Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ - Μία χρονιά αθλητικής αριστείας



Το 2023 ήταν μία χρονιά γεμάτη με αθλητική αριστεία, καινούρια ρεκόρ, νέους πρωταθλητές και σημαντικές ανατροπές.
 Στο ποδόσφαιρο, το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών κατέρριψε πολλά ρεκόρ προσέλευσης θεατών και τηλεθέασης, αλλά η νίκη της Ισπανίας επισκιάστηκε από μια «καταιγίδα» περί σεξισμού που προσέλκυσε τα παγκόσμια πρωτοσέλιδα.
 Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο Champions League καθ' οδόν για το «τρεμπλ», ενώ πριν λίγες ημέρες-τον Δεκέμβριο-, πάτησε και την κορυφή του κόσμου, ενώ  η Νάπολι πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της στη Serie A μετά από 33 χρόνια.
 Η προσπάθεια του Νόβακ Τζόκοβιτς να καθιερωθεί ως ο καλύτερος τενίστας στους άνδρες ήταν το αποκορύφωμα της σεζόν στο άθλημα. Κατέκτησε τρεις τίτλους σε τουρνουά γκραν σλαμ, ενώ ηττήθηκε στον τελικό του Wimbledon από τον Κάρλος Αλκαράθ.
 Η Κοκό Γκοφ τράβηξε την προσοχή και το ενδιαφέρον κατακτώντας το U.S. Open μπροστά στους συμπατριώτες της.
 Η Νότια Αφρική πανηγύρισε το τέταρτο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι, για να γίνει η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του τουρνουά, ενώ η Αυστραλία κατέκτησε τίτλους-ρεκόρ στα Παγκόσμια Κύπελλα Κρίκετ ανδρών και γυναικών.
 Ο Μαξ Φερστάπεν και ο Φραντσέσκο Μπανιάια υπερασπίστηκαν με επιτυχία τους τίτλους τους στη Φόρμουλα Ένα και στο MotoGP, αντίστοιχα.
 Κολυμπώντας στα...όρια , όπως ο   21χρονος Γάλλος Λεόν Μαρσάν, ο οποίος κατέρριψε το θεωρούμενο ως ακατάρριπτο 4:03.84 στα 400μ. μικτή ατομική του Μάικλ Φελπς, με χρόνο 4 λεπτά, 2 δευτερόλεπτα και 50 εκατοστά στη Φουκουόκα, ή πηδώντας ψηλά, επιχειρώντας καταδύσεις και γρήγορα σπριντ, οι αθλητές «έλαμψαν» στα παγκόσμια πρωταθλήματα κολύμβησης και στίβου, καθώς και στους Ασιατικούς Αγώνες στο Χανγκτζού και στους Παναμερικανικούς Αγώνες στο Σαντιάγο.
Γεγονότα που παρουσιάζοναι μέσα από πρόσωπα και ξεχωριστές στιγμές.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.