Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ένταξη ακαδημιών μπάσκετ Εδεσσαϊκού στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ»



Μία σημαντική διάκριση, αλλά και επιβράβευση της προσπάθειας που κάνει ο Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης Εδεσσαϊκός αποτελεί η ένταξη των ακαδημιών μπάσκετ του Σωματείου στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ», ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες ακαδημίες.

Ο Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης Εδεσσαϊκός, ύστερα από έναν πλήρη φάκελο που κατέθεσε, στα πλαίσια σχετικής αξιολόγησης, επελέγη στις 50 κορυφαίες Ακαδημίες της χώρας, μεταξύ πολυάριθμων άλλων αξιόλογων ακαδημιών καλαθοσφαίρισης.

Το γεγονός αυτό μας γεμίζει με περηφάνια και χαρά.

Ταυτόχρονα ανεβάζει το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου μας.

Η διαδικασία της επιλογής βασίστηκε τόσο σε ποιοτικά όσο και σε ποσοτικά κριτήρια δημιουργώντας μία ιδιαίτερα δυναμική ομάδα 50 ακαδημιών, οι οποίες θα έχουν πρόσβαση σε μοναδικά προνόμια που θα τις βοηθήσουν να δημιουργήσουν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των νεαρών αθλητών.

Το πρόγραμμα αφορά μία πρωτοποριακή δράση Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα ελληνικά δεδομένα, μέσα από την οποία στηρίζονται 50 ερασιτεχνικές ακαδημίες από όλη την χώρα.

Η βασική κατευθυντήρια γραμμή του προγράμματος είναι η συνεχής και διαδραστική εκπαίδευση των προπονητών, των παιδιών και των γονέων των ακαδημιών με σκοπό:

● Να αναδείξει την εκπαιδευτική και ψυχαγωγική πλευρά του αθλητισμού.

● Να ενισχύσει τις αξίες του αθλητισμού.

● Να δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των συμμετεχόντων σωματείων.

● Να βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών των σωματείων.

Μέσα από τα παραπάνω φιλοδοξεί να διασφαλίσει ότι οι σημερινοί μικροί αθλητές θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι αύριο και ότι το μέλλον του Ελληνικού αθλητισμού στηρίζεται σε γερές βάσεις.

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν να αναδειχθεί η Ακαδημία του συλλόγου μας και να επιλεχθεί ως μία από τις 50 καλύτερες του προγράμματος του ΟΠΑΠ, ιδιαίτερα σε αυτούς και αυτές που πίστεψαν στην προσπάθεια αυτή με το επιθυμητό για όλους μας αποτέλεσμα, και ζητάμε την βοήθεια και την έμπρακτη συμπαράσταση των αθλητών μας και των γονέων τους στην μεγάλη αυτή προσπάθεια για να ανεβάσουμε ακόμη περισσότερο το επίπεδο λειτουργίας μας και να παράγουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Ακολουθεί η επιστολή που έλαβε ο Σύλλογος μας.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ακαδημία σας είναι μία από αυτές που εντάσσονται άμεσα στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΟΠΑΠ ο οποίος θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2026.

Κατόπιν αξιολόγησης εκατοντάδων αξιόλογων ακαδημιών από όλη τη χώρα, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια όπως την ασφάλεια και τη υγιεινή των εγκαταστάσεων της, το επίπεδο των προπονητών της αλλά και των προπονητικών μονάδων της, τις υποστηρικτικές υποδομές της, τον τρόπο λειτουργίας της αλλά και τη φιλοσοφία της, είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επιλογή της ακαδημίας σας.

Οι ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΟΠΑΠ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας για τα ελληνικά δεδομένα που στοχεύει να εμφυσήσει στα παιδιά τις αρχές που θα ακολουθήσουν σε όλη τους τη ζωή, είτε γίνουν αθλητές, είτε παραμείνουν απλοί «φίλοι» του αθλητισμού.

Οι πυλώνες του περιλαμβάνουν ασφαλιστική κάλυψη όλων των αθλητών έως 15 ετών των συμμετεχόντων ακαδημιών, την παροχή αθλητικού υλικού, την ολιστική προπονητική εκπαίδευση αθλητών, προπονητών και γονέων/κηδεμόνων, την γνωριμία και διάδραση των παιδιών με πολύ σημαντικούς αθλητές, τη συμμετοχή τους σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις κ.α.

Στις επόμενες ημέρες θα λάβετε email με αναλυτική περιγραφή και χρονοδιάγραμμα όλων των παραπάνω καθώς και με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να επικυρωθεί η ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών.

Σας καλωσορίζουμε και πάλι στην κοινότητα των ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΟΠΑΠ και ανυπομονούμε να θέσουμε το πρόγραμμα στις υπηρεσίες και τις προτεραιότητες σας.

Συγχαρητήρια!
Με εκτίμηση
Ομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας ΟΠΑΠ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Συγχαρητήρια για την επιλογή και την προσπάθεια που καταβάλατε. Με την κίνηση αυτή, δείξατε ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά για τα παιδιά που αποτελούν την Ακαδημία σας. Τέτοιες προσπάθειες πρέπει να χρήζουν της αναγνωρισιμότητας από όλους, και φυσικά το χειροκρότημα όλων των υπολοίπων. Και πάλι, Συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ του Εδεσσαικού.Να μια καλή ευκαιρία για εξέλιξη και βελτίωση του σωματείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.