Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χωρίς εκπροσώπηση η ΠΕ Πέλλας στην Περιφερειακή Επιτροπή Κ. Μακεδονίας- Τα ''καλά'' του εκλογικού νόμου!



Τα «καλά» του εκλογικού νόμου στερούν την δυνατότητα συμμετοχής της Πέλλας στην κρίσιμη Περιφερειακή Επιτροπή

Έντονος προβληματισμός υπάρχει στους πολίτες της Π.Ε. Πέλλας λόγω της "ελλειμματικής" εκπροσώπησής της στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικότερα στην κρίσιμη Περιφερειακή Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας. 

Ως γνωστόν, στις αρχές του μήνα πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για τη συγκρότηση νέου Προεδρείου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα εκλέχθηκαν και μέλη στην Περιφερειακή Επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας. Στην συγκεκριμένη επιτροπή δεν υπάρχουν εκπρόσωποι από δύο Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Η μία είναι η Πέλλα και η δεύτερη οι Σέρρες, καθώς δεν μπορούν να συμμετέχουν οι αντιπεριφερειάρχες αλλά μόνο περιφερειακοί σύμβουλοι. Η μη δυνατότητα εκπροσώπησης στην επιτροπή αυτή, στερεί την δυνατότητα κατάθεσης εισηγήσεων για σημαντικά θέματα της Πέλλας.

Επίσης, είναι γνωστό ότι βάσει του εκλογικού νόμου οι δυο αυτοί Νομοί (Πέλλας και Σερρών) δεν εξέλεξαν δεύτερο περιφερειακό σύμβουλο από την πλειοψηφία παρά τα υψηλά ποσοστά και τις προσωπικές ψήφους που έλαβαν στην κάλπη. Μάλιστα για το λόγο αυτό υπέβαλαν σχετική ένσταση (αναμένεται να εκδικαστεί στις 31 Ιανουαρίου) οι δύο πρώτοι επιλαχόντες σύμβουλοι της πλειοψηφίας, δηλαδή από την παράταξη "Αλληλεγγύη" του Απόστολου Τζιτζικώστα, από τους δύο νομούς: Φάκκας Απόστολος, Αντωνίου Ράνια (ΠΕ Πέλλας), Καριπίδης Δημήτρης και Μαλλιαράς Αθανάσιος (Π.Ε. Σερρών).

Προβληματισμός για την αναλογικότητα στις έδρες του Περιφερειακού Συμβουλίου

Σε κάθε περίπτωση πάντως έντονα συζητείται στην Π.Ε.Πέλλας η (μη) αναλογικότητα που προέκυψε στην εκπροσώπηση των Περιφερειακών Ενοτήτων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξαιτίας του νέου εκλογικού νόμου.

Και τίθεται εύλογα το ερώτημα: Πως είναι δυνατόν μια παράταξη που ξεπέρασε το 50% στις τελευταίες εκλογές να έχει στο Περιφερειακό συμβούλιο την ίδια εκπροσώπηση με παρατάξεις που είχαν μονοψήφιο εκλογικό ποσοστό; Προφανώς και πρόκειται ένα από τα παράδοξα του εκλογικού νόμου που ψήφισε το κυβερνών κόμμα.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Γιατί που είχε εκπροσώπους τον Λάκη τον Ζερρζη κέρδισε τίποτα. Πεσμου μια εισήγηση του Λάκη μια όχι πολλές. Απλά ήταν εφαλτήριο για το βουλευτιλικι. Αλλά και εκεί ένα έργο στα πέντε χρόνια ένα έργο παρακαλώ. ΈΝΑ. Μια χαρά ο Ζαβιον πολύ καλός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.