Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βραβεία Όσκαρ 2024: «Σάρωσε» με 11 υποψηφιότητες το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου – 13 για το Oppenheimer (βίντεο)



Το Χόλιγουντ και όλος ο πλανήτης μπαίνει σε ρυθμούς Όσκαρ, καθώς η Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη (23.1.2024) τις υποψηφιότητες των 96ων βραβείων που θα απονεμηθούν στη φαντασμαγορική τελετή απονομής στις 10 Μαρτίου. Με «φόρα» από τις Χρυσές Σφαίρες και τα Critics’ Choice Awards έρχεται ο Γιώργος Λάνθιμος και το Poor Things!

«Σάρωσε» σε υποψηφιότητες το Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου, καθώς η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη είναι υποψήφια για 11 Όσκαρ, μεταξύ των οποίων είναι το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Α’ Γυναικείου Ρόλου για την Emma Stone.
Πιο αναλυτικά, το Poor Things είναι υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας (Γιώργος Λάνθιμος), Α’ Γυναικείου Ρόλου (Emma Stone), Καλύτερης Διεύθυνσης Φωτογραφίας, Καλύτερου Μοντάζ, Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής, Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου, Καλύτερου Μακιγιάζ, Καλύτερης Ενδυματολογίας, Καλύτερης Σκηνογραφίας και Β’ Ανδρικού Ρόλου (Mark Ruffalo).
Πρωτοπόρο στις υποψηφιότητες το Oppenheimer που διεκδικεί 13 χρυσά αγαλματίδια! Ακολουθούν το Killers of the Flower Moon του Μάρτιν Σκορσέζε με 10 υποψηφιότητες, η Barbie της Γκρέτα Γκέργουιγκ με 8, καθώς και το Holdovers του Αλεξάντερ Πέιν, η Ζώνη Ενδιαφέροντος του Τζόναθαν Μπλέιζερ και η Ανατομία μιας Πτώσης της Τζαστίν Τριέτ με 5 υποψηφιότητες.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.