Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αυξάνεται το επίδομα γέννησης στα 2.400 ευρώ από 2.000 ευρώ- Η αύξηση θα ισχύσει αναδρομικά από το 2023



Μέτρα στήριξης των νέων οικογενειών, που καλούνται να αντιμετωπίσουν το ακριβό κόστος ζωής ανακοινώνουν ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.
Η κυρία Ζαχαράκη ανακοίνωσε την αύξηση του επιδόματος γέννησης σε 2.400 ευρώ ενώ η αύξηση μπορεί να φτάσει έως και 1.500 ευρώ. Το μέτρο θα εφαρμοστεί και αναδρομικά για τις γεννήσεις που έγιναν το 2023. Το αυξημένο επίδομα αναμένεται να πληρωθεί για πρώτη φορά τον Απρίλιο, ενώ θα διατεθούν 90 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις σε 300.000 νέους γονείς. 

Η αύξηση, όπως είπε η Σοφία Ζαχαράκη, θα είναι κλιμακωτή:
400 ευρώ, δηλαδή 2.400 ευρώ για οικογένειες που αποκτούν το πρώτο τους παιδί
800 ευρώ, δηλαδή 2.800 ευρώ για οικογένειες που αποκτούν το δεύτερο παιδί
1.000 ευρώ, δηλαδή, 3.000 ευρώ για οικογένειες που αποκτούν το τρίτο παιδί
1.500 ευρώ, δηλαδή, 3.500 ευρώ για οικογένειες που αποκτούν το τέταρτο παιδί και πάνω.
 
Η αύξηση αυτή αποτιμάται σε 90 εκατ. ευρώ σε νέους 300.000 γονείς στο επίπεδο της διετίας. το μέτρο αυτό αποτελεί άλλη μία ακόμη απάντηση της κυβέρνησης στο ζήτημα της ακρίβειας, τόνισε ο κος Χατζηδάκης.
Ο υπουργός ανέφερε ότι «έχουμε βάλει μπροστά τη μηχανή της οικονομίας και για αυτό μπορούμε να υποστηρίζουμε τέτοια κοινωνικά μέτρα». Πρόσθεσε δε, ότι εφέτος υπάρχουν 7 νέα μέτρα για τους νέους γονείς. Συγκεκριμένα, η αύξηση κατά 1.000 ευρώ του αφορολόγητου, η αύξηση του επιδόματος μητρότητας από 4 σε 9 μήνες, η προσαύξηση του επιδόματος θέρμανσης από 3.000 σε 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, το κοινωνικό επίδομα, η αναμόρφωση του μισθολογίου στον δημόσιο τομέα και το πλαφόν κέρδους για το βρεφικό γάλα.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.