Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πολιτικές και άλλες σκέψεις (Της Σταυρούλας Τζούρου)



Λίγο πριν τη δύση του '23 θα ήθελα να παραθέσω τη γνώμη μου για την ενασχόληση μου με τα κοινά που άρχισε λίγο μετά το δεύτερο μισό του έτους που φεύγει.
Ήταν ένα ωραίο ταξίδι για μένα, πρωτόγνωρο που με γέμισε εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είχα σκεφτεί ποτέ πως υπάρχει δυνατότητα για κάποιον να προσπαθήσει να επηρεάσει στο μικρό βαθμό που του αναλογεί το συλλογικό μέλλον. Βέβαια ήμουν πάντα ενεργή ψηφοφόρος. 
Τα συμπεράσματα μου λοιπόν από την ενασχόληση μου ήταν:
1. Η προσπάθεια είναι αυτή που αξίζει και δεν υπάρχει αποτυχία ή επιτυχία αν έχεις όνειρα για να συνεισφέρεις στο κοινό καλό. Αν δεν καταφέρει κάποιος να εκλεγεί δεν οφείλεται κατά ανάγκη σε κάποιο λάθος αν πορεύεται με εντιμότητα αλλά  γιατί δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει στο ευρύ κοινό το όραμα του. Η επιτυχία είναι μεγαλύτερη όταν αντιμετωπίζονται δυσκολίες γιατί οι δυσκολίες βοηθούν στην εξέλιξη.
2. Η μεγαλύτερη μερίδα του εκλογικού κοινού ψηφίζει με βάση το συναίσθημα και την προσωπικότητά του. Το συναίσθημα της απογοήτευσης είναι και αυτό που οδηγεί στην αποχή. Στόχος είναι να υπάρχει κάποιος που θα εμπνεύσει ώστε να περιοριστεί η αποχή ειδικά στο νεαρό εκλογικό σώμα. Το μυστικό είναι να πορεύεται κάποιος με πίστη στην αλήθεια και έτσι θα καταφέρει να περάσει το  δικό του μήνυμα σε αυτούς που έχουν κοινό όραμα.
3. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε που θα στρίψουμε το τιμόνι αλλά να πορευόμαστε ευθεία προς τον άνθρωπο. Σε μία καθημερινότητα γεμάτη προβλήματα η κινητήριος δύναμη είναι η ενσυναίσθηση. Αν θωρακιστούμε σε κλειστές ιδεολογίες και ξεχάσουμε ότι ο άνθρωπος είναι η προτεραιότητα τότε η συνεισφορά μας δε θα έχει καμία ιδιαίτερη αξία.
Ήταν λοιπόν ένα ταξίδι που δεν ξέρω αν τελείωσε ή τώρα αρχίζει. Σίγουρα όμως μου άλλαξε την αντίληψη μου για το πως μπορεί ο καθένας να βάλει την προσωπική του σφραγίδα στην επίλυση των προβλημάτων για τα οποία  αόριστα διαμαρτύρεται στην καθημερινότητα.
Το νέο έτος να μας βρει με υγεία, ευτυχία και σοφότερους! 
Καλή χρονιά σε όλους!
Σταυρούλα Τζούρου
Χειρουργός Οδοντίατρος
Γιαννιτσά
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. ΠOΛY ΩPAIA TA ΛEΣ KOPITΣI MOY KAI MΠPABO ΓIA TO ΠOΛY OMOPΦO OPAMA ΣOY. TO MYΣTIKO OMΩΣ ΣTAYPOYΛA MOY EINAI TO XPHMA TA ΠENTHNTAPIKA, TA KATOΣTAPIKA KAI ENIOTE KAI ΠANΩ AΠO ΠENTHNTAPIKO. H ΠEPANTZAΔA AΠO TA KAΦE TO KEPAΣMA ME TO ΠOTAKI ΣTA AΓOPAKIA KAI ΣTA KOPITΣAKIA , EINAI AYTA ΠOY ΣOY ΦEPNOYN TA ΣTAYPOYΔAKIA ΣTAYPOYΛA MOY. OI ANAPTHΣEIΣ ΦΩTOΓPAΦIΩN ΣTO ΦEIΣ, ΣTO IΣTPAΓKAM, ΣTO TIK TOK,ΣTO ΣTOPI KAI ΛIΓO ΠAPAMYΘAKI KAI ANTIΓPAΦOYΛA, AYTA EINAI ΠOY ENTYΠΩΣIAZOYN KAI ΠAIPNEIΣ XIΛIAΔEΣ ΨHΦOYΣ. AYTO TO EIΔAME ΣTIΣ ΔHMOTIKEΣ EKΛOΓEΣ AΛΛA KYPIAPXHΣE AΠO ΣYΓKEKPIMENOYΣ YΠOΨHΦIOYΣ ΣTIΣ EΘNIKEΣ EKΛOΓEΣ. EΣY ΣTAYPOYΛA MOY , MHN AΠOΓOHTEYΣE, ΣYNEXIΣE TO ANOΔIKO TAΞIΔI ΣOY, EXONTAΣ ΩΣ ΠPOOPIΣMO TO TEPMA ΠOY EINAI H KOPYΦH!
    ΘA KOYPAΣTEIΣ.ΘA AHΔIAΣEIΣ.ΘA AΓANAKTHΣEIΣ, ΓIA OΛA AYTA ΠOY ΣOY ΠAPOYΣIAΣA ΣE AΔPEΣ ΓPAMMEΣ. MHN TO BAZEIΣ KATΩ.MHN ΠAPEKKΛINEIΣ AΠO TO ΣTOXO ΣOY . ΘA ΣTENOXΩPHΘEIΣ, ΣTO TEΛOΣ ΘA ΔIKAIΩΘEIΣ! ΘA BΓEIΣ ΣOΦOTEPH KAI ΣKΛHPAΓΩΓHMENH!
    TETOIOYΣ ΠOΛITIKOYΣ EXEI ANAΓKH O TOΠOΣ. KAI ΣY ΣTAYPOYΛA MOY EIΣAI AΠO TETOIA ΣTOΦA .
    KAΛH XPONIA ME YΓEIA, ΔYNAMH KAI ANTOXEΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τά λες αλλά σε ποιους Σταυρούλα μου; Σε όλους αυτούς τους ανεγκεφαλους πού αντί να κάνουν εκλογές έκαναν αγοραπωλησίες; Σε μια μικρή κοινωνία όπως αυτή που ζούμε ακόμη κάνουν κουμάντο οι Λαλακηδες, οι Νιονιοι, οι μωρογεροι, και το κακο συναπάντημα. Εννοείται οτι δεν εξαιρω την Ντορκα που ολο μαγειρεύει και φαγητό δεν μπορεί να πετυχει. Ο τοπος που ζουμε ειναι απο τους πιο δισμοιρους. Να φανταστεις οτι ολοι οσους ανεφερα εκαναν υπουργοι εκτος απο τον Λαλακη που δεν θα γινει ουτε κλητήρας. Εσυ έδωσες τον αγώνα σου με αξιοπρέπεια και μπράβο σου. Το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ ειδικά για σενα που είσαι νεα, επιστήμονας και αξιοπρεπής. Καλη Χρονιά σου ευχομαι ποτε να μην δακρύσεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. EIΣAI (8,29) ΠOΛY AΔIKOΣ KAI IΣOΠEΔΩTIKOΣ. MEPA ΠOY EINAI ΣHMEPA .ΘA ΣYΣTHΣΩ NA AKOYΣEIΣ TO BINTEO ΠOY ΔHMOΣIEYTHKE ΛIΓEΣ HMEPEΣ ΠPIN. ΔEN ΣE ΠAΩ ΣE AΛΛEΣ AΠOΔEIΞEIΣ. O ΠOΛITIKOΣ ΠPEΠEI NA NOMOΘETEI. ΠOΣOI TO KANOYN; TETOIOYΣ ΠOΛITIKOYΣ EXEI ANAΓKH O TOΠOΣ OΠΩΣ ΓPAΦEI O (3,27). AΠO TETOIA ΣTOΦA EINAI KAI H ΣTAYPOYΛA KAI EIMAI BEBAIOΣ ME EΠIMONH KAI YΠOMONH ΘA ΦTAΣEI ΣTHN KOPYΦH .
    KAΛH XPONIA.
    https://www.karatzova.com/2023/12/blog-post_770.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πόνεσε το δόντι σου, στον οδοντίατρο ΝΙΚΟ ΜΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ 1. Τετοια μερα σιγουρα δεν ειναι ενδεδειγμένη για αντεγκλήσεις. Αλλα την μύγα την έχεις εσυ και θα την κουβαλάς έφ όρου ζωής στην ψυχη σου...

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.