Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Oρκίσθηκε ο νέος Δήμαρχος Στ. Φουντουκίδης και οι σύμβουλοι του Δήμου Πέλλας (βίντεο)



Τελέστηκε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στην  κατάμεστη από κόσμο κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Πέλλας, Στάθη Φουντουκίδη, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών των Κοινοτικών Συμβούλων του Δήμου Πέλλας.
Η ορκωμοσία τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος ευχήθηκε εγκάρδια στον κ. Φουντουκίδη, στα μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και στα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους κατά τη νέα δημοτική περίοδο.
Χαιρετισμούς απηύθυναν και οι τρεις επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και συγκεκριμένα:

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος καλωσόρισε το νέο Δήμαρχο και του ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο για την άσκηση των καθηκόντων του.

Ο Στάθης Καστερίδης τόνισε ''Θα  ασκήσουμε την κριτική που επιβάλλεται θεσμικά σαν αντιπολίτευση'' και ευχήθηκε στο νέο Δήμαρχο καλή επιτυχία στο έργο του.

Η ομιλία του νέου Δημάρχου Πέλλας  Στάθης Φουντουκίδη:  
Συνδημότισσες και Συνδημότες.
Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας σήμερα στην Ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής Αρχής, που σε επίπεδο Δήμου και Τοπικών Κοινοτήτων θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες διοίκησης και διαχείρισης των τοπικών υποθέσεων για το διάστημα 2024-2028.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για τις ευχές τους δυο προλαλήσαντες, τον Δήμαρχο κ. Στάμκο και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Καστερίδη.
Έχω αποδείξει, προεκλογικά και μετεκλογικά, ότι για εμάς οι εκλογές αποτελούν ένα σημείο της πορείας και όχι το τέλος του ορίζοντα. Και οι δυο αυτοί άνδρες για εμάς αποτελούν, στο βαθμό που θα το θελήσουν, συνεργάτες, με κοινό στόχο το καλό του τόπου μας. Στο πλαίσιο αυτό είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και σε δράσεις έμπρακτης συναίνεσης, που θα
δείτε στο άμεσο μέλλον.
Ας αφήσουμε λοιπόν πίσω την στιγμή και ας ενεργήσουμε για μια πενταετία με συναίνεση για το κοινό καλό, φυσικά με κριτική, δεν την φοβόμαστε, όχι όμως με στείρα άρνηση και μηδενισμό.

Φίλες και Φίλοι,
Οι εκλογές του Οκτωβρίου ανέδειξαν αυτούς που ο Λαός της Πέλλας έκρινε κατάλληλους για την ανάληψη αυτής της ευθύνης και η Ορκωμοσία αυτή δεν θα ήταν ολοκληρωμένη δίχως την παρουσία υμών όλων, που μας δώσατε την εντολή.
Η εντολή αυτή συνεπάγεται μεγάλη ευθύνη και πολύ έργο. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΑΜΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!!!!
Πράγματι, η περίοδος 2024 έως και 2028 εμπεριέχει πολλές προκλήσεις για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος της Πέλλας έχει πολλές απαιτήσεις από εμάς.
Γνωρίζουμε επίσης ότι μας δίνει, ως νέα δημοτική αρχή, περίοδο χάριτος.
Τα προβλήματα όμως και οι προκλήσεις δεν μπορούν να περιμένουν.
Δεν δίνουν περίοδο χάριτος, αντίθετα είναι αμείλικτα και πολλές φορές, απρόβλεπτα.
Εμείς λοιπόν πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διοικήσουμε την πρώτη του μήνα. Για τον λόγο αυτό προσωπικά εγώ αλλά και οι συνεργάτες μου δουλέψαμε όλο αυτό το διάστημα με επισκέψεις σε υπηρεσίες του Δήμου, με συνεργασία με αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, με επισκέψεις σε σχολεία, σε φορείς, σε συλλόγους, με συναντήσεις με αμέτρητους μεμονωμένους πολίτες, ώστε να αναλάβουμε δράση άμεσα, δίχως καμιά
περίοδο χάριτος, την οποία δεν προτιθέμεθα να αξιοποιήσουμε.

Ακολούθως θα σας παρουσιάσω, επιγραμματικά, καθώς δεν είναι δυνατό να αναλυθεί όλο το επιχειρησιακό σχέδιο του Δήμου για την επόμενη πενταετία σε μια ομιλία, τους βασικούς άξονες προτεραιότητας, που θα κινηθούμε:

1. Δήμος Πρότυπο στην διοικητική διάρθρωση και λειτουργία
Αρχική Πρόκληση και προγραμματικός μας στόχος είναι η δημιουργία ενός άρτιου διοικητικά δήμου, με αρχές σύγχρονης διοίκησης και λειτουργίες άμεσες, νομικά ορθές, έξυπνες κατά το δυνατό, που θα υπηρετούν πρωταρχικά τον πολίτη.
Η Κεντρική Διοίκηση ήρθε να μας δημιουργήσει εμπόδια σχετικά πρόσφατα. Αναφερόμαστε στην συγχώνευση των Νομικών Προσώπων του Δήμου, που αποτελούσαν ένα σημαντικό εργαλείο άσκησης πολιτικής στον τομέα του Πολιτισμού και της Κοινωνικής Πρόνοιας.
Το δεύτερο χτύπημα έρχεται σύντομα, με το διαφαινόμενο σχέδιο απόσπασης των ΔΕΥΑ από τους Δήμους και τη δημιουργία ευρύτερων δομών, υπό την διοίκηση και διαχείριση της κεντρικής εξουσίας. 
Παρόλα αυτά εμείς είμαστε έτοιμοι να εκπονήσουμε Νέο Οργανόγραμμα, Νέο Εσωτερικό Κανονισμό, με διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου διαδικασιών για αποτελεσματικότερη λειτουργία, με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, με εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου, με χρήση έξυπνων λειτουργικών συστημάτων, που θα κάνουν πιο εύκολη και αποτελεσματική την εργασία των υπαλλήλων προς όφελος του Δημότη.
Φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε Δήμο Πρότυπο στην διοικητική του διάρθρωση και λειτουργία.

2. Ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής
Με κάθε ευκαιρία αναφερόμουν και συνεχίζω να το κάνω στην ανάγκη να είμαστε έτοιμοι ως Δήμος να αντιμετωπίσουμε ακραία φαινόμενα, τέτοια που όλο και πιο συχνά καλούμαστε ως κοινωνία να αντιμετωπίσουμε.
Βλέπετε, η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, τη βιώνουμε και αντιμετωπίζουμε ακραίες εκδηλώσεις της κάθε τόσο.
Η σύγχρονη τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να περιέχει τις κατάλληλες δομές, εξοπλισμό και διαδικασίες προκειμένου να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και περιορίσει ή ακόμη καλύτερα, εξαλείψει, τις επιπτώσεις από ακραία φυσικά φαινόμενα.
Η πολιτική προστασία είναι ψηλά στην ατζέντα μας, ακριβώς διότι διαπιστώσαμε πολύ πρόσφατα τι συμβαίνει όταν δεν λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.
Στα πλαίσια αυτά με το νέο οργανόγραμμα η πολιτική προστασία θα αποτελέσει αυτοτελές γραφείο, άμεσα υπαγόμενο στον Δήμαρχο, με σημαντικές αρμοδιότητες όπως η επικαιροποίηση των σχεδίων αντιμετώπισης κρίσεων, ο συντονισμός όλων των αρμοδίων φορέων, η εξασφάλιση της λειτουργικής ετοιμότητας των υπηρεσιών από άποψης προσωπικού, υλικού και μηχανολογικού εξοπλισμού να ανταπεξέλθουν σε μια κρίση, η ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού και της Κοινωνίας.
Βασικός μας στόχος να μην βιώσουμε εικόνες σαν αυτές τις Θεσσαλίας.
Να είμαστε έτοιμοι να περιορίσουμε τις ζημίες και να εξαλείψουμε κάθε κίνδυνο ζωής.

3. ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Είναι φανερό ότι έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε σε επίπεδο υποδομών.
Πρωταρχικός στόχος είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου, με παρεμβάσεις ασφαλτόστρωσης και διαγράμμισης. Οι παρεμβάσεις αυτές φυσικά δεν μπορούν να γίνουν συγχρόνως σε όλα τα σημεία του δήμου, μέχρι όμως το τέλος της πενταετίας η εικόνα θα είναι σαφώς βελτιωμένη.
Έχουμε δεσμευτεί και θα προχωρήσουμε στην κατασκευή δημοτικού κολυμβητηρίου. Είναι ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, που έρχεται να γίνει επιτέλους πράξη.
Επίσης κεντρική αναφορά στο λόγο μας αποτέλεσε όλο αυτό το διάστημα η έλλειψη χώρων στάθμευσης στην πόλη των Γιαννιτσών και η ανάγκη επίλυσης του προβλήματος αυτού. Σύντομα θα έχουμε νεότερα στο ζήτημα αυτό.
Διαπιστώνουμε την έλλειψη χώρου στέγασης των υπηρεσιών του Δήμου. Εκπονούμε σχέδιο ώστε να κάνουμε χρήση όλων των ακινήτων που διαθέτει ο δήμος στην ιδιοκτησία του προκειμένου να στεγάσουμε τις υπηρεσίες και να καταφέρουμε να επιτύχουμε οικονομίες κλίμακος.
Σημαντική παρέμβαση αποτελεί η αδειοδότηση των εγκαταστάσεων ευθύνης του Δήμου. Μιλάμε για πολεοδομικές εκκρεμότητες και άλλες όπως η πυρασφάλεια. Προτεραιότητα φυσικά θα έχουν οι παιδικοί σταθμοί, οι σχολικές μονάδες και ακολούθως, οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

4. Καθημερινότητα
Είναι γενικά αποδεκτό ότι πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στην διαχείριση των απορριμμάτων και στην καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων. Νέος εξοπλισμός, προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού, εφαρμογή καλύτερων πρακτικών, αποτελούν εργαλεία βελτίωσης της εικόνας.
Αναπλάσεις πλατειών, πεζοδρομίων και άλλων κοινόχρηστων χώρων, δημιουργία «πάρκων τσέπης» εντός του αστικού ιστού, δεντροφυτεύσεις, ρύθμιση της άναρχης στάθμευσης, αποτελούν δοκιμασμένες λύσεις, που θα προσδώσουν καλύτερη οπτική στην πόλη των Γιαννιτσών.
Επιπλέον, αναζητούμε ήδη λύσεις σε χρόνια προβλήματα, όπως οι ανεξέλεγκτες χωματερές, όπου γίνεται εναπόθεση μπάζων, επίπλων, κλαδιών και γενικά βαρέων απορριμμάτων, όπως επίσης και στο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης καύσης των συσκευασιών από φυτοφάρμακα.
Τέλος, όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να βελτιωθεί η εικόνα στον Δήμο μας με τα αδέσποτα ζώα.

5. ΠΑΙΔΕΙΑ
Στον χώρο της παιδείας η δική μας δουλειά είναι να δώσουμε στα παιδιά μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες από άποψη κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού. Ήδη έχω επισκεφθεί δεκάδες σχολικές μονάδες και έχω διαπιστώσει πολλά προβλήματα. Φυσικά, είναι κατανοητό ότι δεν μπορούν να επιλυθούν όλα, όμως με τον κατάλληλο προγραμματισμό δεσμευόμαστε για σημαντική βελτίωση της εικόνας.
Επιπλέον, οραματιζόμαστε τη διαμόρφωση ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία, ενός σχολείου με πολιτιστικές και περιβαλλοντικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, που θα αποτελεί γέφυρα πολιτισμών, που θα προωθεί την κοινωνική αλληλεγγύη, την αγάπη και το σεβασμό για το περιβάλλον, την ισότητα, τη δημοκρατία, τις ανθρώπινες ελευθερίες και την αξία των δημόσιων αγαθών. 
Τέλος, προγραμματίζουμε δράσεις σχετικές με:
-έργα ενεργειακής αναβάθμισης των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, εκμεταλλευόμενοι σχετικά προγράμματα, προκειμένου να βελτιώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να επιτύχουμε οικονομία πόρων.
-Η καθαριότητα των σχολικών μονάδων. Οι προσλήψεις θα γίνονται έγκαιρα και θα επιδιωχθεί να υπάρχουν καθαρίστριες καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων.
-Σε συνεργασία με τα στελέχη της εκπ/σης, τους Διευθυντές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων μας θα αναπτυχθούν από κοινού με το Δήμο Προγράμματα καλλιτεχνικά, αθλητικά, θεατρικές & μουσικές εκδηλώσεις κλπ, οι οποίες θα εντάσσονται στον Πολιτιστικό προγραμματισμό κάθε έτους με στόχο την ανάπτυξη αισθήματος συνύπαρξης και
αμοιβαιότητας.

6. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Είμαστε μια περιοχή με πλούσιο πολιτισμό και λαογραφία. Για εμάς αυτή η ποικιλότητα που εμφανίζουμε ως περιοχή, αποτελεί ένα από τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, στο οποίο θα επενδύσουμε. 
Πρωταρχική μας δράση η δημιουργία Ιδρύματος, που θα έχει ως σκοπό την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου μας. Στο Διοικητικό Συμβούλιο θα μετέχουν επιφανείς συμπολίτες μας, άνθρωποι του πολιτισμού και γνώστες της ιστορίας. Με δράσεις όπως ημερίδες, διημερίδες, συνέδρια, ομιλίες κλπ, θα αναδειχθούν οι σημαντικές ιστορικές μας
καταβολές, από την αρχαιότητα, το Οθωμανικό Παρελθόν της ευρύτερης περιοχής, τον Μακεδονικό αγώνα κ.ο.κ.
Στενή συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους, που αποτελούν το κύτταρο που διατηρεί ζωντανή την παράδοση και την μεταλαμπαδεύει στις επόμενες γενιές.
Θα είμαστε δίπλα τους με δράσεις όπως:
-Τακτικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους για την διοργάνωση των δράσεων, το ετήσιο δλδ καλεντάρι, αλλά και την ανεύρεση τρόπων για στενότερη συνεργασία. Συμβουλευτική υποστήριξη για εξεύρεση πηγών χρηματοδότησης από προγράμματα.
- Συναντήσεις επίσης ομαδικές, αλλά και μοναδικές με κάθε σύλλογο, για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Αλλού έχουν κτιριακά ζητήματα, αλλού χρειάζονται βοήθεια με τις στολές κ.ο.κ.
-ισότιμη αντιμετώπιση όλων των συλλόγων από την δημοτική αρχή 
- υποστήριξη των συλλόγων μας που επισκέπτονται άλλες πόλεις στην Ελλάδα ή το εξωτερικό ή φιλοξενούν συλλόγους από αλλού. Για εμάς η πολιτιστική εξωστρέφεια είναι σημαντική
-Πανελλήνιο αντάμωμα γηγενών μακεδόνων στην Πέλλα, ένας τόπος με ιδιαίτερη σημειολογία για την αρχαία Μακεδονία και όλο αυτό το ζήτημα με την ταυτότητα των αρχαίων μακεδόνων. Προφανώς δεν αποκλείουμε ανάλογες δράσεις, ίσα-ίσα τις θέλουμε, από άλλους συλλόγους. Αναφέρομαι ειδικά στους γηγενείς λόγω της ιδιαίτερης σημειολογίας της Πέλλας.
- διήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ στο χώρο της λαικής αγοράς. Κάθε σύλλογος του δήμου μας, αλλά και φιλοξενούμενοι, με το περίπτερό τους, όπου θα μπορούν να παρουσιάζουν την ιστορία τους, τις φορεσιές τους, τον παλαιό τρόπο ζωής και φυσικά, με χορευτικά στο ανοικτό θέατρο.
Πέρα όμως από την παράδοση, στοχεύουμε να δώσουμε διέξοδο σε ομάδες πληθυσμού που έχουν ανησυχίες πέρα από μια καθιερωμένη βόλτα στον πεζόδρομο ή συμμετοχή σε παραδοσιακές εκδηλώσεις. Έτσι, οραματιζόμαστε διήμερα ανοικτής τέχνης, με ελεύθερη συμμετοχή καλλιτεχνών κάθε είδους, χορευτές, ηθοποιοί, μουσικοί, ζωγράφοι, μίμοι, να
πλημμυρήσουν τον Δήμο μας και να παρουσιάζουν ελεύθερα την τέχνη τους, δίνοντας άλλο χρώμα.
Δεν είμαστε αδιάφοροι και σε σύγχρονες μορφές τέχνης. Σύγχρονος χορός, γλυπτική, ποίηση, με Ποπ Αρτ αισθητική, δλδ με αυθορμητισμό, δημιουργική υπερβολή, ανάλαφρη διάθεση, σάτιρα, έντονες χρωματικές αντιθέσεις και εν γένει, απόρριψη του παραδοσιακού.

Επίσης, θέλουμε να καθιερώσουμε φεστιβάλ και εκδηλώσεις που να γίνουν θεσμοί. Ζηλεύω το φεστιβάλ του Πόζαρ και δεν ξέρω γιατί δεν μπορεί να γίνει κάτι αντίστοιχο στον Λουδία. Ζηλεύω τις παραστάσεις αρχαίων δημιουργών και δεν βλέπω τον λόγο, σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία, να μην γίνονται τέτοιες στον αρχαιολογικό χώρο ή στο μουσείο της
Πέλλας, κάτι που θα προσέλκυε χιλιάδες επισκέπτες. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας που το βράδυ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μένουν στο σπίτι για να παρακολουθήσουν έργα μεγάλων συμφωνικών. Στόχος μας να πραγματοποιείται ένα αντίστοιχο «ρεβεγιόν» στο πνευματικό, με έργα κλασικής μουσικής, κάτι που θα αποτελούσε γεγονός για την κοινωνία του Δήμου μας, αλλά και ευρύτερα.
Στην σκέψη μας είναι μουσείο σύγχρονης τέχνης, αναβάθμιση των υπαρχόντων μουσείων του δήμου μας με διαδραστικές δυνατότητες και βίντεο κ.ο.κ.
Φυσικά, όλα αυτά και άλλα πολλά θα διαμορφώνονται ανάλογα με τις εξελίξεις, τις προτάσεις, τις ανάγκες. Γιατί ειδικά ο πολιτισμός δεν είναι κάτι στάσιμο. Ο πολιτισμός είναι μια κίνηση, όχι μια κατάσταση. Είναι ένα ταξίδι, όχι ένα λιμάνι.

7. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ
Η στήριξη της κοινωνικής συνοχής και η αποφασιστική μάχη κατά της φτώχειας, μέσω μιας πολύπλευρης Κοινωνικής Πολιτικής, αποτελεί προτεραιότητα για εμας. Η ουσιαστική ενδυνάμωση των ασθενέστερων και η επανένταξη των αποκλεισμένων από την κοινωνία πολιτών επιτυγχάνεται μέσω σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης, σε μια προσέγγιση που χαρακτηρίζεται από σεβασμό, αξιοπρέπεια και διαφάνεια από τη μία, και σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης, από την άλλη. Η προσέγγιση των δημοτών και κατοίκων θα γίνεται ολιστικά
και με σεβασμό στην αρχή της μη διάκρισης λόγω φύλου, εθνικής καταγωγής, θρησκευτικών πεποιθήσεων, αναπηρίας ή ηλικίας.
Η έμπρακτη υποστήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων της πόλης, μπορεί να γίνει μέσω της παροχής σίτισης, στέγασης, ρουχισμού, υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής φροντίδας κ.λπ.
Η διεξαγωγή ερευνών και μελετών και η αξιοποίηση των συμπερασμάτων τους, επίσης αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο, όπως και η ανάπτυξη νέων δομών, έτσι ώστε να καλύπτονται όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της πόλης.
Στόχος μας η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Πέλλας να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες που αφορούν σε:
-Υποδοχή των πολιτών που δηλώνουν ότι χρειάζονται βοήθεια με σκοπό τη διεκπεραίωση αιτημάτων και την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης
-Ένταξη ευάλωτων ομάδων σε προγράμματα στήριξης, επιδόματα κλπ
-Συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη και κινητοποίηση για την επανένταξη των ωφελούμενων
-Κλείσιμο ραντεβού σε δομές υγείας
-Ανάπτυξη συνεργασίας και διασύνδεσης με άλλες κοινωνικές δομές και παραπομπή των εξυπηρετούμενων πολιτών σε αυτές, όποτε κρίνεται αναγκαίο
-Διεξαγωγή ερευνών και μελετών, συμμετοχή σε επιστημονικές ομάδες εργασίας και συνέδρια
-Έχουμε επίσης δεσμευτεί για την ανάπτυξη δομών που θα μπορούν να φιλοξενήσουν για μικρό χρονικό διάστημα συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, παρέχοντας επίσης συμβουλευτική, νομική και ψυχολογική υποστήριξη. Πχ έχω αναφερθεί πολλές φορές στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
Πρόθεσή μας επίσης η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στον θεσμό της οικογένειας, αναφέρομαι κυρίως σε πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, που η υποβοήθηση από πλευράς Δήμου πρέπει να ενδυναμωθεί. 
Προωθούμε επίσης πολιτικές ισότητας των φύλων, με τη λειτουργία πλήρως επανδρωμένου Γραφείου Πολιτικών Ισότητας, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής.
Η μονάδα αυτή θα έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως σημείο συντονισμού, πληροφόρησης, ενημέρωσης και δικτύωσης προγραμμάτων, φορέων και γυναικείων οργανώσεων. Να προχωρά σε σχεδιασμό δράσεων, να εισηγείται και μεριμνά για την εφαρμογή προγραμμάτων και μέτρων που στοχεύουν στην ισότητα γυναικών και ανδρών σε όλους τους τομείς, όπως:
τη λήψη μέτρων για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών την ανάπτυξη δράσεων για την καταπολέμηση των κοινωνικών στερεότυπων με βάση το φύλο την ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων για ευπαθείς ομάδες γυναικών την ανάπτυξη δράσεων για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην απασχόληση τη λήψη μέτρων για την εναρμόνιση επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων την ανάπτυξη δράσεων για την κοινωνική και πολιτική συμμετοχή των γυναικών και την προώθησή τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων

8. Αστικό Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής
Στη σύγχρονη εποχή αποτελεί πλέον θεμελιώδη παραδοχή ότι η ποιότητα του περιβάλλοντος συνδέεται άμεσα με την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής.
Η αναμφισβήτητη αυτή πραγματικότητα γίνεται ιδιαίτερα ορατή στα αστικά κέντρα όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού κάθε χώρας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι περισσότεροι πολίτες ζουν σε πόλεις, που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της υποβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος: κακή ποιότητα αέρα, πυκνή οδική κυκλοφορία και συμφόρηση, ηχορύπανση, έλλειψη ελεύθερων χώρων και άναρχη δόμηση, περιλαμβάνονται ανάμεσα στα βασικά χαρακτηριστικά της σημερινής μεγαλούπολης και συγκεκριμένα, τα περισσότερα εξ αυτών των χαρακτηριστικών, τα συναντούμε και στην πόλη των Γιαννιτσών.
Εμείς με την ανάληψη των καθηκόντων μας ξεκινάμε άμεσα σε:
- Εργασίες lifting στον πεζόδρομο, με αποκατάσταση επικίνδυνων
σημείων και βελτίωση της οπτικής στην πλατεία του Πολύκεντρου.
Αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα μέχρι την ολική ανάπλαση του πεζόδρομου, για την οποία έχουμε δεσμευτεί.
-Αποκατάσταση δημοσίου χώρου και κινητικότητας πολιτών στην Πλατεία Γκόνου Γιώτα
Αυτές θα είναι άμεσες δράσεις που θα βελτιώσουν την εικόνα της πόλης μας.

9. Φυσικό Περιβάλλον-Αειφορία
Είναι αισθητή η ανάγκη για την καλλιέργεια ενός άλλου τύπου ανθρώπου, με πορεία που θα ήταν περισσότερο συμβατή με τους φυσικούς ρυθμούς των οικοσυστημάτων και λιγότερο συγκρουσιακή με το φυσικό περιβάλλον και τις ανθρώπινες κοινωνίες.
Οι δήμοι, ως βασικοί συντελεστές οργάνωσης της τοπικής κοινωνίας, οφείλουν να εισάγουν μια νέα κουλτούρα ανάπτυξης, πλήρως εναρμονισμένης με τις αρχές της πρόληψης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
Στην κατεύθυνση αυτή, θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην οικονομική υποστήριξη έργων, μελετών και ενεργειών που αφορούν στην κατασκευή και βελτίωση φιλικών προς το περιβάλλον τεχνικών και παραγωγικών υποδομών, στη διατήρηση των οικολογικών αποθεμάτων, στη στήριξη της οικονομικής συνοχής στο πλαίσιο του χωροταξικού σχεδιασμού,
καθώς και στην προώθηση της κοινωνικής, ενεργής συμμετοχής με επίκεντρο την αειφόρο ανάπτυξη.
Παρόμοιες δράσεις είναι:
Σχεδιασμός και προώθηση μιας νέας αντίληψης στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, που θα προωθεί την ανακύκλωση, την επανάχρηση, τη διαλογή στη πηγή, την επιτροπή των βιοαποβλήτων με στόχο την ελαχιστοποίηση του υπολλείμματος που θα καταλήγει σε υγειονομική ταφή. 
Αυτή η νέα αντίληψη απαιτεί ένα νέο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων, στον οποίο κυρίαρχο ρόλο πρέπει να έχουν οι Δήμοι. Δεν μιλάμε πλέον για απλή συλλογή των σκουπιδιών, αλλά για ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων.
Η υλοποίηση έργων εξοικονόμησης ενέργειας σε δημοτικά και σχολικά κτίρια
Η Υλοποίηση έργων βιοκλιματικών παρεμβάσεων σε Δημόσιους ανοιχτούς χώρους αντιμετωπίζοντας σε τοπική τουλάχιστον κλίμακα το φαινόμενο της θερμικής νησίδας σε αστικές ζώνες που υφίσταντο τις επιπτώσεις του φαινομένου αυτού. Τέτοιο έργο αποτελούν και τα αστικά πάρκα τσέπης
Καλύτερα δίκτυα δημοτικής συγκοινωνίας, μέσω των οποίων προωθείται ένα νέο μοντέλο αστικών μετακινήσεων, που δίνει βάρος στη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αντί των ΙΧ αυτοκινήτων 
Σταδιακή αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων του Δήμου με ηλεκτρικά, ώστε να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Επίσης, θα παρέχουμε κάθε διευκόλυνση για τους δημότες που θα επιλέξουν να αποκτήσουν ηλεκτρικό όχημα.
Προώθηση της ανακύκλωσης σε ποσοστό 50% πάνω από αυτό που θα την παραλάβουμε
Η αντικατάσταση των λαμπτήρων με τύπου LED είναι προφανώς κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα.
Η χρήση του ήλιου για την παραγωγή ενέργειας αποτελεί ένα στοίχημα, που θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε, προς όφελος του περιβάλλοντος και της εξοικονόμησης ενέργειας και χρηματικών πόρων, που μπορούν να διοχετευθούν σε άλλες δράσεις.

Συνδημότισσες και Συνδημότες.
Είμαστε μπροστά σε μια Νέα Εποχή στον Δήμο Πέλλας.
Νέα Εποχή που θα χαρακτηρίζεται, όχι μόνο από νέα πρόσωπα, αλλά και από νέες πρακτικές.
Νέα Εποχή, με μια ακέραια και ηθική διακυβέρνηση, με κατεύθυνση στην ενίσχυση της διαφάνειας και της δημόσιας λογοδοσίας, με μοναδική πυξίδα το δημόσιο συμφέρον και την πρόοδο του τόπου.
Νέα Εποχή, με συναίνεση στην πράξη και διαδικασίες διαβούλευσης με την αντιπολίτευση και με τους πολίτες.
Νέα Εποχή με ορθολογική διαχείριση αρμοδιοτήτων και πόρων και σχεδιασμό με βάση τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά της ταυτότητας της περιοχής μας
Νέα Εποχή όπου οι πολίτες θα απολαμβάνουν ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης.  
Νέα Εποχή με μια συνεκτική, δυναμική και συμμετοχική κοινωνία όπου υπάρχει ισότητα για όλους τους πολίτες στις επιλογές, στις ευκαιρίες, στη συμμετοχή και στις δράσεις.
Νέα Εποχή με μια κοινωνία συνευθύνης, όπου κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική διάσταση των προβλημάτων συνυπολογίζονται στις λύσεις και στις αποφάσεις
Νέα Εποχή με Αναβάθμιση και Προστασία του Περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.
Νέα Εποχή με Στήριξη του πολίτη, μέσα σε ένα ασφαλές κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.
Νέα Εποχή με Ανάπτυξη της κοινωνικής συνοχής.
Νέα Εποχή με Σύγχρονη, διαφανή και αποδοτική Διακυβέρνηση.
Νέα Εποχή με ισόρροπη ανάπτυξη των αστικών κέντρων και των λοιπών οικισμών

Φίλες και Φίλοι,
Ο δρόμος της Προόδου δεν είναι ούτε γρήγορος, ούτε εύκολος. Αποτελεί όμως για εμάς μοναδική επιλογή.
Σας καλούμε όλες και όλους συνοδοιπόρους, να περπατήσουμε και να
ανοίξουμε μαζί αυτόν τον Δρόμο της Προόδου για τον Δήμο Πέλλας.
Σας ευχαριστώ!!!

Στην τελετή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής, ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου, ο Αστυνομικός Δντής Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών, φορέων κ.α.

orkg
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Καλή επιτυχία στον νέο δήμαρχο!με την ελπίδα να υπάρχει συνεννόηση απο ολους ( συμπεριλαμβανομένου του Καστερίδη) για το καλό της πόλης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τόσα βολέματα, σκελετούς από τον παρελθόν (βλέπε συμβούλους Παπ) και άτομα πού έχουν μαύρα μεσάνυχτα από δημόσια διοίκηση η πενταετία θα είναι ένας εφιαλτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Παπανικολάου έκανε την δουλειά του και εσύ την δική σου. Αρα μην διαμαρτυρεσαι επ' αυτού αλλα να σκούζεις για την ψήφο σου. Θα μου πείτε τώρα για την συνύπαρξη του με Τεκτεριδη, Τοσιο, Δεληγιαννίδη, Κατσαμπερη, Στεργιουλα, Σταμκο κλπ; Καποιοι στην ζωη τα "κανουν ολα"...

      Διαγραφή
  3. Θα δείξει ελπίζουμε όλοι να μην είναι μόνο για τις φώτο και τα σοσιαλ οι νέοι σύμβουλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα ακριβά κοστούμια μερικών δεν κάνουν τον παπά, ο δήμος θέλει έργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξερεις απο ρουχα φιλος. Κοστούμια των 100 € φορουσαν και μαλιστα νάυλον. Τα ειχαν στην ντουλαπα χρονια τωρα. Οι μονοι ακριβα ντυμενοι και με ενδυση ποιοτητας ηταν οι 3 επικεφαλεις των παραταξεων. Οσο για τα παπούτσια, του Καστερ κοστιζαν οσο οι ενδυμασιες ολοκληρες πεντε συμβουλων. Για γραβατες αφησε το ... nylon & elastic!!!

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.