεώνουν να διαφοροποιηθούν, τηρώντας στάση σιωπής; Στην περίπτωση αυτή δεν θα έπρεπε με κείμενο, με δική τους ανακοίνωση να ενημερώσουν σχετικά τους πιστούς; Κι αν δεν το κάνουν δεν θα σημαίνει αυτό αδιαφορία για την ορθή πνευματική πορεία των πιστών, που τρέφουν βαθιά ευλάβεια στις Ιερές Μονές και αγαπούν ειλικρινά τα πρόσωπα των μοναστικών αδελφοτήτων; Δεν αποτελεί αυτό παράλειψη καθήκοντος; 
Η σιωπή, στην προκειμένη περίπτωση, θα θεωρηθεί, και δικαίως, υποτίμηση απαράδεκτη της νοημοσύνης των πιστών χριστιανών, με κίνδυνο να προσαφθεί σ αυτούς η κατηγορία ότι τους θεωρούν ΄΄κοπάδι΄΄, που πρέπει να τους ακολουθεί χωρίς να έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν το γιατί και να ενημερώνονται για το πρακτέο; 
Αν όμως σιωπούν από αδιαφορία ή δεν έχουν την απαιτούμενη για την περίπτωση τόλμη και το απαραίτητο σθένος, να έρθουν σε αντίθεση με συμφέροντα και καταστάσεις ασύμβατες με τη διδασκαλία του Ευαγγελίου, ή είναι για κάποιο λόγο δεσμευμένοι σε κάποιους και για κάποιους λόγους, ας αναλογισθούν τα δεινά που αναφέρονται στην Ιστορία από ανάλογες τακτικές, που αποδείχτηκαν εκ των υστέρων ότι ήταν λαθεμένες και ήταν αποτέλεσμα πλάνης. Πόσο πρέπει να μας τρομάζει η ιδέα αυτή! 
Και το παράδοξο είναι πως, ενώ η Εκκλησία εύχεται ‘’υπέρ της των πάντων ενώσεως’’, φαίνεται να μην έχει ούτε μεταξύ των μελών της την απαιτούμενη ενότητα. Το αντίθεο πνεύμα με την τακτική τού ΄΄διαίρει και βασίλευε ΄΄ πετυχαίνει το σκοπό του ,που δεν είναι άλλος από τη διάσπαση του σώματος των πιστών. 
Πόσα αλήθεια σχέδια και προγράμματα δεν χάθηκαν λόγω της έλλειψης της ενότητας ! Και πόσες φορές δεν είδαμε, η ατολμία να γίνεται ο τάφος υπέροχων αποφάσεων, και συνακόλουθα αιτία για την επικράτηση συστημάτων διεφθαρμένων, και την επιτυχία αντίθεων καταστάσεων και προδοσία ακατάλυτων πνευματικών αξιών! 
Επιβάλλεται , θαρρώ, να πάρουν θέση όλες οι Ι. Μονές στο σοβαρό αυτό θέμα. ‘’Γυμνή τη κεφαλή ‘’πλέον πολεμούν οι εχθροί την Εκκλησία του Χριστού.’’ Θεός το κινδυνευόμενον ’’! Η εποχή μας είναι εποχή ιδιότυπου διωγμού, και χρειάζεται τη μαρτυρία όλων μας, ιδιαίτερα εκείνων, ‘’των κορυφών εφεπόντων’’, των ασκούντων διοίκηση. Να δηλώσουν ξεκάθαρα: Ναι ή Όχι. Αντίθεση στη σχεδιαζόμενη από τις σκοτεινές δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης ή υποταγή σε αυτές, και μετά ότι ήθελε προκύψει… 
Τα λόγια του Χριστού: ’’ Πυρ ήλθον βαλείν…’’, προτρέπουν, ιδιαίτερα τους κληρικούς μας, μιμούμενοι Αυτόν, να βάλλουν πυρ, με τα πνευματικά όπλα που διαθέτουν, στα σαθρά αντίθεα και ολωσδιόλου σατανικά σχέδια που είναι πλέον φανερά. Ας αποφασίσουμε επί τέλους, σε ποιόν θέλουμε να αρέσουμε, στον Χριστό ή στον κόσμο; Σίγουρα δεν μπορούμε και στους δυο. 
Είναι πεποίθηση του λαού μας, πως τα Μοναστήρια θα χαλάσουν, και το μπορούν, τα σχέδια των πονηρών ανθρώπων και των σκοτεινών δυνάμεων ,που κρύβονται πίσω από αυτούς. Αυτά είναι τα τελευταία καταφύγια μας. Πιστεύω να μη διαψευσθούμε. 
Ο άγιος στη συνείδηση των ορθοδόξων, επίσκοπος π. Ιουστίνος Πίρβου, που είχαμε την ευλογία να τον γνωρίσουμε, έλεγε:’’ Το να είσαι σήμερα ηγέτης σημαίνει να γίνεις μάρτυρας ‘’. 

Σεβαστοί Γέροντες και Γερόντισσες, Μοναχοί και Μοναχές, η πίστη των χριστιανών στη μέλλουσα ζωή, στην αιωνιότητα και όχι στο τώρα, τούς διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Γι αυτό και βρίσκονται σε αντίθεση με αυτούς σαν ξένο σώμα και θεωρούνται ‘’δύσχρηστοι’’ Αν πράγματι είμαστε χριστιανοί, δεν έχουμε άλλη επιλογή : αντίσταση στην απροκάλυπτη επίθεση των πονηρών δυνάμεων, σύμφωνα με την προτροπή του Αγίου Ιακώβου του Αποστόλου: ‘’αντίστητε τω διαβόλω και φεύξεται αφ΄υμών ‘’.Και τούτο, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως ο Χριστός ‘’εξήλθεν νικών και ίνα νικήση ‘’. 

Η νίκη θα είναι δική Του, είναι δική Του. Και μακάριοι όσοι θα είναι μαζί Του. 

Αντώνιος Ι. Βασιλειάδης 
Θεολόγος 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

38 comments:

  1. Δηλαδή, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, το υπουργικό συμβούλιο κι όσοι δέχονται τις νέες ταυτότητες υπηρετούν τον Αντίχριστο; Αυτό ισχυρίζεσται κ.Θεολογε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,έχεις τη γνώμη οτι οι τίτλοι και τα αξιώματα το αποκλείουν; Η ιστορία δεν συμφωνεί μαζί σου.

      Διαγραφή
  2. ένα μεγάλο κρίμα για εσένα , με το ένα πόδι στους παλαιοημερολογίτες και στους γραφικούς δεν μπορείς να έχεις τις ιδιες απόψεις με τον κλεομενη και τους γραφικούς στο ιντερνετ, καλά το πάτε να αδειάσουν οι ταλιμπαν από την εκκλησία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε, είναι αλήθεια οτι είναι κρίμα, μόνο που πρέπει να ψάξεις για ποιόν.

      Διαγραφή
  3. ΕΙΣΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς ο Μητροπολίτης μας δεν συμφωνεί μαζί σου, αγαπητέ ανώνυμε ιεροεξεταστή!

      Διαγραφή
    2. Για αυτό υπάρχει ιεραρχία για να μην λέει ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του . Εγω δεν είδα κανένα απο την ιεραρχία να λέει αυτά που γράφεις εδώ.

      Διαγραφή
  4. Τζάμπα η ψήφος μου στην ΝΙΚΗ. Νόμισα οτι ψήφισα πατριώτες και μας βγήκαν παλαιοημερολογίτες ,ψεκασμένοι,ρωσόφιλοι ΚΤΛΠ,τώρα ψάχνετε τσιπάκια και κάμερες στις ταυτότητες! καλά να πάθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΝΙΚΗ δεν είπε τίποτα διαφορετικό απ αυτό που κάνει στη Βουλή.Κάνε τον κόπο να παρακολουθήσεις την μαρτυρία που δίνει για την Πίστη και την Πατρίδα σε κάθε ευκαιρία στη Βουλή, και που τα πληρωμένα ΜΜΕ απαράδεκτα αγνοούν. Ήθελα να μου πεις αν υπάρχει σήμερα άλλο κόμμα με πιο συνεπείς Χριστιανικές και Ελληνικές θέσεις. Εγώ δεν ξέρω.

      Διαγραφή
  5. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος «εγώ έχω βγάλει νέα ταυτότητα», τονίζοντας πως «και μέσα στην Εκκλησία υπάρχουν ομάδες με πιο στενά μυαλά, όμως όποιος δεν επιθυμεί να βρίσκεται σε αυτή την μεγάλη οικογένεια μπορεί να αποχωρήσει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στενά ήταν τα μυαλά προηγουμένης Ιεραρχίας και Αρχιεπισκόπου, που ψήφισαν αντίθετα από τη θέση του σημερινού Αρχιεπισκόπου; Τέτοια στενά ήταν και τα μυαλά των νεοφανών Αγίων, Παϊσίου και Πορφυρίου ,που εξέφρασαν διαφορετική γνώμη από τη δική σου;

      Διαγραφή
  6. Με τι ασχολείσαι αδελφέ χρονιάρες μέρες? Μαζέψου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε,κρύβει ευγένεια η συμβουλή-προτροπή σου. Όμως όταν αισθάνεσαι οτι κινδυνεύουν αξίες που αφορούν την Πατρίδα και την Πίστη μας ,πειθαρχείς σε μια άλλη προτροπή της Αγίας Γραφής, και της παράδοσης της Εκκλησίας που προτρέπει: '' Δια Σιών (για την Εκκλησία και χάριν αυτής) ου σιωπήσωμεν, οποιοδήποτε καιρό και ώρα.

      Διαγραφή
  7. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι Παλαιοημερολογίτης,όμως τρέφω συμπάθεια προς αυτούς.Τι γνώμη έχεις για το Άγιο Όρος ,που πάει κι εκείνο με το παλαιό ημερολόγιο; Το σχόλιο σου μου επιτρέπει να συμπεράνω πως δεν πήγες ποτέ στο Άγιο Όρος.Αν έχεις πάει ή πρόκειται να πας, θα είσαι ανακόλουθος με το σχόλιό σου. Και μια ερώτηση : Παραδέχεσαι και τιμάς τους νέους μας που αναγνώρισε η Εκκλησία ,και που ως γνωστό πήγαιναν με το Παλαιό; Νομίζω πως ο Θεός δεν θα μας κρίνει από το πιο ημερολόγιο ακολουθούμε. Μη καυχιέσαι λοιπόν για το ημερολόγιο που ακολουθείς.

      Διαγραφή
  8. ΑΓAΠHTE ΘEOΛOΓE ANTΩNIE.
    KAI EΓΩ EXΩ MIA AΠOPIA, ENAN ΠPOBΛHMATIΣMO ΓIA THN ΣYMΠEPIΦOPA ΣOY. ΓIATI ΣTA 80 ΣOY ΠOΛITEYΣAI ; TI ΘEΛEIΣ;ΓIATI TO KANEIΣ; ΓIATI YΠOTIMAΣ THN NOHMOΣYNH MAΣ; ΓIATI OΔHΓEIΣ TOYΣ ΠIΣTOYΣ ΩΣ KOΠAΔI ΣTO MANTPI THΣ NIKHΣ; ΠOIOΣ EIΣAI EΣY KAI ME AYTO TO ΘPAΣOΣ AΠEYΘYNEΣAI ΣTOYΣ ΓEPONTEΣ; KAI TOYΣ ΠPOTPEΠEIΣ ΣE ANTIΣTAΣH ; EXΩ ΠOΛΛA EPΩTHMATA NA ΣOY ΘEΣΩ AΛΛA ΔEN ΘA TO KANΩ. ENA ΣOY ΛEΩ H EKKΛHΣIA ΔEN ΠOΛITEYETAI , OYTE KOMMATIZETAI. AΦHΣE TIΣ EΞYΠNAΔEΣ ΣOY ΣTHN AKPH . MHN XPHΣIMOΠOIEIΣ KOYTOΠONHPA, ΛOΓIA AΓIΩN. EIΣAΓEIΣ KAINA ΔAIMONIA. EXEIΣ ΓINEI ANTIΛHΠTOΣ ΓIA TIΣ EΠIΔIΩΞEIΣ ΣOY.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ανώνυμε, Είναι αρχή μου απαράβατη να μην υποτιμώ τη νοημοσύνη κανενός. Και απορώ που στηρίζεις άποψή σου αυτή.Φοβούμαι πως εσύ έπεσες κιόλας στο λάκκο που έσκαψες.Γιατί εσύ υποτιμάς ξεκάθαρα όχι μόνο τη νοημοσύνη μου, αλλά και το δικαίωμά μου ως ελευθέρου Έλληνα πολίτου να πολιτευθώ. Φαντάζομαι πως την ίδια παρατήρηση έκανες και στις περιπτώσεις υπερηλίκων πολιτικών, σαν ένα μόνο παράδειγμα θα σου θυμίσω την περίπτωση του Μανώλη Γλέζου.Θα με ενδιέφερε η απάντησή του. Και κάτι ακόμα ,δεν είναι θράσος όταν το παιδί εκφράζει τον πόνο του στους γονείς του.Αν είσαι Γονιός,δεν φαντάζομαι σε ανάλογη περίπτωση να ξυλοφόρτωσες το παιδί σου .Θα ήθελα να ακούσω τα πολλά ερωτήματά σου...Πόσο τίμιο θα ήταν να έβγαζες την κουκούλα της ανωνυμίας σου και να μιλούσαμε πρόσωπο με πρόσωπο. Όσο για τις επιδιώξεις μου, μάθε αδελφέ οτι με αδικείς.Αποποιήθηκα επίμονα την πρόταση να πολιτευθώ.Έκανα κάτι που σπάνια συμβαίνει στη ζωή μου.Υπάκουσα σε πρόσωπο σεβαστό που τιμώ και υπολήπτομαι.Όταν θα βρεις το θάρρος και αφαιρέσεις την ανωνυμία σου ,θα σου πω περισσότερα . Και κάτι που σου διέφυγε.Γράφεις πως '' οδηγώ στο μαντρί της ΝΙΚΗΣ τους πιστούς ως κοπάδι .'' Δηλαδή για σένα ο λαός είναι κοπάδι,σαν τα πρόβατα ! Σκέφτηκες πόσο υποτιμητική είναι για τους συμπολίτες σου αυτή σου η άποψη; Εσύ φυσικά και ξεχωρίζεις...Μάθε εμείς στη ΝΙΚΗ πως οι πολίτες είναι ελεύθερες προσωπικότητες και επιλέγουν ελεύθερα και ψηφίζουν ανάλογα.Όσο για τις επιδιώξεις μου μάθε πως περιορίζονται στο να κάνω ,κατά το δυνατόν, το καθήκον μου,αδιαφορώντας για το κόστος που συνεπάγεται.Καμιά κορυφή, μέχρι στιγμής, δεν ανέβηκα δίχως μόχθο.

      Διαγραφή
  9. Μπράβο αγαπητέ μου βλέπω ταυτίζεσαι με τον πρόεδρο των Πακιστανών Ελλάδος που μας καλεί να αποχωρήσουμε από την ίδια μας την πατρίδα, αν δεν μας αρέσει.
    Επιχειρήματα δεν υπάρχουν για να πιστεί ο άξιος κατά τα άλλα εκπαιδευτικός και θεολόγος.
    Όσοι τον γνωρίζουν ξέρουν τον καθημερινό και άοκνο αγώνα του μέσα στην εκκλησία αλλά και στην κοινωνία.
    Κατά τα άλλα και εγώ ψήφισα ΝΙΚΗ, της οποίας η θέση είναι υπέρ της Ορθοδόξου εκκλησίας, υπέρ της πατρίδος,κατά των νέων ταυτοτήτων, κατά του γάμου και της τεκνοθεσίας των ΛΟΑΤΚΙ ,(ξεκάθαρα αναφέρεται στο ευαγγέλιο η θανάσιμη αμαρτία που τους στερεί όλους ανεξαιρέτως τον παράδεισο,) αρσενοκοιτών και μαλακών.
    Επί πλέον είμαι και ψεκασμένος δεν έκανα κανένα απολύτως εμβόλιο.
    Ήθελα όμως να αναφέρω και το εξείς.
    Πολλά κράτη και πολλοί Ευρωπαϊκή λαοί κοσμικοί στο φρόνημα, δεν έχουν ηλεκτρονικές ταυτοτητες και δεν επιθυμούν να τις αποκτήσουν, γιατί αντιλαμβάνονται την παγίδα σκλαβιάς που υποκρύπτουν.
    Δυστυχώς ο αρχιεπίσκοπος και πολλοί επίσκοποι δεν πορεύονται καλά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους ακολουθήσουμε και εμείς στον κατήφορο αυτόν.
    Είμαστε μέσα στην εκκλησία με διάκριση, ακολουθούμε τα μυστήρια και ελπίζουμε στο έλεος Του Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ή’ επιστήμη ή θεωρίες. Και τα δυο μαζί είναι υποκρισία.
    ΥΓ. θεολογία δεν είναι επιστήμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καθένας είναι ελεύθερος να διαχειρισθεί όπως θέλει την ελευθερία του, και γιαυτό και ελείαίναι υπεύθυνος για τις συνέπειες που ακολουθούν. Δεν σου αρνούμαι το δικαίωμα να φιλοσοφείς μετ ευτελείας...

      Διαγραφή
  11. Όχι στις ταυτότητες ,όλοι αυτοί που κατευθύνουν το κοπάδι είναι πουλημένος και άνθρωποι του σκότους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι παπάδες παίρνουν εφάπαξ? Γιατί και από ποιόν?

      Διαγραφή
    2. Συγγνώμη, αλλά δεν νομίζω πως αφορά το κείμενό μου.

      Διαγραφή
  12. Να πας σε έναν ευσεβή γέροντα να σε εξομολογήσει και να αφήσεις τους αιρετικούς και τους φιλορωσους μοναχούς που μόνο το κακό της πατρίδας μας θέλουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κάνω συχνά. Ότι έγραψα το έθεσα υπ όψιν τους. Εσύ το έκανες;

      Διαγραφή
  13. Πατριωτικό θρησκευτικό κόμμα η νίκη έτσι μας έλεγαν! τώρα βλέπω το πατριωτικό και το θρησκευτικό να πηγαίνουν περίπατο! ότι μας πουν οι Ρώσοι και ότι μας πουν οι φανατικοί καλόγεροι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. δυστυχώς αυτή η χώρα θέλει να λέγεται Δυτική?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφιερωμενο στον δάσκαλο και καθηγητή μου με πολύ αγάπη!! Προσπάθησε να με πείσει για την Νικη. Δεν με έπεισε... Ασφαλώς θα θυμάται τι του είπα... Και πόσο δικαιώθηκα.
    Ας με συγχωρήσει ο Κύριος Μας ,που χρησιμοποιώ την περικοπή του για να συνετισω,έστω στην τελευταία προσπάθεια μου,τον δάσκαλο και καθηγητή μου.

    Ουαί υμίν «γραμματείς» και «φαρισαίοι» υποκριτές …
    (Μκ 12,38-40. Λκ11,37-52. 20,45-47)

    …Δένετε  βαριά και δυσβάστακτα φορτία, και τα θέτετε πάνω στους ώμους των ανθρώπων, αλλά εσείς ούτε το δάχτυλό σας με το δάχτυλό σας δεν κουνάτε για να βοηθήσετε, και όλα τα έργα σας τα κάνετε, για να σας δουν με θαυμασμό οι άνθρωποι.

    … Αλίμονο όμως σ’ εσάς, γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές, γιατί κατατρώτε τις οικίες των χηρών και για πρόφαση κάνετε μακριές προσευχές.

    ..Οδηγοί τυφλοί, που διυλίζετε το κουνούπι, αλλά καταπίνετε την καμήλα.
    Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί καθαρίζετε το απέξω του ποτηριού και του πιάτου, ενώ από μέσα είναι γεμάτα από αρπαγή και ακράτεια. …Αλίμονο σ’ εσάς, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές, γιατί μοιάζετε με τάφους ασβεστωμένους, οι οποίοι απέξω βέβαια φαίνονται ωραίοι, αλλά από μέσα είναι γεμάτοι από οστά νεκρών και από κάθε ακαθαρσία. Έτσι κι εσείς απέξω βέβαια φαίνεστε στους ανθρώπους δίκαιοι, αλλά από μέσα είστε γεμάτοι υποκρισία και ανομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Ανώνυμε Μαθητή,(θα θυμάσαι οτι τόνιζα την αξία του θάρρους της γνώμης και την ανάληψη της ευθύνης χωρίς κουκούλα ) Δεν θυμάμαι ποιος είσαι.Οι θέσεις της ΝΙΚΗΣ ήταν και είναι θέσεις που πιστεύω για την πολιτική.Τις διεκήρυξα όπου μπορούσα ,γραπτά και προφορικά.Πού βλέπεις το κακό; Και επομένως δεν υπάρχει λόγος, νομίζω, για να με συνετίσεις.Σαν πρόθεση από μέρους σου ευγενική το εκτιμώ.Τα εδάφια της Γραφής υπέροχα, αλλά εδώ προβληματίζομαι για ποιον σκοπό αναφέρονται... Συνέχιζε να διαβάζεις Βίβλο, είναι πηγή φωτισμού.Καλή προκοπή στη ζωή σου.

      Διαγραφή
  16. Την ανάρτηση την έκανε ο "θεολόγος" όχι για να πείσει τον λαό και να τον πάει μαζί του, αλλά για να μαζέψει τα πρόβατα από ψεκες, είναι αρκετά έξυπνος να καταλάβει ότι οι ταυτότητες ούτε κάμερες έχουν ούτε GPS ούτε του σατανά είναι ...αλλά όταν έχεις ένα κοπάδι από ψεκες που τα πιστεύουν πρέπει να τους μαζέψεις είναι κρίμα να τους πάρει ο άλλος . Όλα τα άλλα είναι παραμύθι από γέροντα με λίγο σάλτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μας κορόιδεψαν από την ΝΙΚΗ δεν μας είπαν ότι είναι κατά της επίσημης εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτοι σε λιγο και σραβους θα μας βγαλουν

      Διαγραφή
    2. Μα μπορεί κανείς να είναι τόσο αφελής,ώστε να βγάλει τέτοιο συμπέρασμα; Ξαναδιάβασε,σε παρακαλώ ,το κείμενό μου πιο προσεκτικά ,χωρίς προκατάληψη,που μου δίνει το δικαίωμα να σκεφθώ πως άλλοι σου υπαγορεύουν τι να πεις. Καλή Χρονιά.

      Διαγραφή
  18. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ 9:14, 2:57, 3:12 ,3:21, 3:34, 3:49, ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΟΒΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΡΕ ΟΤΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΜΙΑΛΟ ΕΧΕΤΕ ΡΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ANTΩNH ΔIEΠPAΞEΣ ΣΩPEIA ΛAΘΩN. A) ΔEN AΠANTAΣ ΣE ANΩNYMO. B) ΣYΓKPINEΣ TON EAYTO ΣOY ME TON MANΩΛH ΓΛEZO.
    HTAN HPΩAΣ.. KAT'EΠANAΛHΨH BOYΛEYTHΣ AΠO TO 1951. OΠΩΣ KAT'EΠANAΛHΨH EYPΩBOYΛEYTHΣ . OXI YΠEPHΛIKAΣ OΠΩΣ ANAΦEPEIΣ.
    Γ) YΠAKOYΣEΣ ΣTHN ENTOΛH ΣEBAΣTOY ΠPOΣΩΠOY ΠOY TIMAΣ KAI YΠOΛHΠTEΣAI. ΔΛΔ EAN ΣOY EΛEΓE NA ΠEΣEIΣ AΠO TOYΣ KATAPPAKTEΣ THΣ EΔEΣΣAΣ ΘA EΠEΦTEΣ; ANTΩNH , ΣKEΠTEΣAI TI ΛEΣ; H ΔIKAIOΛOΓIA ΣOY EINAI AΠOKAΛYΠTIKH. KAI EKΘETEIΣ KAI EKTIΘEΣAI. AΛHΘEIA ANTΩNH ΠIΣTEYEIΣ OTI KANEIΣ TO KAΘHKON ΣOY, ME MOXΘO KAI ETΣI ΘA ANEBEIΣ ΣTHN KOPYΦH;
    EΠEIΔH ΠOΛITEYΣAI ME ENA KOMMA, EN ΠPOKEIMENΩ ME THN NIKH; ME ΣYΓXΩPEIΣ ANTΩNH ΠOY ΘA ΣTO ΠΩ, ME TO NA ΔINEIΣ ΣTIΣ ΓPIOYΛEΣ TO ΨHΦOΔEΛTIO THΣ NIKHΣ ΔEN NOMIZΩ OTI KATAΞIΩNEΣAΙ... ΓIA ΣKEΨOY ΛIΓAKI TO MΩPAINEI....KAI META AΠANTAΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ κ. Θεοδωρίδη,Καλή Χρονιά. Σε ευχαριστώ τόσο για την επώνυμη δημοσίευση του σχολίου σου, όσο και για την προσφώνησή σου αναφέροντας το όνομα μου. Ήταν ευγενικό από μέρους σου. Το εκτιμώ. Όμως θα μου επιτρέψεις κάποιες παρατηρήσεις πάνω σ αυτό. Το κείμενό σου αρχίζει με τον βαρύγδουπο χαρακτηρισμό, ''διέπραξες σωρεία λαθών ''. Και βέβαια δεν αρνούμαι οτι κάνω λάθη ως άνθρωπος,και για τα οποία λυπούμαι.Όμως θεωρώ τον χαρακτηρισμό ατυχή και υπερβολικό ,, διότι όπως εσύ γράφεις, τα λάθη είναι τρία: Α, Β, Γ. Και ρωτώ,τα λέμε αυτά ''σωρεία λαθών; '' Συγκεκριμένα: ως Α. σημειώνεις οτι δεν απαντούμε σε ανώνυμους. Ναι είναι η κλασσική στάση. Εγώ όμως έκανα την επιλογή αυτή,ελπίζοντας να βοηθήσω τους ανωνύμους και να τολμήσουν κάποια στιγμή να αποβάλλουν τη μάσκα της ανωνυμίας.Μπορεί να έκανα λάθος,όπως και συ κάποιες φορές ίσως θα διεπίστωσες πως έκανες λαθεμένες επιλογές. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη των επιλογών μας. Στο Β. Είναι λάθος να νομίζεις πως τολμώ να συγκρίνω τον εαυτό μου με τον Γλέζο. Ανέφερα την περίπτωση για να τονίσω το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι , πολιτών μεγάλης ηλικίας, που επιτρέπει το Σύνταγμα .Ο Μ. Γλέζος ήταν ένα κάστρο, και τον τιμώ, γιατί παρά τα 93 του χρόνια αντιστάθηκε και διαφώνησε με το Κόμματου,για το μνημόνιο ,το δημοψήφισμα και τη συμφωνία των Πρεσπών . Εγώ μπροστά του ένας μικρος τείχος. Δεν αρνείσαι, φαντάζομαι, πως κάθε τείχος έχει και αυτός την ιστορία του. Ως Γ. λάθος αναφέρεσαι σε πρόσωπο που υπολήπτομαι. ''Αν σου έλεγε να πέσεις από τους καταρράκτες της Εδέσσης θα έπεφτες ΄΄. Πριν σου απαντήσω, θα ήθελα να μου πεις ,πόσους Πνευματικούς και μάλιστα Αγιορήτες γνωρίζεις που πρότειναν στα πνευματικά τους παιδιά να πέσουν στους καταρράκτες Εδέσσης ; Και εσύ ακούς τη γυναίκα σου και ψωνίζεις ότι σου παραγγέλνει.Μήπως μπορώ απ΄ αυτό να συμπεράνω πως θα πήγαινες να πνιγείς ,αν στο ζητούσε; Χαρακτηριστικός παραλογισμός . Σημειώνεις οτι εκτίθεμαι. Δεν δευκρινίζεις ποιά φόρτιση δίνεις στη λέξη. Γενικά όλοι εκτιθέμεθα. Εξάλλου ''ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον''.Όταν γράφουμε ,όπως και συ με το σχόλιο σου, όταν μιλάμε ,όταν προβαίνουμε σε κάποια πράξη, όταν θέτουμε υποψηφιότητα . Η ζωή μας αγάπητέ κ. Θεωδωρίδη, είναι μια έ κ θ ε σ η ! Σημασία έχει το περιεχόμενό της. Δε νομίζεις; Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τη δική του. Σχετικά με το καθήκον και την κορυφή,δεν κατάλαβες σωστά. Ο χώρος είναι μικρός, εκτός κι αν θελήσεις να υποβληθείς στον κόπο να τα πούμε από κπντά. Σε ότι αφορά την καταξίωσή μου, λυπάμαι , μαδεν έχω να την εμπιστευτώ σε άνθρωπο που δεν γνωρίζω καλά. Τέλος με θλίβει η απαξιωτική αναφορά στις '' γριούλες ''.Προσωπικά απορρίπτω τη θέση σου.Και τούτο επειδή τη Μάννα μου, που εδώ και χρόνια τη στερούμαι, ποτέ δεν την είπα ''γριά ''. Εσύ αλήθεια πως προσφωνείς τη Μητέρα σου; Μήπως εκείνο το ''μωραίνει '' τεριάζει περίσσότερο στην περίπτωσή σου για την απαράδεκτη υποτίμηση σου στα πρόσωπα αυτά; Θα κλείσω τη διαδικτυακή επαφή μαζί σου ενημερωνοντάς σε κάτι που αγνοείς και με επικρίνεις. Κύριε Θεοδωρίδη , στις προηγούμενες εκλογές δεν μοίρασα προσωπικά ψηφοδέλτια. Και αυτό ήταν πράγματι λάθος μου. Σέ επόμενες εκλογές, αν φυσικά με κρατήσει ο Θεός στη ζωη, θα το κάνω. Με εκτίμηση για την επονυμία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κύριε Αντώνη διάβασα με προσοχή το κείμενο σας . Θα έρθω μετά σ'αυτό. Διάβασα και τον διάλογο που κάνατε με τους αναγνώστες. Αλλά σας γράφουν, αλλά απαντάτε .Όπως θέλετε τα γυρίζετε .Για φανταστείτε να σας λέγανε Ρίζο! Σας λέει ο άλλος στα ογδόντα υποψήφιος βουλευτής; Του απαντάτε για τον υπερηλικα Γλέζο . Σας απαντάει ο άλλος ότι ο Γλέζος από την νεανική του ηλικία έγινε βουλευτής και όχι υποψήφιος στα ογδόντα του. Και σεις απαντάτε με την μπάλα στην εξέδρα. Ο άλλος σας αναφέρει σκόπιμα τους καταρράκτες της Έδεσσας φωτογραφιζοντας συγκεκριμένο πρόσωπο που υποληπτεστε- εδώ ήταν η αποκάλυψη γκαφα-το οποίο όλοι , όσοι έχουμε κάποια σχέση με την εκκλησία από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε.. . Και σεις τα περιπλεκετε με αστεία παραδείγματα με την γυναίκα με τα ψώνια και με πνιγμους. Αυτός αν δεν είναι παραλογισμός. Ή ρασπουντικα κόλπα που έχουν σχέση και με το κείμενο σας Τι να πω τώρα; Ζητάτε να πάρουν θέση όλες οι μονές . Αλήθεια πιστεύετε ότι κινδυνεύει η εκκλησία; Από ποιους; Και προτρεπετε να αποφασίσουν...σε ποιον αρέσουν στον Χρηστο η στον κόσμο .Δεν μπορούν ..και στους δύο; Αν δεν το κάνουν θα είναι αδιαφορία η παράλειψη καθήκοντος; Η σιωπή θα θεωρηθεί υποτίμηση της νοημοσύνης των πιστων; Και ότι θα θεωρηθούν κοπάδι; και άλλα τινά .Παραδοξολογιες.. Με προβλημάτισε το σχόλιο του 2: 49μμ. Χωρίς να το επιδοκιμάζω. Καθώς επίσης και το σχόλιο του μαθητή σας με το υπέροχο εδάφιο..που όλοι καταλάβαμε είναι αφιερωμένο για σας. Κλείνοντας , λέτε ότι, θα μοιράσετε στις επόμενες εκλογές ψηφοδέλτια, προφανώς της Ν Δ. Είστε παράρτημα της ...Και τα παραρτήματα κάποια στιγμή κλείνουν..Και προσαρτωνται... Το Μωραινει χωρίς να θέλω να σας το αποδώσω. Σκεφτείτε το. Και είστε τόσο ευφυής. Γιατί;
    Καλή χρονιά κύριε Αντώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κ. Ιωαννίδη, κάντε μου τη χάρη, να ξαναδιαβάσετε το κείμενό μου και τα σχόλια πιο προσεκτικά ,και θα καταλάβετε. Αν ,ωστόσο ,το συμπέρασμα που θα βγάλλετε θα είναι το ίδιο θα σας πρότεινα μια εκ του σύνεγγυς συζήτηση. Σ΄ ότι αφορά την ''προφητεία σας ''πως θα μοιράσω ψηφοδέλτια της Ν . Δ . (εγώ δεν το είπα),φοβούμαι πως θα αποδειχθείτε ,ψευδοπροφήτης. Νομίζω πως θα ήταν πιο φρόνιμο να περιμένετε... Για τις επίκαιρες ευγενικές σας ευχές, θερμά σας ευχαριστώ. Να είστε πάντα καλά.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.